Strona 1 z 12 1 2 6 11 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 114
Drzewko podziękowań6Podziękowań

Temat: Foteliki samochodowe - opinie, doswiadczenia

Entuzjast(k)a Avatar sasanka1

Domyślnie

...
    Ostatnio edytowane przez sasanka1 : 17-01-2012 - 14:27

Fan(ka) Avatar kropa501

Domyślnie Odp: Foteliki samochodowe - opinie, doswiadczenia

Mój jeszcze za słabo siedzi. Poza tym mamy Maxi Cosi Cabrio Fixa i Radek się w nim spokojnie jeszcze mieści :)

Lipcóweczka :))

Julia już dosyc stabilnie siedzi i sama siada ,więc myśle ze neidlugo zmienimy.No własnie dziewczyny kiedy zmienić?My mamy maxi cosi cabrio i tez się jeszcze mieści ,więc może zmienimy za jakiś czas dopiero
    Na oku mam te dwa modele:

Maxi Cosi Priori XP (11-kolorów) +GRATIS Kurier 0 (1450884623) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

MAXI COSI TOBI 9-18kg KOLORYSTYKA 2011!! gwarancja (1447241920) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Fan(ka) Avatar eijf

madzik-mnie tlumaczono ze poki co lepiej jeszcze w tym co ma wozic .wymienic gdyby glowka wystawala lub gdyby osiagnela max wage dopuszczona dla danego fotelika.w mc cabrio (tez mam ) jest to 13 kg.ja poki co jeszcze nie wymieniam.glowa nie wystaje a mala dopiero przekroczyla 8 kg
    pozniej pewnie znow maxi cosi lub romer

Fan(ka) Avatar kropa501

Ja tak jak eijf, dopóki nie wystaje główka albo nie osiągnie maksymalnej wagi będę woziła w Cabrio, bo te z przedziału 0-13 są najbezpieczniejsze. Rozglądam się za Cybezem Pallasem, albo Kiddy jakimś z osłoną tułowia.

Szczesliwa mama Oliwierka Avatar Justys84

Witam jesli ,moge sie wtracic to ja mam dla synusia fotelik firmy Caretero model Sport i moge go polecic jest wygodny,miekki,łatwy w montazu i bezpieczny,a zmienilismy gdy mały mial 9 i pół miesiaca,bo ten mniejszy fotelik mielismy do 11 kg ale strasznie mu bylo w nim niewygodnie,wiercil sie i wkurzal tym bardziej jak mial kombinezon to byla masakra
    a to link gdyby kraras z was chciala zobaczyc,pozdrawiam

Fotelik CARETERO SPORT 9-25+ZASŁONKI,ORGANIZER (1460301307) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Aniołek 31.05.08 [*]

Fan(ka) Avatar eijf

sasanka moze to nie w tym watku odpowiedz powinna byc ale zaczelas tu o tym.wiesz naprawde wiele dzieci stoi sztywno jak sie jej pod pachami np trzyma ale czy warto stymulowac dziecko do takiego "stania" zanim samo sie nie podciagnie gdzies przy czyms?moim zdaniem nie bo po co?nie lepiej by najpierw zaczelo raczkowac i przygotowalo sobie miesnie potrzebne mu potem do stania i chodzenia?chocby tu radza nie prowokowac dziecka do wstawania oraz wyjasniaja dlaczego
    http://babyonline.pl/mamo_to_ja_male...ykul,5565.html
    Ostatnio edytowane przez eijf : 19-02-2011 - 16:22

Fan(ka) Avatar agatka_natalia

justyna84 u nas od tygodnia jest płacz jak wsadzamy Andrzeja do fotelika. Zastanawiam się nad zmianą. Denerwuje się jak jadę samochodem a on się drze wniebogłosy, a jeździmy dużo samochodem i przeważnie tylko we dwoje.

Zastanawiam się nad Recaro YOUNG EXPERT PLUS_RECARO +W-0zl _SKLEP_ibdi_lodz (1449404947) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Fan(ka) Avatar kropa501

Cytat Napisał agatka_natalia Zobacz post
    justyna84 u nas od tygodnia jest płacz jak wsadzamy Andrzeja do fotelika. Zastanawiam się nad zmianą. Denerwuje się jak jadę samochodem a on się drze wniebogłosy, a jeździmy dużo samochodem i przeważnie tylko we dwoje.

Zastanawiam się nad Recaro YOUNG EXPERT PLUS_RECARO +W-0zl _SKLEP_ibdi_lodz (1449404947) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
    Fajny ten Recaro, też sie zastanawiałam nad nim, ale w testach kiepsko wypada - za bezpieczeństwo tylko 3 :(
    Ja przy wyborze fotelika na pewno zasugeruję się testami fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe z grupy wagowej 9-18 kg :: sortowanie wg kryterium ocena

Fan(ka) Avatar kropa501

Cytat Napisał sasanka1 Zobacz post
    zwariowac mozna z tymi fotelami

ja tez chce z najwyzsza ocena w testach i ciagle szukam

ale sa firmy ktore sa bardzo dobre a nie robia testow i wcale nie gorsze od tych z testami bo czytalam kiedys forum angielskie mam z wypadkow i stluczek ich foteliki nie mialy testow a dziecko w wypadku ochronily

widze w tych testach co kropa dala linka ze maxi priori kiepsko stoi ale jane jest ok

i nawet mi sie podoba

Fotelik Jane EXO Isofix 9-18kg od ręki WAWA (1453611539) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
    Jane tak samo jak Priori, 4 za bezpieczeństwo i 3 za czyszczenie, czyli pewnie niezdejmowana tapicerka albo plamy nie schodzą :) Sasanka, ja nie wierzę, że foteliki, których producent nie zgłasza do testów, są bezpieczne - bo dlaczego niby nie testowane? Te testy są bezpłatne z tego, co mi wiadomo... A że akurat ochroniły dziecko, to może być przypadek. No i wiadomo, zawsze ta ochrona jest lepsza nawet w kiepskim foteliku niż bez niego. Z drugiej strony, nawet najbezpieczniejszy fotelik nie daje 100% bezpieczeństwa.

Strona 1 z 12 1 2 6 11 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania