Strona 1 z 65 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 645
Drzewko podziękowań2Podziękowań

Temat: Lipcowe Mamusie 2010

Fan(ka) Avatar Joaszka
    Wpisów do bloga
    1

Smile Lipcowe Mamusie 2010

Forum dla mam dzieci urodzonych w lipcu, które z różnych względów nie piszą na istniejącym już forum lipcowym.

Jestem mamą Zuzi, która 12 grudnia skończy 5 m-cy Pisałam wcześniej na lipcówkach, potem miałam przerwę, a potem to już było bardzo zżyte grono...

Chętnie popisałabym znów na forum, powymieniała się doświadczeniami z mamusiami lipcowych dzieciaczków

Zapraszam serdecznie!
    Ostatnio edytowane przez Joaszka : 9-12-2010 - 22:08

Zakochana w Gwiazdeczce:) Avatar Butterfly88

Domyślnie Odp: Lipcowe Mamusie 2010

Witaj Joaszko
    Ja też jestem mamą Zuzi. Moja 26 grudnia skończy 5 miesięcy

---------------------------------------------------------------------------------------

lalllalalala ;-) Avatar Mysza1984

Joaszka- ale my serdecznie zapraszamy na główne forum lipcówek

Fan(ka) Avatar kropa501

Cytat Napisał Mysza1984 Zobacz post
    Joaszka- ale my serdecznie zapraszamy na główne forum lipcówek
    Dokładnie Mysza, zapraszamy na główne forum, bez sensu dublować - nietrudno do nas dołączyć, o czym może zaświadczyć choćby peemka, która jest z nami chyba od tygodnia, a nie czuje się mam nadzieję wyobcowana ;)

Fan(ka) Avatar Joaszka
    Wpisów do bloga
    1

Hej dziewczynyNa głównym same dobre znajome, zwarte grono, przez które trudno się przebić Jakiś czas tam pisałam, ale jak wróciłam po przerwie, to nie mogłam tam się odnaleźć...Tyle nowych wątków, problemów i osób, że nie sposób nadrobić.Także proszę się nie gniewać, że założyłam nowe forum. Oczywiście jak "stare" lipcówki mają chęć-pisać śmiało
    Mała Zu przycięła kimę, więc mam chwilkę. Pozdrawiam wszystkie użytkowniczki które dołączyły do naszego forum

Fan(ka) Avatar Skrzat

Witam a ja jestem mamą Basi, która skończyła wczoraj 5 miesięcy:) Fajnie Joszka z tym nowym wątkiem. Ja w ciąży trochę pisałam na głownym, potem odezwałam się jak Basia miała kilka miesiecy, ale jakoś nigdy się tam nie odnalazłam, może tu nam się uda;)

Fan(ka) Avatar Joaszka
    Wpisów do bloga
    1

My dziś pierwszy raz jedliśmy marchewkęniby wszysto ok, ale wprowadzamy powoli gluten (ekspozycja na gluten)...i ni choroby w tych proporcjach nie mogę dojść ładu i składu. 2-6 g (1-1,5 łyżki stołowej) na 100 g posiłku...Ale tego sporo jest (kaszy), a słoiczek ma 130 ga wiadomo też, że mała nie zje dużo, nawet dziś 2 małych łyżeczek nie było...Jak ugotowałabym więcej dodała do słoiczka-gęste to strasznie i grudy. codziennie gotować tak małe ilości-masakra!Muszę wynaleźć jakiś patent...a do tego w ciągu pół godziny dwa wielkie kupska...od marchewki??? Ale widać, że jej smakuje, bo nie wypluwa, to na plusale i tak musiałam podać cycka, bo jak mi się rozwyła,to myślałam, że ją brzuch rozbolał od tych nowości.

A jak u Was dziewczyny wygląda rozszerzanie diety?ja idę schematem dla niemowląt karmionych piersią.i jak tak ściśle wg książki to coś czuję, że będzie wesoło.

Fan(ka) Avatar ewa81r

Joaszka a jaką tą kaszę gotujesz?? 2g to pół łyżeczki do herbaty.

Początkująca(y) Avatar justyska88

Witam!
    Jestem mamą Kubusia który 17 grudnia skończy 5 miesięcy. Tak jak inne mamy nie mogłam sie odnaleźć na głownym wątku.
    U nas też zaczeliśmy wprowadzanie nowych pokarmów, dzisiaj ziemniak z marchewką. Sama marchewka nie posmakowała za bardzo mojemu synkowi, ale za to jabłko owszem, bardzo ładnie dziś zjadł.

Fan(ka) Avatar Skrzat

My jeszcze czekamy z nowymi produktami, na razie cycek:) Pediatra mówiła że za wcześnie nie ma co! No i przymierzam się do sposobu zywienia BLW jestem na etapie czytania książki...Żadnych papek itp. Ale do tej metody mała musi zacząć sama siedzieć Zobaczymy czy się skuszę czy nie, ale najpier przeczytam ksiązkę:P

Strona 1 z 65 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania