Strona 3602 z 3602 PierwszyPierwszy ... 3582 3592 3597 3601 3602
36 011. do 36 015. z 36015
Drzewko podziękowań136Podziękowań

Temat: Lipiec 2010

Fan(ka) Avatar kropa501

Domyślnie Odp: Lipiec 2010

Nef, na takie wyjścia gdzie lepiej uniknąć zmoczenia ubrania, a jednocześnie nie mącić dziecku w głowie pieluchą, są takie specjalne majtki treningowe - dwupak w Mothercare kosztuje 45 zł. W środku mają super miękką frotkę, która wchłonie siusiu ale zostawi dziecku uczucie mokrości, a na zewnątrz są ze specjalnego oddychającego ale nieprzemakalnego materiału (PUL się to nazywa chyba). Ja kupiłam dwa takie opakowania, na sytuacje typu samochód (mokry fotelik nie jest fajny...), lekarz, zakupy czy właśnie wesele :) Tylko że u nas odpieluchowanie na razie zawieszone - nie dość, że mokre majtki nie robią na nim żadnego wrażenia, a siku na podłodze traktuje jakby spadło z nieba ("oooooo, mamusiu, woda!!!"), to przytruł się chyba pomidorami koktajlowymi (tatuś go częstował ze skórką) i męczy go od dwóch dni, wczoraj to konkretnie - kupa co chwila, wymioty, stan podgorączkowy - masakra :(
    Ostatnio edytowane przez kropa501 : Dzisiaj - 08:47

Entuzjast(k)a Avatar Elmoo

Kropa fajne takie gatki:)) tez chcę :)) Niestety nigdzie tu u siebie nie dostane - pozostało mi tylko allegro.
    U nas wczoraj mała po południu biegała w majteczkach i misiowi tez majtaski ubrałysmy, ale nie kuma chyba jeszcze może dzis po całym dniu pójdzie lepiej. Wczoraj udało się ze 2 razy ale to jak po prostu na nim siedziała dłuzszy czas, a 2 razy poleciało mo jastaskach no i raz na podłoge a raz na kołdrę mka ;p zły był heeh no ale cóż no i udało się złapac kupke ale to przypadek bardziej
    bo stała koło nocniczka (może chciała usiaść?!) ale zamarła mówiąc siusiu siusiu no i wiedziałam co się święci to ją szybko posadzilam i kupka była - pokazałam jej jak wstała że kupke zrobiła to była lekko wystraszona heeh no ale podobno to normalne że dzieci na początku nie kumaja że to co w nocniczku to z nich wyszło itp. - pampers to inna sprawa. no ale oswajamy się - trzeba ta pogodę wykorzystać.

Fan(ka) Avatar kropa501

Elmoo, na allegro też są:Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    Zwróć tylko uwagę, żeby zewnętrzna warstwa była w miarę nieprzemakalna, bo niektóre to zwykłe majty z kilku warstw bawełny - wtedy to możesz zwyczajnie pięć par zwykłych założyć ;) Ja nie nastawiam się, ze to mi odpielu****e dziecko czy coś, ale czasem się bardziej boję, że np. osika mnie albo fotelik - wtedy takie gatki się sprawdzają podobno :) Mi poleciła je koleżanka :) No i ona też przez jakiś czas używała na noc i na drzemkę, bo we śnie częściej się wpadki zdarzały. Zwłaszcza jak była jakaś nowa, stresująca sytuacja dla dziecka (początki w przedszkolu, choroba), czy zwyczajnie mała była baaardzo zmęczona i wiadomo było, ze nawet powódź w łóżku jej nie obudzi ;)

Nef
    Nef jest nieaktywny
    Fan(ka) Avatar Nef

nocka zakończona kałużą (a raczej rozpoczeta, bo kałuża zlokalizowana jak ja szłam spać) i zmianą przescieradła, kocyka, piżamki... wszystkiego i o dziwo - na śpiocha!
    Nawet jak na siedząco zmianiałam bodziaka, to moje dziecko się nie obudziło a normalnie to wystarczy puknąć, stuknąć i po spaniu
    ogrom kałuży mnie trochę zniechęcił i założyłam pampka... i chyba dobrze, bo rano był osikany

kropa ja do drzemki podłożyłam pod pupę siatkę/reklamówkę i na to pieluchę... ale się nie zesikała

chyba jednak założe pampka na wesele... ale będe wysadzać, jeśli zawoła siku. Zresztą zobaczymy jak to będzie, w końcu dopiero zaczynamy i mogę sobie co najwyżej gdybać

Fan(ka) Avatar kropa501

Nef,a nie masz takich specjalnych podkładów pod prześcieradło? Ja mam sporo z Motherhood, one są oddychające, powlekane bawełną, fajnie chłoną i po wypraniu schną błyskawicznie - ja mam cały czas podłożone, bo Radkowi się czasem zdarza osikać jakoś bokiem. Teraz rzadziej, ale jak był noworodkiem to notorycznie coś mu wyciekało :) Tak czy siak uważam, ze takie majteczki treningowe warto mieć, choćby wkładając dziecko do fotelika :) No i z tego, co wiem, to nocne odpieluchowanie ma sens dopiero wtedy, jak w dzień już się praktycznie nie zdarzają wpadki. Podobno obserwuje się wtedy pieluchę i jak się dziecko zaczyna budzić z zupełnie suchą, to można zacząć próbować :) Wcześniej nie ma sensu, bo kończy się jak u Was :) A z pieluchą na wesele różnie może być - nie pamiętam, kiedy je macie, ale jak się Gosia przyzwyczai do majtek to może jej sobie nie dać założyć, to jednak mniej wygodne jest :)

Zasady Postowania