Strona 3 z 22 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 212
Drzewko podziękowań8Podziękowań

Temat: Umiejętności naszych maluszków czyli co już potrafią nasze szkraby

Fan(ka) Avatar _louise_

Domyślnie Odp: Umiejętności naszych maluszków czyli co już potrafią nasze szkraby

nasz malec tez samodzielnie nie siada bez podparcia.posiaduje na dupce ale sie podpiera 1 raczka zawsze.ale coraz lepiej mu idzie wiec mama nadzieje ze niedlugo siadzie zupelnie sam bez pomocy i podpierania.za to juz wstaje-ale tez sie podpiera i trzyma.dzis po mojej nodze sie wspinal.i tez sie zaczal na mnie gramolic

lalllalalala ;-) Avatar Mysza1984

Domyślnie Odp: Umiejętności naszych maluszków czyli co już potrafią nasze szkraby

Nina ciągle klaszcze Wstaje już bezproblemowo przy wszystkim, czasem próbuje zrobić przy tym jakieś kroczki w bok, ale nie wychodzi. Nauczyła się spokojnie siadać ze stania, więc jestem trochę spokojniejsza, bo nie leci na tyłek.
    Dzisiaj ładnie bawiła się w piaskownicy wiaderkiem.
    Bardzo dokładnie ogląda wszystkie zabawki.
    Coraz częściej przekręca się w nocy na brzuch i tak śpi do rana.
    Do odkurzacza albo mopa w 3 sekundy przeraczkuje przez całe mieszkanie. Nic innego nie daje jej takiej motywacji do ruszenia tyłka z miejsca.

Fan(ka) Avatar Mruczka

Karola dzisiaj na golasa przeraczkowała całe mieszkanie, w ubraniu się czołga :) Wspina się na kolanka gdzie się da :) Strasznie mnie ucieszylo to raczkowanie, może w końcu przebije czołganie :D

Fan(ka) Avatar Mruczka

Ja jestem w wielkim szoku, bo moja Karola w ciągu tygodnia nauczyła się raczkować (tylko bez ubrania, bo w ubraniu preferuje czołganie), wspinać na kolanka, a w końcu wstawać na nóżki. Dodam,że nadal nie siada sama :D Ehh niektórzy mają po prostu indywidualny tok rozwoju :P

Fan(ka) Avatar eijf

no to i ja dodam ze mala w koncu raczkuje jak nalezy.zaczela na wakacjach i teraz zapiernicza w niewiarygodnym tempie po calym domu co mnie cieszy.znaczy to raczkowanie.Poza tym wstaje na nogi gdzie tylko sie da (nabijajac sobie guzy przy upadkach),drepcze wzdluz kanapy.Poza tym macha kazdemu,klaszcze ale na swoj sposob,wzbogacila slownictwo i nawet udaje jej sie cos z sensem powiedziec;w ogole dostala gadke ale taka po swojemu.

Zadomowiona(y) Avatar peemka

Antek, taki jak mała Karolinka Mruczki, w ubraniu preferuje czołganie, natomiast lubi raczkować roznegliżowany poza tym pierdzi ustami jak jest zdenerwowany.

Entuzjast(k)a Avatar sasanka1

Moja Julka dzis powiedziala MAMA bo do tej pory bylo baba , tata no i nauczyla sie pokazywac jezorka choc nie powinnam tego pisac ale ciesze sie jak glupia z tego bo fajnie to wyglada
    jutro jedziemy do tesciowej wiec mam nadzieje ze julka przypomni sobie co ma w buzi i pochwali sie tesciowej heheh :(

Fan(ka) Avatar kacperek i fasolka

Moja te preeruje tylko czolganie!! staje na kolanach i nie wie co ma dalej robic ale mam nadzieje ze sie to w krotce zmieni!!!
    i teraz juz wstaje

Fan(ka) Avatar eijf

kaceperek-wszystko przed nia mysle.moja najpierw dlugo sie czolgala (wlasciwie taki mix stosowala).potem zaczela wstawac i myslalam ze juz raczkowac nie bedzie a gdybys teraz ja zobaczyla!zapiernicza na tych kolankach jak perszing i slicznie to wyglada.ciesze sie ze raczkuje bo tak mi nabili do glowy o korzysciach.pomijajac te fizyczne to tez niezly trening dla mozgu.
    tak wiec nic straconego zewstaje.moja to robi i drepcze tez kolo kanapy.slyszalam opinie ze jak poczuje nogi to nici z raczkowania ale to nie prawda bo przeciez wstaje tylko trzymajac sie a na podlodze nie ma sie czego trzymac wiec raczkuje.
    pamietam ze chyba corka joaszki tez najpierw wstawala a potem raczkowala

lalllalalala ;-) Avatar Mysza1984

u nas zaczął się etap wkładania wszystkiego na głowę

Strona 3 z 22 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania