Strona 1 z 17 1 2 6 11 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 166
Drzewko podziękowań2Podziękowań

Temat: Zdrówko i pielęgnacja naszych krasnali:)

Nef
    Nef jest nieaktywny
    Fan(ka) Avatar Nef

Domyślnie Zdrówko i pielęgnacja naszych krasnali:)

tego tematu mi brakowało, może zaginął w trakcie zawieruchy...

Nef
    Nef jest nieaktywny
    Fan(ka) Avatar Nef

Domyślnie Odp: Zdrówko i pielęgnacja naszych krasnali:)

na pierwszy rzut, mycie zębów:)
    miałam różne szczoteczki, kupione w sklepie dla bobasów, silikonowe na palec, komplet do pierwszych ząbków - do masażu dziąseł, silikonowa i klasyczna.
    Po początkowym zachwycie, kiedy w okresie ząbkowania chętnie otwierała buźkę nie tyle do mycia, co do masażu dziąseł - teraz jest dramat. Gryzie, denerwuje się, wrzeszczy. Kupiłam w aptece pastę bez fluoru ale szczoteczka z włosiem babyono się nie nadaje, ma tylko 2 rzędy długiego włosia, które się mocno zgina.

Teraz znalazłam coś co się super sprawdza, wiec polecam. Kupione w rossmanie, szczoteczka Jordan, o taka
    JORDAN STEP 1 - Szczoteczka z gryzakiem! - Ciąża, Poród, Dziecko w Tik-tak.pl
    włos jest gęsty i krótki, a jednocześnie miękki. W dziurkę na rączce mozna włożyć palec i wygodniej chwycić szczoteczkę.

Teraz mycie ząbków jest dużo przyjemniejsze i dla mnie i dla bobasa
    Mysza1984 dziękuje za post.

Fan(ka) Avatar eijf

nef-tez na nia patrzylam ale w koncu kupilam zwyczajna oral b Oral B Tandenborstel Stage 1 | Goedkoop bestellen (duzo wlosia,miekki).nigdy tej nakladki na palec nie uzywalam.od razu szczoteczka i odrobina pasty dla dzieci.

Fan(ka) Avatar Joaszka
    Wpisów do bloga
    1

u nas ani jordan, ani silikonowa się nie sprawdza...Zuzia gryzie szczoteczkę i zaciska buzię. Także mycie zębów to niezła gimnastyka.

nie wiem w którym wątku to umieścić i w sumie nas nie dotyczy już (albo dotyczy w przyszłości co niektóre;)

W ciąży lepiej spać na lewym boku - Kobieta - Newsweek.pl

Zakochana w Gwiazdeczce:) Avatar Butterfly88

Ja mam tą samą szczoteczkę dla Zuzi co Nef i powiem Wam że Zuzia sama myje ząbki. najpierw ja szczotkuję jej pastą Elmex Elmex Pasta dla dzieci 1-6 lat 50 ml - opinie o Elmex Pasta dla dzieci 1-6 lat 50 ml a później zuzia zabiera szczoteczkę i kończy sama, wraz z kuzynka Nikolką (6 lat) obie myją ząbki

---------------------------------------------------------------------------------------

Nef
    Nef jest nieaktywny
    Fan(ka) Avatar Nef

ja muszę śpiewać "szczotko, szczotko, hej szczoteczko...", bo wtedy się cieszy i ładnie otwiera buzię do szorowania

A obcinacie maluszkom włoski?
    Ja dzisiaj troszkę podcięłam tył, bo jakiś taki mechlaty. wykorzystałam, że siedzi na nociu. Wczesniej podcinałam przód i ma bardzo ładne, błyszczące włoski.

Hmmm nie obcinałam jej jeszcze włosów ale eksperymentujemy hihi i Zuzia choć czasem (żeby włoski nie leciały tak do oczu) dla dobra jej podpinamy włosy, to na początku wścieka się że dotykamy głowy (straaaaaaaaaaasznie tego nie lubi-czyszczenie nosa, uszu, czesanie?? nie!!) to pod koniec gdy ma fryzurkę to śmieje się w glos widząc się w lustrze hihihi

czy dbając o uszy i ochronę przed słońcem, zakładacie zawsze na dwór czapkę dzieciom?? widziałam że wiele mam już nowordokom czapek nie zakłada. my mamy super czapeczkę ażurową białą, uszy osłania, jest przewiewna od góry a i przed słońcem chroni- odbija promienie biel.

zdarzało się że nie miała czapki na głowie ale jakoś w tej kwestii wolę być zapobiegliwa wiem jak dzieci cierpią gdy przewieją uszka...
    Załączone Obrazki Załączone Obrazki
    Ostatnio edytowane przez Butterfly88 : 27-06-2011 - 10:45

---------------------------------------------------------------------------------------

Fan(ka) Avatar kropa501

Butterfly, my czapkę rzadko zakładamy, głównie taką z daszkiem albo kapelusz chroniący przed słońcem. Taką na uszka to tylko jak konkretny wiatr jest, albo mniej niż 17 stopni.

Nef
    Nef jest nieaktywny
    Fan(ka) Avatar Nef

ja zakładam kapelusik (z cieniuśkiego, przewiewnego materiału, najważniejsze jest rondo). Bardzo dbam o to, żeby słońce nie świeciło w oczy, czasami go bardzo mocno naciągam na twarz, jak np. Gosia zaśnie w wózku, a nie mam parasolki słonecznej.
    uszami teraz się nie przejmuję

Podajecie nadal witaminę D3 ?

Strona 1 z 17 1 2 6 11 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania