Strona 3 z 53 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 525
Drzewko podziękowań1Podziękowań

Temat: Dieta naszych Maluszków

Fan(ka) Avatar maylah

Domyślnie Odp: Dieta naszych Maluszków

Jak obiecałam wklejam schemat żywienia alergików, który dostałam od mojej pediatry, a na drugiej stronie kilka przepisów, więcej na stronie karmieniealergika.pl
    Mam nadzieje, że się przyda
    Jak nie będzie widoczne , to mogę Wam na maila przesłać skan
    Załączone Obrazki Załączone Obrazki

Fan(ka) Avatar makro10

Antokowa, fela wczoraj dostałam z hippa próbki i tam akurat też jest schemat rozszerzania diety niemowląt na pdst. schematu opracowanego przez ekspertów powołanych przez Konsultanta krajowego ds.pediatrii i jest napisane, że gluten podaje się nie wcześniej niż w 5 miesiącu życia i nie później niż w 6-tym. 1 raz dziennie ok.2-3g(pół łyżeczki) kaszki manny na 100ml przecieru warzywnego, owocowego lub mleka.
    Też piszą, że gluten może wywołać nietolerancję pokarmową, alergię lub celiakię i wg. badań wczesne przyzwyczajanie organizmu do małych dawek zmniejsza ryzyko celiakii. dlatego nie poźniej niż 6-miesiąc, ale nie wcześniej niż 5.
    Ostatnio edytowane przez makro10 : 3-11-2009 - 09:20

Szczęśliwa mama:) Avatar willsonka

Jutro mam wizyte u drugiej lekarki więc spytam kiedy mam podawać jedzenie gotowe. Mam taką książkę -pierwszy rok życia dziecka i tam pisze - jak rozpoznac kiedy można podać dziecku coś gotowego przy karmieniu piersią. Ale jeśli ta lekarka powie mi że też po 6 miesiącach to ja sobie wypośrodkuje i podam po skończeniu 5 miesiąca:P Będzie to najlepsze rozwiązanie:)

Lipcowa mamusia :) Avatar adudz82

Cytat Napisał makro10 Zobacz post
    Antokowa, fela wczoraj dostałam z hippa próbki i tam akurat też jest schemat rozszerzania diety niemowląt na pdst. schematu opracowanego przez ekspertów powołanych przez Konsultanta krajowego ds.pediatrii i jest napisane, że gluten podaje się nie wcześniej niż w 5 miesiącu życia i nie później niż w 6-tym. 1 raz dziennie ok.2-3g(pół łyżeczki) kaszki manny na 100ml przecieru warzywnego, owocowego lub mleka.
    Też piszą, że gluten może wywołać nietolerancję pokarmową, alergię lub celiakię i wg. badań wczesne przyzwyczajanie organizmu do małych dawek zmniejsza ryzyko celiakii. dlatego nie poźniej niż 6-miesiąc, ale nie wcześniej niż 5.
    makro do mnie też wczoraj doszła taka próbka, i chyba identyczna jk do ciebie bo jest w niej dokładnie to samo opisane
    chyba hurtowo to wysyłają

Fan(ka) Avatar justysia85
    Wpisów do bloga
    14

A MYSMY WCZORAJ PIERWSZY RAZ SPRÓBOWALIŚMY JABŁUSZKA TARTEGO!!
    Trochę się kwasił,ale pózniej się cieszył !!!

Entuzjast(k)a Avatar dziuuula

I tu mam pytanie...
    Jak czesto podajecie maluszkom inne dania? raz dziennie?
    Ja poki co raz dziennie i jakies 2-3 lyzeczki. Kiedy powinnam zwiekszyc ilosc?

Lipcowa mama 09 Avatar adddaaa

ja dzis dostalam taką przesyłke z hippa i tam pisze tak,że najpierw podajemy max 4 łyżeczki, potem przez 24h obserwujemy czy dziecko nie ma biegunki,bólu brzuszka, wysypki, jesli nie wystapi zwiekszamy do pól sloiczka,obserwujemy, i potem spokojnie można dac cały słoiczek, tzn tak jest napisane ale ja narazie nie widze,żeby mój maly zjadł caly słoiczek...

Fan(ka) Avatar maylah

A mam pytanie , skąd macie te darmowe próbki z hippa?

Lipcowa mama 09 Avatar adddaaa

w szpitalu wypisywalysmy ankiety i pewnie stąd bynajmniej ja musialam wypisać. A próbek zadnych nie dostalam tylko próbkę mleka po6m-cu

Zadomowiona(y)

Czesc dziewczyny!
    Moja corcia skonczyla juz 3m-ce i rozwazam podnaie jej soczku z marchewki, chcialabym go sama zrobic ale nie wiem czy to ma byc z gotowanej marchewki czy surowej , o gdzies czytalam ze tylko gotowane, ale czy z gotowanej marchewki bedzie jakis sok?Pomozcie

Strona 3 z 53 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania