Strona 3 z 50 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 499
Drzewko podziękowań2Podziękowań

Temat: Małe i duże postępy w rozwoju naszych Malusińskich :)

lipcowa mamuśka Avatar Patra

Domyślnie Odp: Małe i duże postępy w rozwoju naszych Malusińskich :)

Cytat Napisał adddaaa Zobacz post
    no to teraz my
    Kacper urodził sie 16 lipca, wazył 3500 i mial 54cm, teraz wazy prawie 6kg i ubranka o rozm.62 są już na styk. Od samego poczatku podnosi głowkę teraz juz trzyma nawet 6-7 min bez przerwy, czesto sie usmiecha czasem nawet nagłos, gdy poloze sobie go na moim brzuszku to obserwuję moje usta,gdy pokazuje mu jezyk zaczyna sie smiac i z ciekawoscią zaczyna wystawiac swoj, gdy dlugo powtarzam samogloske a,lub e to też zaczyna powtarzac coś po swojemu, oczywiscie rowniez wpycha sobie piastke do buzi i ssttrasznie sie slini w nocy czy w dzien po nakramieniu spi max 3h.(marze zeby w nocy przespał chociaz 5 bez przerwy)aaa i uwielbia kąpiel bardzo się wtedy uspokaja smieje, macha nozkami i raczkami, powoli zaczyna wyciagac raczki do zabawek, i proboje przekrecic sie z pleckow na brzuszek,lubi patrzec na kwiatki czesto sie do nich usmiecha, gdy go n.p karmie to usmiecha potrafi przestac jesc zeby usmiechnac sie do zyrandola czy karnisza, no to chyba tyle co pamietam

Jakbym czytała o swoim synku co ciekawe tez urodził się 16 lipca, ma na imie Kacper, wazył 3500 kg ( 58cm), tez uwielbia kwiatki, żyrandole, wpycha piąstki do buzi, smieje sie do wszystkich i do wszystkiego, wysoko trzyma główke od poczatku, macha nózkami i raczkami (czasem mam wrażenie że chce gdzies biec ). Za to w nocy spi mi bardzo fajnie. Po kapieli i nakarmieniu o 20 budzi sie najwczesniej o 2 w nocy (czasem i o 4), dostaje jesc i spi do 6-8 Obraca sie na boki i czasem zdarzy sie mu zasmiac w glos

Szczęśliwa mama:) Avatar willsonka

Dziś moja mała mnie zaskoczyła. Położyłam małą w łóżeczku na pleckach i włączyłam karuzelę...Gdy karuzela przestała grać weszłam do pokoju a moja mała przewrócona na lewy bok, gada do misiaczków, które są na ochraniaczu na łóżeczku...ale się usmiałam:P

Fan(ka) Avatar Antkowa

Mnie z kolei moja Agatka dziś zaskoczyła - jeszcze przedwczoraj ledwo muskała rączkami grzechotkę a dziś łapała ją jakby to robiła od zawsze! W ogóle chyba właśnie zalicza jakiś kolejny skok rozwojowy - dziś sama przekręciła się na bok chociaż wcześniaj zrobiła to jakiś czas temu i tylko 2 razy (pewnie też dlatego że nie bardzo miała taką potrzebę a dziś trochę ją do tego zachęciłam) i na brzuszku podpierała się w końcu na przedramionkach (chwilę później oczywiście było darcie żeby ją przekręcić do innej pozycji ale sukces zaliczony )

Fan(ka) Avatar Kasiurek1983

Nataniel urodzil sie 26 maja (31 tc) ale jego rozwoj liczy sie od wieku korygowanego czyli od dnia kiedy mial sie urodzic a wiec 26 lipiec, młody urodzil sie z waga 1980 i 45 cm wzrostu . Teraz ma juz ponad 62 cm i wazy ponad 7 kilo, umie juz :
    podnosic glowe , w pionie jak go trzymam glowa trzyma sztywno, probuje sam siadac, chociaz nie umie jeszcze przekrecac sie z brzucha na plecy jakis miesiac temu naucyzl sie przerwacac z boku na plecy i z plecow na bok co zaskoczylo lekarzy bo rozwojowo mial wtedy miesiac, obserwuje twarz i wsyztsko co sie dzieje ( przez pierwsze dwa miesiace nie interesilo go nic oprocz światla) teraz rozpoznaje mame i tate po urodzeniu usmiechal sie i to w glos w inkubatorze co tez bylo dziwne. Odwraca glowe za przedmiotem bez przerw tzn płynnie. hmm no to na tyle . Jestem cieakwa kiedy bedzie sie przewracal bo mlody robi wsyztsko nie tak probuje siedziec sam ale do przerwotow to mu nie sieszno

mamusia lipcóweczka'09 Avatar dmuchawiec

Zosia ostatnio coraz więcej gada, słucha swojego głosu i cieszy się i znowu gada i znów się cieszy. Ja też, szczerze mówiąc Ogląda swoje raczki. Utrzyma grzechotkę w rączce kilka minut, wyma****a nią, ale sama nie chwyta jeszcze. Oczywiscie wszystko to dokumentuję - nagrywamI co jeszcze? Uwielbia patrezć na siebie w lustrze. Z niecierpliwością czekam na dalsze umiejętnosci.
    [CENTER]

Lipcowa mama 09 Avatar adddaaa

u nas dziś nowosci
    Kacperek przekrecil się z pleców na brzuszek, i z boku na brzuszek,oraz lekko unosi już głowke do góry akurat zalaczylam mu karuzele i tak chcial zlapac jednego misiaka

Fan(ka) Avatar beata26

wow adddaaa gratulacje ja też zauwazyłam ze mała "cofa się " przed kolejnym skokiem 2-3 dni nie chciała na brzuszku lezec i głowki podnosic, a tu nagle bach i trzyma głowke z całej siły mocno i rączkę prostuje tak jakby chciała się na plecki położyć. a dziś pierwszy raz smiała się głośno a raczej rechotała

Fan(ka) Avatar makro10

Beata, właśnie ja też myślę, że mój miał skok, marudził, budził się z krzykiem w dzień przez kilka dni, przestał grzechotki trzymać, na brzuchu to wogóle nie chciał już podnosić głowy, myślałam, że będzie chory bo mąż jest. A wczoraj pięknie spał w dzień, grzechotki trzymał w ręku i oglądał, obracał je przed oczkami, zaczął łapać za mój nos, wargi i główka wysoko podniesiona na brzuszku, nie za długo, ale wysoko Dziś w nocy ponad 6godzin przespał, odmiana nagle.
    adda fajnie masz, ja też się nie mogę obracania doczekać, raz zrobił i na tym koniec.

Lipcóweczka ,09 Avatar Beacia82

To teraz My
    Alanek urodzony 30 lipca waga 4500 ,57cm.teraz waży 7kg a rozmiar ubranek 68.Sztywny jest od urodzenia ale w koncu kawał chłopa byłogłówke też ładnie trzymał od poczatku,tylko ze przez jego lenistwo nie bardzo to lubił.Ostatnio kłade go czesciej i pieknie długo trzyma rozglada sie przy tym i smieje jak ktos obok lub pod nim leży,chyba zaczyna sie przyzwyczajac do tej pozycji bo nie ma od razu krzyku.W bujaczku musze go przypinac zeby nie zeskoczył z niego tak wierzgapieknie sobie grucha grzechotkami no i pcha zaraz je do bużki,ślini s ie i wcina piastki.Usmiecha sie od 3 tygodna,a smieje na głos gdzies od 6 tygodna.Bardzo lubi gadac i słuchac jak do niego mówia,lubi zasypiac na rekach i spedzac na nich czas najlepiej cała dobe
    Położony na boczku zaraz jest na pleckach,a z plecków udaje mu sie przekrecic na boczek.Na brzuszek i z brzuszka jeszcze nie potrafi.
    Niesamowite ze takie brzdace potrafia codziennie cos nowego

Lipcowe mamy'09

Ja musze sie pochwalic moja Lenka, ze juz dochodzi do siebie i wyglada juz na zdrowe dziecko. No po za tym ,ze chuda ,a dluga jest Od kilku dni trzyma ladnie w raczce grzechotke i nia macha i grzechocze przez dluzszy czas

Strona 3 z 50 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania