Strona 1 z 38 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 376
    grudzień 05,wrzesień 08

Domyślnie ząbkowanie,czy to już? jakie objawy?

hej dziewczyny :)
    zakładam nowy wątek bo chyba najwyższy czas ;)
    jak to jest u waszych dzieci? bo moja mała jest gdzieś tak od tygodnia strasznie marudna,czasami jest ciężko ::),wkłada co tylko możliwe do buźki,np,jak ją mam w nosidełku to zaraz zabiera się do gryzienia materiału,ma moją dłon,to od razu hop do buzi,autentycznie nie ma momentu żeby nie miała nic w buźce ::) a jej własne rączki są jej ulubione,przez co potem są lodowate :P znów zaczęło jej się ulewać a ślini sie na potęgę ;)
    dziś idę do lekarza i się dowiem czy to nie aby to ??? nie jest może moja niunia na to za młoda?

Mama Maciusia i Adasia Avatar Kunda

Domyślnie Odp: ząbkowanie,czy to już? jakie objawy?

Macio to bardzo sie slini i też wszystko ładuje do buzi :D ale jeszcze nie widac aby zabki szły

Fan(ka) Avatar eg16

Adaś ma dokładnie to samo. Poza tym nawet smoczek trzyma w rączce i przesuwa go po dziąsełkach jakby go strasznie swędziały. Ślini się na potęgę i ostatnio zaczął mniej jeść.

mama Fabianka i Kamilka

Mój Kamilek juz tak od miesiaca, ślini się okropnie ciagle mozna go przebierać (doceniam teraz sliniaki), i wkłada non stop raczki lub same paluszki do buzi. gdy próbujemy mu wyciagac to się denerwuje i płacze. W tamtym tygodniu byłam u lekarza i pytałam czy to czaesm nie sa juz ząbki, to powiedział mi że ząbki nim wyjda to czasem ida 2 miesiace, bo niektóre dzieci odczuwają to juz jak zabki zaczynaja kiełkowac a do przebicia dziąsła jeszcze długa droga, ale to przebicie jest właśnie najgorsze ale już nie trwa długo.

Zobaczymy kiedy się Kamilkowi przebiją bo od niedzieli jest "nieznośny" - może to już?

w książce "Pierwszy rok życia dziecka" przeczytałam że około czwartego miesiąca dziecko slini się z zachwytu, i gdy obserwuję Kamilka to zgadzało by się to, często gdy nas zobaczy to się smieje i kapie mu slina...

Listopad 05' sierpień 08' Avatar Emi_25

Mój Macio ostatnio też obraził się na smoczka woli swoją rączkę. Narazie w buzi ląduje jedynie lewa łapka, nie próbował jeszcze nic innego nawet zbawki nie sś tak smaczne jak paluszki :)

grudzień 05,wrzesień 08

moja mała zrobiła mi dziś malinkę na dłoni ;D wszystko gryzie,a najbardziej lubi jak ma skarpetki na dłoniach ( bo od tej ślinki to ma non stop zimne :P ) od razu wypluwa smoczek i tylko łychać jak ssie materiał ::) takie małe upodobanie ;)

Entuzjast(k)a

Filip tez od miesiaca wszsystko wklada do buzi i okrutnie sie slini. zabkow jeszcze nie widac, ale myslimy,ze juz niedlugo.
    karolinna maluszek tez ulewa bardziej niz kiedys. pewnie to przez to,ze czasem pcha raczki za gleboko.

Fan(ka) Avatar justynaj

a ja już myślałam,że to tylko moje takie przedwczesne objawy ma ;Dale ze mnie zwariowana mamuśka ;D
    Wiktoria ręce ma w buzi cały czas i tak jak Twoja Lenka Karoliinnka
    też ma cały czas później zimne
    poza tym ślini się niemiłosiernie,podobnie jak
    wasze dzieciaczki
    ma już 2 gryzaczki i chętnie je gryzie,ale muszę jej je chłodzić to wtedy przynosi to podobno ulgę :o ::)
    ciekawe,kto pokaże pierwszy ząbek?chyba zawody zrobimy ;D

grudzień 05,wrzesień 08

byłam dziś u tego pediatry ale to raczej nie ząbki ;) ale przepisała coś przeciwbólwego,dostajemy więcej witaminki D3 i mała waży 6300!,czyli mleczko ok :)
    Cytat Napisał justynaj
    a ja już myślałam,że to tylko moje takie przedwczesne objawy ma ;Dale ze mnie zwariowana mamuśka ;D
    Wiktoria ręce ma w buzi cały czas i tak jak Twoja Lenka Karoliinnka
    też ma cały czas później zimne
    poza tym ślini się niemiłosiernie,podobnie jak
    wasze dzieciaczki
    ma już 2 gryzaczki i chętnie je gryzie,ale muszę jej je chłodzić to wtedy przynosi to podobno ulgę :o ::)
    ciekawe,kto pokaże pierwszy ząbek?chyba zawody zrobimy ;D
    trochę niepsrawiedliwe bo moja Lenka jest najmłodsza :P ;) :D

mama Danielka i Kubusia Avatar madziunia

mój Kubuś juz od jakiegoś czasu też bardzo się ślini - wydaje mi się ,ze czuję jakiegoś małego ząbka ::) , ale jeszcze nie jestem pewna (bo juz wcześniej go czułam, tzn. ok miesiąc temu, a jeszcze sie nie pojawił) , ale tak jak elusia pisała ząbki mogą wychodzić nawet 2 miesiące, więc jeszcze czekamy ;)

Strona 1 z 38 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni