1. do 10. z 32
Temat: Nocnikowanie
-
15-11-2008, 12:09 #1
Nocnikowanie
No właśnie, podobno czas najwyższy
a nawet to juz troche pozno-tak mówią babcie, ciocie i nasze mamy...
jak jest u was??podejmujecie juz proby z nocnikiem?od kiedy i z jakim rezultatem?
U nas probowalam mala posadzic ok9miesiaca ale starsznie sie bala wiec dopiero teraz podjelam druga probe, narazie w ubranku, zeby sie przyzwyczaila. Powinnam byla posadzic ja jak tylko stabilnie siedziala... ale jakos do glowy mi to nie przyszlo
i teraz jak usiadzie to posiedzi gora pol minuty i juz sie krzywi
-
15-11-2008, 15:29 #2ELBRAGuest
Odp: Nocnikowanie
Ja Pitera sadzałam już jak miał 7 miesięcy i stabiilnie siedział. Od początku lubił nocnik i do tej pory nie ma problemu żeby na nim siedzieć. jak już nie chce to wyciąga ręce żeby go już wziąść. Siusia na nocniczek wiadomo że nie zawoła sam ale bardzo często udaje się mu nasikać na nocnik. kupi tez robi do nocnika bo akurat zawsze robi w tych samych godzinach tzn po stałych posiłkach.
Ale zobaczymy jak będzie z całkowitym nocnikowaniem czyli wówczas jak już będzie czuł że coś "idzie" i sam zawoła. do tego chyba jeszcze trochę czasu....
-
15-11-2008, 20:01 #3
-
17-11-2008, 11:40 #4
To i ja coś napiszę :))
My też Kacpra sadzamy już od jakiegoś czasu i naszczęście od samego początku nie było z tym problemów - siusia robi kupkę do nocnika. (wiadomo zdazy się że i do pampersa zrobi kupę:) ). Mam nadzieję, że uda nam się jakoś szybko oduczyć od pampersów (nie ma co ukrywać nie mała to oszczędność hihi
)
-
17-11-2008, 15:51 #5
Ja też już od pewnego czasu( chyba miesiąc) "nocnikuję" Amandzię i grzecznie robi siusiu i kopkę

Ale pierwsze próby sadzania nam nie wyszły nie pamiętam ale to chyba było z jakieś 3 miesiące temu jak ja posadziłam to była jedna wielka masakra piłą mechaniczną
no ale najwyraźniej w tedy to było dla niej za wcześniej
-
17-11-2008, 22:56 #6
U nas sprawa wygląda beznadziejnie. Już było lepiej, ale Inga znowu zaczęła odmawiać siadania na nocniku.
-
18-11-2008, 09:42 #7
co do nocniczka to Kapik codziennie wieczorem jest sadzany na nocniczek i codziennie wieczorem robi siku
no chyba ze sie mu nie chce...
ale wiecie co zauważyłam że nie cierpi jak sie mu bije głosno brawo i krzyczy że ślicznie itp... no wieć teraz jesteśmy cicho tylko sie uśmiechamy a on sam sobie bije brawo
kiedyś aż sie biedaczek rozpłakać że rodzice sie tak rozdarli
a najbardziej lubi spuszczać wodę w WC
hehe

-
18-11-2008, 10:03 #8
-
18-11-2008, 11:20 #9ELBRAGuest
-
18-11-2008, 11:36 #10
Dokładnie nie ma co przyspieszać - czasem też może niestety w drógą stronę iść, na początku dziecko ładnie siada a potem trach i krzyk bo coś mu nie pasuje - tak to bywa
.
My Kacpra sadzamy za każdym razem kiedy go przebieramy i praktycznie wtedy zawsze jest siku i czasem kupka

LinkBack URL
About LinkBacks

mala dalej usiadzie w ubraniu tylko na kilka sekund, no wiec musimy popracowac

Facebook

Domek letniskowy do wynajęcia nad...
Dzisiaj, 22:06 w Miejsca przyjazne dzieciom