Strona 3 z 100 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 991
Drzewko podziękowań34Podziękowań

Temat: Waga / wzrost naszcyh Maluszków

Listopadowa Mamusia Avatar Uleńka_79

Domyślnie Odp: Waga naszych maluchów .... :-)

Oliwier:
    waga urodzeniowa 3180g
    4 tygodnie 3840g
    8 tygodni 5000 g
    9 tygodni 5340g
    10 tygodni 5600g

A mi się wydaje, że porównywanie maleństw jest bez sensu, bo przecież każde dziecko rodzi się z inną wagą urodzeniową, każde dziecko jest inaczej karmione (butla, cyc) i wiadomo, że inaczej przybiera. Każde dziecko ma rodziców jednych grubszych/chudszych, niższych/wyższych i to po nich odziedziczają geny wzrostowe lub wagowe.
    Chyba, żeby wpisywać najpierw wagę urodzeniową a dopiero potem chwalić się naszymi pulpecikami. Mamy, które już chcą porównywać powinny szukać dzieci z podobną wagą urodzeniową do swoich pociech. Bo inaczej będą się dołować

Fan(ka) Avatar mamulica

Zgadzam się z Uleńką. Liczby że tak to ujmę BEZWZGLĘDNE kompletnie nic nie wnoszą

mama Ignasia Avatar kiragold

Cytat Napisał mamulica Zobacz post
    Zgadzam się z Uleńką. Liczby że tak to ujmę BEZWZGLĘDNE kompletnie nic nie wnoszą
    no mamulica twoj kuba jedynie z moim ignaśkiem moze konkurowac poczekaj az go zwaze jak bedzie mial 3 miechy

dziunka24.
    Guest

Cytat Napisał Uleńka_79 Zobacz post
    Oliwier:
    waga urodzeniowa 3180g
    4 tygodnie 3840g
    8 tygodni 5000 g
    9 tygodni 5340g
    10 tygodni 5600g

A mi się wydaje, że porównywanie maleństw jest bez sensu, bo przecież każde dziecko rodzi się z inną wagą urodzeniową, każde dziecko jest inaczej karmione (butla, cyc) i wiadomo, że inaczej przybiera. Każde dziecko ma rodziców jednych grubszych/chudszych, niższych/wyższych i to po nich odziedziczają geny wzrostowe lub wagowe.
    Chyba, żeby wpisywać najpierw wagę urodzeniową a dopiero potem chwalić się naszymi pulpecikami. Mamy, które już chcą porównywać powinny szukać dzieci z podobną wagą urodzeniową do swoich pociech. Bo inaczej będą się dołować
    Ale tu nie chodzi o porownywanie! Tylko informacje kto ile wazy. Ja np jestem zawsze ciekawa ile wasze maluszki waza

mamusia Pawełka :) Avatar Kasiiula

jak komus nie odpowiada watek nie musi pisac przciez... na temacie chustowym nie wszyscy sie udzielaja pisze kto chce wiec nikt nie jest zmuszony do dzielenia sie taka informacja jak waga dzieci ;] załozylam temat po konsultacji i podobal sie pomysl zreszta jak bylo pisane o nim nikt nie napisal ze bez sensu ... ;] wiec nei wiem ocb
    Pawełek 12.11.09 4150g miłości 62cm szczęścia

Fan(ka) Avatar Helena

Mateuszek 3 miesiące i 3 dni -6500g a wzrostu ok 63cm
    M A T E U S Z E K

Fan(ka) Avatar lagajka

Mariczka dziś równe 3 miesiące
    waga urodzeniowa 3620
    2,5 tyg 3795
    4 tyg 4 kg
    7 tyg 4620
    12 tyg 5 kg
    3 mies 4890
    Może nie sugerujcie się za bardzo się spadkiem wagi, bo trochę pochorowała w styczniu
    Samodzielna mamusia cudnej córeczki :)

dziunka24.
    Guest

Cytat Napisał lagajka Zobacz post
    Mariczka dziś równe 3 miesiące
    waga urodzeniowa 3620
    2,5 tyg 3795
    4 tyg 4 kg
    7 tyg 4620
    12 tyg 5 kg
    3 mies 4890
    Może nie sugerujcie się za bardzo się spadkiem wagi, bo trochę pochorowała w styczniu
    A co bylo kruszynce jak mozna wiedziec? Napisz na watku o zdrowiu maluszkow

Entuzjast(k)a Avatar weri
    Wpisów do bloga
    11

Mi nie chodzi o porownywanie tylko nie wiem co robic bo mieszkam za granica i wszyscy lekarze i polozne mowia ze jest ok ale sie martwie bo nawet kilo nie ptrzytyla myslalam ze moze ktos cos poradzi to moje 1wsze dziecko i nie wiem czy to normalne czy nie ze mala przybiera ok 80 gram na tydzien
    nie wiedzialam ze nie wolno pisac komentarzy i ze z tego sie robi balagan dlugo nie zagladalam na forum

mamusia Pawełka :) Avatar Kasiiula

Cytat Napisał weri Zobacz post
    Mi nie chodzi o porownywanie tylko nie wiem co robic bo mieszkam za granica i wszyscy lekarze i polozne mowia ze jest ok ale sie martwie bo nawet kilo nie ptrzytyla myslalam ze moze ktos cos poradzi to moje 1wsze dziecko i nie wiem czy to normalne czy nie ze mala przybiera ok 80 gram na tydzien
    nie wiedzialam ze nie wolno pisac komentarzy i ze z tego sie robi balagan dlugo nie zagladalam na forum
    no malo przybiera jak tylko 80 g a myslalas zeby zageszczac mleczko ? moze tym sposobem lepiej przybierze na wadze ? albo konsultacja z polskim lekarzem
    Pawełek 12.11.09 4150g miłości 62cm szczęścia

Strona 3 z 100 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania