11. do 20. z 2911
Temat: WÓZEK - wasz wybór !
-
5-07-2009, 09:23 #11
Odp: Jaki wózek do bloku bez windy???( i nie tylko)
Ja tez mieszkam na 2 pietrze bez windy

Mam wózek DRAIVER mozna odczepic w nim góre jak mlody zasnie w wózku wydaje mi sie ze taki odczepiany jest najodpowiedniejszy.
Poszukaj takiego co ma najlzejsza gondole chociaz ja sie zawsze pocieszalam ze dobrze ze nie mieszkam na 4 pietrze. a tak na marginesie to kazda z nas sie chyba nalata po klatce schodowej z zakupami i maluszkiem na zmiane
Mi sie bardziej podoba ten pierwszy podany przez ciebie

Ostatnio edytowane przez mamaczarusia : 5-07-2009 - 09:25
-
5-07-2009, 19:10 #12
my mamy quinny freestyle , do stycznia mieszkaliśmy na 4 piętrze w bramie gdzie przypięcie wózka na dole zaskutkowałoby brakiem wózka . Stawiałam więc auto pod domem i wózek trzymałam w bagażniku, codziennie schodziłam z małą, rozkładałam wózek , a po spacerze chowałam z powrotem do auta. Nie było lekko, ale wyjścia nie miałam, chyba że nie wychodzić na spacery. W pierwsze dni zawsze ktoś był kto mi pomógł, mąż, rodzice itd., potem już doszłam do perfekcji w rozkładaniu...
Teraz mieszkam na parterze i dzięki bogu wózek spokojnie zostawiam przy wejściu
-
6-07-2009, 12:55 #13
jezeli masz na myśli wychodzenie na spacer z fotelikiem zamiast gondoli to nie jest to najlepszy pomysł bo małe dzieci zanim zaczną siadać nie powinny za dużo czasu spędzać w pozycji półsiedzącej ani siedzącej. Stosowanie fotelika powinno ograniczyć się do minimum czyli w przypadku transportu - to nie sa moje przemyślenia tylko fragment z książki Jacka Zawitkowskiego.
A ja niestety mieszkam na IV p. bez windy i jakoś się nie martwię - mamy wózkarnię i zupełnie nie przejmuję się ani o bezpieczeństwo wózka ani o robactwo. W domu też bywają pająki, karaluchy, roztocza to codzienność a wózek mozna czymś przykryć.
Moim zdaniem nawet jak kupi się najlżejszy wózek świata to codzienne wnoszenie i znoszenie po schodach będzie trudne tym bardziej, że nie dasz rady wnosic dziecka z wózkiem a zostawić dziecko same w domu i wrócić się po wózek dla mnie nie wchodzi w grę.
-
6-07-2009, 13:03 #14
-
6-07-2009, 15:54 #15
-
6-07-2009, 16:56 #16
Wrócenie po dziecko to jest gora 2 min a wątpię że przez tak krótki czas może się maluszkowi coś stać.Tak wiele mam robi że na raty.Najpierw stelaż a pozniej dzidzi w gondolce.A jesli chodzi o fotelik chodzilo mi o to ze moge go wykorzystac na krotkie zakupy np.10 min do sklepu, poza jazdą samochodem.A ja wózka na klatce nie mam możliwosci jak zostawi niestety, piwnica mnie obrzydza, a w domu robali nie mam
-
6-07-2009, 17:04 #17
No, ja z moim Roanem to sie nameczylam jak mieszkalam na 3pietrze. Na klatce nie bylo miejsca ani w piwnicy.
Jak szlam na spacer to taka kolejnosc: znosilam stelaz, potem gondole a na koncu synka. Synek+gndola za ciezko-raz probowalam.
A jak wracalam ze spaceru to na odwrot: synek, gondola stelaz.
Synka zostawiam w lozeczku i biegiem z reszta! Ale jak przyszla wiosna i wozek spacerowy, to wozek trzymalam w samochodzie pod domem. Synka znosilam do auta, zapinalam w foteliku i montowalam wozek. Fakt, jak bylo goraco to nie byly w aucie komfortowe warunki, ale akcjia trwala gra 3-5 minut :)
Kurcze, jak czlowiek chce to zawsze sobie poradzi!
Teraz mam problem z winda i tym wozkiem bo duzy. Jak ja wejde i wozek to nie wiem czy moj starszy synek sie zmieci. Chyba u mnie na rekach...albo jak sledzik;) a maz na pewno nie!
-
23-07-2009, 16:25 #18
WÓZEK - wasz wybór !
Witam, postanowiłam założyć nowy , na pewno interesujący dla Nas wątek.
Przegladając podobny wątek na forum głównym- szybko zakopalam sie z archiwalnych wiadomosciach
Czy macie wybrany / kupiony wózek ?
Co sądzicie o tych wielo ( 3 ) funkcyjnych ??
Ja zastanawiam sie nad :
TAKO JUMPER i X-LANDER
a jakie są wasze typy- moze jestescie w stanie doradzic- odradzić któryś ???
-
23-07-2009, 16:32 #19
-
23-07-2009, 16:51 #20

168Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Domek letniskowy do wynajęcia nad...
Wczoraj, 22:06 w Miejsca przyjazne dzieciom