Strona 178 z 287 PierwszyPierwszy ... 158 168 173 177 178 179 183 188 198 ... OstatniOstatni
1 771. do 1 780. z 2869
Drzewko podziękowań356Podziękowań

Temat: Wizyty u lekarza co nowego slychac

Fan(ka) Avatar Trusia77

Domyślnie Odp: Wizyty u lekarza co nowego slychac

Edytka i Violet gratuluję :))))

Fan(ka) Avatar edytka84

dziewczyny a jak u Was z terminem porodu wg usg? bo mi dziś wyszło między 1 a 13 listopada :) ale chyba bardziej miarodajny jest pomiar z usg 13 tydz, tak słyszałam. jak to jest?

Fan(ka) Avatar lile

ja patrzę tylko na usg, ze względu na PCO termin z OM jest mało pewny . No i od 13tego tygodnia terminy z usg mi się mniej-więcej pokrywają.

Eirema
    Guest

Ja z OM mam 26 listopad, a z ostatniego USG 15 listopad... no tylko u nas te pomiary są rozbieżne, w każdym razie pewnie się na końcu będę rozpakowywać....

Fan(ka) Avatar edytka84

z tego co czytałam to najbardziej prawdopodobny jest termin z usg 11-14 tydzień, bo później to dzieci się różnie rozwijają i stąd te rozbieżności

Entuzjast(k)a Avatar Tygrysek-M

Witam ja też dziś miałam wizytę. Jak zwykle się stresowałam, że coś będzie nie tak ale niepotrzebnie. Wyniki krwi i moczu w normie, krzywa cukrowa też ok Szyjka macicy się nic nie skraca i jest zamknięta więc nic tylko się cieszyć
    Krzyś jest dalej Krzysiem i waży 1300 g (gin powiedział, że prawidłowo), pozostałe wymiary też w porządku.
    Ależ jestem szczęśliwa, że mój maluszek rozwija się prawidłowo i ma się dobrze
    Pozostałym mamom życzę równie udanych wizyt i samych dobrych wiadomości.

Entuzjast(k)a Avatar Egrunia

Dziewczynki gratuluję udanych wizyt :)

Cytat Napisał edytka84 Zobacz post
    z tego co czytałam to najbardziej prawdopodobny jest termin z usg 11-14 tydzień, bo później to dzieci się różnie rozwijają i stąd te rozbieżności
    Edytko też tak słyszałam,a w takim wypadku u nas termin wypada na 31 pażdziernika.
    Kocham Cię Synku :)

Fan(ka) Avatar joasia79

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt. Zazdroszczę Wam,że możecie sobie podglądać dzidzię na usg tak często. Tutaj niestety nie dają takich możliwości-2 usg podczas całej ciąży (ostatnie w 20 tyg). Ja miałam 2 dodatkowe prywatne.

Dziś też byłam u położnej i u mnie też wszystko elegancko. Córcia ułożona jak do porodu-ale położna powiedziała żeby się jeszcze nie cieszyć bo jeszcze kilka razy może się odwrócić. Bicie serducha posłuchaliśmy-perfekt. Zmierzyła mi brzuch-jest ok. Mocz w normie. Pobrała mi krew do badania (morfologia,cukier i coś jeszcze-nie zrozumiałam co) jak będzie coś nie halo w wynikach to mają do mnie zadzwonić i dać znać. Mój TŻ był ze mną i pytał czy razem z tą krwią nie może mi troszkę hormonów odjąć (bo ostatnio daję mu czadu co niemiara) ale rozbawił tylko położną,która pozbawiła go złudzeń,że takie rzeczy są możliwe

Listopadowa Mamusia =) Avatar Kami02

U mnie termin z OM to 29 październik, a wedłuh USG początkowego 10 listopad ...

Dowiedziałam się nareszcie ile tutaj u nas kosztuje i gdzie jest możliwość zrobienia USG 4D =)
    70zł + 130/160zł = 230 zł
    Badania wykonywane są tam aparatem: VOLUSON 730 PRO Firmy General Electric, z zastosowaniem głowic objętościowych: przezbrzusznej.
    To dużo, czy nie !?

Fan(ka) Avatar lile

myślę, że to normalna cena To jest takie drogie, bo sprzet do usg 3d jest ponoć potwornie drogi - kolo 700tys z tego co słyszałam..

Zasady Postowania