Strona 2 z 287 PierwszyPierwszy 1 2 3 7 12 22 ... OstatniOstatni
11. do 20. z 2869
Drzewko podziękowań356Podziękowań

Temat: Wizyty u lekarza co nowego slychac

Entuzjast(k)a Avatar Izula82

Domyślnie Odp: Wizyty u lekarza co nowego slychac

KObitki moje drogie... wróciłam od lekarza. To nowy Pan Doktor - bardzo miły, grzeczny, młody. Wypytał o wszystko i bardzo fajnie tłumaczył co i jak. Miałam badanie ginekologiczne, USG i pobraną cytologię. Na USG jeszcze nic niewidać. Macica rozpulchniona, bardzo wczesna ciąża. Przepisał Duphaston (2 razy dziennie) i kazał łykać Folik. No i standart: uważać na wszystko co jem, nie szczepić się i nie naświatlać i takie tam...
    Kolejna wizyta już za dwa tygodnie ( miała być za miesiąc, ale wcześniej potrzebuje zwolnienia z pracy). Całe szczęście wypisze mi wsteczne zwolnienie( bo urlop kończę 17-go).
    Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Jedyne co mnie martwi to to że troszkę plamię po cytologii, uprzedził mnie o tym oczywiście, ale miałam nadzieję, że tego unikniemy.

[*] 21.10.2009 Aniołek 7tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś dzieckiem,
    Które o śmierci swej nie wie."

Fan(ka) Avatar Mysza84

Izulka no to świetne wiadomości przynosisz!!!
    A przepisał Ci jakieś badania ?
    Najpiękniejszą rzeczą w życiu kobiety jest bycie mamą!

SZCZESLIWA MAMA

Izula- to swietnie ze wszystko okej, no i ze Pan dr, tez fajny, no i trzymam kciukasy zeby bylo tak nadal!!

Mysza84
    Mie przepisał mi nic z badań...mówił o toxo, ale wynik już miałam z poprzedniej ciąży, grupe krwi też znam. na razie nic więcej.

ladygab
    Dzięki za kciukasy

Alicja***05.08-07.08.2009 Avatar kokota82

Dzięki za kciuki,przydały sie :)) lekarz 1 klasa nawet kosmetykę brzucha zaproponował ,wytnie mi stary szew i zrobi pekny kosmetyczny az mi sie oczy zaświeciły. Ciąża potwierdzona:)) jest pęcherzyk i maleńka foasolka w srodku. następna wizyta 31 marca.Macica super jak na 3 cięcia,stwirdził że ok 30 tyg zacznie sie martwić i stwierdziłam ze nie robie amniopunkcji,stwierdzilismy z mężem ,że nie ma sensu.z Alicja wiedzielismy po 23 tygodniu o przepuklinie wiedza że jest zdrowa geneczynie nic nie zmieniła.zawsze jest ryzyko jakiejs wady rozwojowej,my geny mamy zdrowe:)) więc teraz do nastepnej wizyty. Lekarz sprwdził szwy i jajniki tez jest dobrze. Miałam badanie ginekologiczne i macica rozpulchniona wiec juz po tym potwierdził ciąże. i moge pić kawe byleby nie 5 dziennie:))) AAAa i dostałam L4 ide na wolne ja pracuje po 220 godzin miesiecznie a nawet wiecej ,w misiącu to max 3dni wolnego mam i praca po 10-12 godz. więc śmiało odpoczywam:))

Fan(ka) Avatar Lila001

Kokota82 kochana serdeczne gratulacje potwierdzonej ciazy!!! Widzisz niepotrzebnie tak sie stresowalas, Super ze trafilas na takiego fajnego lekarza

Miłość zaczyna się wtedy, kiedy szczęście drugiej osoby staje się ważniejsze niż twoje...

Nie dotykałam cie ale cie czuje, nie odezwałaś się ale słyszę twój głos, nie znam cię ale cię kocham-Aniołek 07.04.2010

Fan(ka) Avatar tusia26

Kotka to super-gratulacje.
    a foteczkę masz?
    ja tez mam wizytę 31.

...istotka astralna.

kokota a tak sie balas
    suuuuuper ze wszystko gra

kokota82
    Super. Cieszymy się razem z Tobą

Fan(ka) Avatar Mysza84

Ja też już po wizycie...
    wizyta świetna, ginek cudowny!!! Jestem bardzo szczęśliwa że do niego trafiłam.
    Dzidziulki jeszcze nie było widać, ale ginek mnie uprzedził, najprawdopodobniej jednak owulka była dopiero po 24.02 więc to jeszcze bardzo młoda ciąża.
    Zrobił mi badanka i cytologie, pobrali krew na pozostałe (mnóstwo ich i dość drogie->same badania 540zł) i przepisał dupka 3x1, magneB6 i acidum folicum 15mg... I następna wizyta za 10 dni. Jutro mam tylko do niego jeszcze zadzwonić jak odbiorę wyniki bety więc rano znowu będą mnie kłuć...oby przyrost był ładny to będzie koniec z bieganiem na betkę.
    Generalnie dr Rogiewicz to świetny specjalista, jeszcze się nie spotkałam z ginkiem który ma tak swietne podejście...

kokotka82 cieszę się że u Ciebie po wizycie też dobre wieści
    Najpiękniejszą rzeczą w życiu kobiety jest bycie mamą!

Zasady Postowania