Strona 23 z 287 PierwszyPierwszy ... 3 13 18 22 23 24 28 33 43 ... OstatniOstatni
221. do 230. z 2869
Drzewko podziękowań356Podziękowań

Temat: Wizyty u lekarza co nowego slychac

Fan(ka) Avatar mama2010

Domyślnie Odp: Wizyty u lekarza co nowego slychac

Sluchajcie czy ktoras z wam miala mierzona prolaktyne na poczatku ciazy?
    Ja mam wynik 40,89 ug/l i mam sie zglosci do endokrynologa w czwartek. Ale czytalam na necie, ze musze miec podwyzszona prloaktyne w ciazy, wiec nie wiem po co ta wizyta????

Fan(ka) Avatar Mysza84

A jakie są normy ?
    No jak jest za wysoka to może obniżać progesteron a to niebezpieczne dla ciąży.
    Najpiękniejszą rzeczą w życiu kobiety jest bycie mamą!

„Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie”

Fan(ka) Avatar mama2010

normy sa do 25ug/l tylko ze w internecie znalazlam strone gdzie lekarz opisywal ze musi byc podwyzszona zeby chamowala owulacje i powodowala wydzielanie luteiny, progesteron tez mam wysoki wiec powinno byc wszystk ok. Ide w czwartek do endokrynologa i mysle ze moje watpliwosci sie rowieja. Narazie w sumie sie tym nie przejmuje bo gin powiedziala ze ciaza jest piekna i zero zagrozenia.

Fan(ka) Avatar Mysza84

Czyli masz podwyższoną.
    Z tego co się orientuje w przypadku podwyższonej prolaktyny przed ciążą mogą być duże porblemy w jej zajście.
    W czasie ciąży może obniżyć progesteron który tą ciążę podtrzymuje.
    Dobrze że tak szybko masz wizytę. Niewykluczone że lekarz może Ci przepisać Dupka, czyli tabsy z progesteronem.
    Trzymam kciukasy żeby jednak to nie był duży odchyłek od normy i wsio było ok. &&&

„Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie”

Fan(ka) Avatar mama2010

Dzieki Mysza !!!!
    Lece do pracy.

Fan(ka) Avatar kasiazar

Słuchajcie dziewczyny mam pytanie do Was : Do lekarza chodzicie prywatnie czy państwowo? Ja jak dowiedziałam sie o ciązy poleciałam na drugi dzien do przypadkowego prywatnego lekarza. Na drugiej wizycie tez u niego byłam . Załozył mi karte. W zasadzie do niego jako lekarza nic nie mam . JUtro tez się wybieram na 12 tydz do niego, ale mysle o zmianie na jakiegoś państwowego bo jednak wizyta z usg 150 zł. Nie wiecie jak to jest ze zmianą lekarza ? A czy mozna np chodzic raz tu raz tu ?
    Nie mam za bardzo kogo popytać bo Tarnów nie jest moim rodzinnym miastem . Moj D jest stąd ale byliśmy 4 lata w Irlandii i jakoś znajomości sie pourywały i w zasadzie teraz gdy wrócilismy nie mamy tu nikogo. A może któras z Was ma podobny dylemat ?

Mama Aniołka 8 tc (*) 04.2012

Fan(ka) Avatar Mysza84

Kasiu oczywiście że możesz chodzić raz prywatnie a raz państwowo. Po to masz kartę ciąży. Tam powinno być wszystko wpisywane, że w razie zmiany lekarza kolejny wie jak była prowadzona ciąża.

Fan(ka) Avatar Violett

Jestem tego samego zdania :) Masz karte ciązy to nie wazne do jakiego lekarza pujdziesz. On wpisuje wszytsko w karte i jest gitez kazdy inny ginekolog ma wglad do niej wiec jest na bierzaca :)
    Ja chodze do państwowego, moja pani gin jest bardzo mila, odpowiemi na kazde pytanie wiec nie mam powodow do zmiany na prywatnego u ktoregobede placic.

Fan(ka) Avatar kasiazar

Dzięki dziewczyny , juz mi troche jaśniej w głowie.

Mama Aniołka 8 tc (*) 04.2012

Fan(ka) Avatar Violett

No to dobrze :) Cieszymy sie bardzo :)

Zasady Postowania