Strona 282 z 287 PierwszyPierwszy ... 262 272 277 281 282 283 ... OstatniOstatni
2 811. do 2 820. z 2869
Drzewko podziękowań356Podziękowań

Temat: Wizyty u lekarza co nowego slychac

Fan(ka) Avatar efinka

Domyślnie Odp: Wizyty u lekarza co nowego slychac

Cytat Napisał Trusia77 Zobacz post
    Efinka ważne że wszystko w porządku
    Mam nadzieję,że z tym brzuszkiem będzie wszystko wporządku...bo mimo wszystko cały czas o tym myślę i szukam w necie i kołowata już jestem ;/

Fan(ka) Avatar lile

na pewno wszystko jest ok, nie martw się na zapas .

Ja wczoraj byłam u lekarza, wygląda na to, że donoszę przynajmniej do wigilii.
    efinka dziękuje za post.

Eirema
    Guest

efinka nie pamiętasz jak mnie straszyli hipotrofią płodu, bo brzuszek młodszy o 4 tygodnie Leoś miał?
    A teraz to brzucholek to on ma gigant, zwłaszcza jak się naje i przed kupką :D
    Głowa do góry, na pewno jest ok! Nie każde dziecko jest idealnie wymiarowe!

Cytat Napisał lile Zobacz post
    na pewno wszystko jest ok, nie martw się na zapas .

Ja wczoraj byłam u lekarza, wygląda na to, że donoszę przynajmniej do wigilii.
    Dobre to było :)
    efinka dziękuje za post.

Fan(ka) Avatar efinka

Dzięki dziewczynki za pocieszenie...

Pamiętam Amerie pamiętam :) Ty już tulisz swojego Leosia i wiesz,że z nim wszystko dobrze i zazdroszczę
    Ja dopiero za kilka dni się przekonam ,że wszystko ok jak zobaczę malucha na własne oczy ale stres gdzieś ciągle jest i z każdą minutą będzie pewnie większy

Lile,chyba do wigilii to raczej nie donosiszale się uśmiałam...

Fan(ka)

Efinka - ale na pewno jest dobrze ... na tym etapie brzuszek spokojnie może być większy lub mniejszy. Dzieci sa bardzo różne i wcale nie masz powodów do stresu. U mnie też brzuszek mniejszy, zapewne przez moją dietę cukrzycową po części więc każą mi więcej jeść, ale mówią że cały czas w normie wiec bez stresu
    efinka dziękuje za post.

Fan(ka) Avatar efinka

Cytat Napisał Kasia_B Zobacz post
    Efinka - ale na pewno jest dobrze ... na tym etapie brzuszek spokojnie może być większy lub mniejszy. Dzieci sa bardzo różne i wcale nie masz powodów do stresu. U mnie też brzuszek mniejszy, zapewne przez moją dietę cukrzycową po części więc każą mi więcej jeść, ale mówią że cały czas w normie wiec bez stresu
    kasiu-Ja nie mam diety ,ale gin przepisała mi właśnie 3xdziennie saszetki do picia to niby ma pomóc mu troszkę więcej przybrać przez te kilka dni do porodu przez cc...Gin mówiła mi bym się nie denerwowała,bo ten mniejszy brzuszek nic złego nie wróży-tyle że po porodzie będzie pewnie musiał więcej jeść :) Poza tym ja też jak się urodziłam to ważyłam 2850g / 56cm,więc byłam długa i szczupła ;)

Fan(ka) Avatar asiulkaa

Efinka ale przeciez Ty jestes w 39tc, a brzuszek ma wymiary 38tc jak napisalas, wiec tydzien to naprawde zadna roznica. Absolutnie nie masz powodu do niepokoju
    W mojej poprzedniej ciazy synek mial zawsze glowka wieksza o ok 2tyg od innych czesci ciala i tez sobie wmawialam wodoglowie i inne choroby, a urodzil sie z zupelnie normalna glowka

Lile i inne dziewczyny, ktorym lekarze wroza "wieczna" ciaze. Wiecie doskonale ile dziewczyn na forum mialo zagrozenie wczesniejszym porodem i rokowania lekarzy, ze na pewno do terminu nie dotrwaja. I co? Wiekszosc z nich w ciazy nadal chodzi. Ja od 34tc laze z 3cm rozwarciem i zupelnie zgladzona szyjka i czuje, ze jeszcze troche tak pochodze Takze jak dla mnie gadanie lekarzy mozna miedzy bajki wlozyc
    lile, Trusia77 i efinka dziękują za post.

Fan(ka) Avatar efinka

Cytat Napisał asiulkaa Zobacz post
    Efinka ale przeciez Ty jestes w 39tc, a brzuszek ma wymiary 38tc jak napisalas, wiec tydzien to naprawde zadna roznica. Absolutnie nie masz powodu do niepokoju
    W mojej poprzedniej ciazy synek mial zawsze glowka wieksza o ok 2tyg od innych czesci ciala i tez sobie wmawialam wodoglowie i inne choroby, a urodzil sie z zupelnie normalna glowka
    asiulka-teraz jestem w 38 tc ,a wszystkie wymiary wykazują na ten tydz ciąży-brzuszek natomiast według usg wczorajszego na 35 tc :(

Entuzjast(k)a Avatar grudnióweczka111

Efinka-nie martw się, dziewczyny mają rację. Wszystko bęzie dobrze. Dzieciaczki są różne.
    efinka dziękuje za post.

Rycząca czterdziestka

Efinka, proszę Cię nie martw się... Kiedy byłam w ciązy z Tynią od 32 tyg ciazy miałam robione dośc często usg - wody miałąm w górnej granicy i był ses. Do tego lekarza zauważył, ze nóżki i rączki ma wyjątkowo krótkie - mam to nawet na piśmie: dziecko o wyjątkowo krótkich kończynach, w zasadzie zatrzymały się na 32tyg do porodu. Wariowałam, że będzie chora.Urodziała sie z normalnej długości nogami i rączkami!!!!!!!!!!!! A mówili mi, że "najwyżej będzie wyglądała jak Gosiewski"
    efinka dziękuje za post.

Zasady Postowania