21. do 30. z 2869
-
11-03-2010, 08:31 #21
-
11-03-2010, 09:25 #22
Odp: Wizyty u lekarza co nowego slychac
Kochana nie powiem CI dokładnie jakie bo nie zapisałam...będę wiedzieć jak będę miała wyniki. Było ich sporo, a pamiętam tylko cytomegalie i hormony tarczycy...ale jeszcze coś tam było z krzepliwością krwi.
U mnie to jest troszkę inna sprawa bo janiedawno poroniłam i w sumie nie wiadomo dlaczego...więc on teraz woli zrobić wszystkie badania żeby wyeliminować wszystkie przyczyny.
Jak sam zartobliwie powiedział "będziemy teraz paska i szelek używać żeby ciąża przebiegała prawidłowo"... no i dał mi dupka 3 x dziennie... i końską dawkę kwasu foliowego!
-
11-03-2010, 11:30 #23
-
11-03-2010, 11:37 #24
-
11-03-2010, 11:51 #25
-
11-03-2010, 11:52 #26
-
11-03-2010, 12:12 #27
Mysza ty to sie znasz na tych badaniach
ja jak pojde do lekarza i po wlosku mi poda wszystkie badania to chyba bede musiala usiasc ze slownikiem medycznym i tlumaczyc sobie hehe tak mnie ciekawi czy tu sa podobne badania jak w Polsce
-
11-03-2010, 12:26 #28
Wolałabym się nie znać i żyć beztrosko...ale życie zmusiło mnie do tego i przynajmniej nauczyłam się czegoś nowego

Mój nowy ginek coraz bardziej mi imponuje. Czytam to jego pismo po badaniu usg i właśnie wnioskuję że na prawdę zna się na rzeczy. Mój wcześniejszy, któy wydawał mi się ok to nawet w życiu nie wspomniał o niektóych rzeczach. Nigdy nie powiedział że endo mam ok, a już o zatoce douglasa to nawet pewnie nie słyszał. Ehh...
Dobrze że wkońcu trafiłam na kogoś kto nie uważa że ból w ciąży jest czymś normalnym i jest zapobiegawczy, ale przy tym nie przesadza.
Moja kolejna wizyta w następny piątek, tj. 19.03 -> mam nadzieje że zobacze już moją kropeczkę.
-
11-03-2010, 12:40 #29Fan(ka)
Wow , ale macie fajnie...Ja mam wizyte we wtorek, miałam miec dzisiaj ale pzrełozyłam i zmieniłam lekarza...Nie moge sie doczekac az zobaczę malenstwo :) Bede miała równe 6 tyg za sobą czyli poczatek 7, i z tego co czytam moja dzidzia moze miec juz 4-5mm wiec na pewno cosik ujrzę :)
Ja chyba bede musiała zrobic tylko badanka krwi i moczu...Toksoplazmoze niestety przeszłam w pierwszej ciazy -nie zyczę nikomu takich stresów, ale na szczęscie juz mi nie zagraza :)
-
11-03-2010, 12:59 #30
No właśnie to bardzo niebezpieczne, a nie każdy lekarz każe robić to badanie.
Na początek na pewno zwykła morfologi, glukoza i mocz ogólny...
Moje ręce po ostatnich badanich wyglądają jak u weloletniego narkomana... A pewnie w przyszłym tygodniu będę musiała jeszcze morfologię zrobić.

356Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

„Alcatraz”
Wczoraj, 15:21 w Forum ogólne