Strona 6 z 60 PierwszyPierwszy ... 5 6 7 11 16 26 ... OstatniOstatni
51. do 60. z 595
Drzewko podziękowań42Podziękowań

Temat: Zadbane listopadóweczki :-)

Fan(ka)

Domyślnie Odp: Zadbane listopadóweczki :-)

A ja już od bardzo dawna nie farbowałam włosów ... ale teraz przymierzam się do dośc drastycznego cięcia ... mam baaaardzo długie włosy, ale nie wyobrazam sobie siebie jako mamy z takimi ... ale powoiem szczerze, że bardzo się boję jakiejś radykalnej zmiany i pewnie skończy się na ścięciu do łopatek ... chociaż pewnie krótsze byłyby o wiele wygodniejsze

Zadomowiona(y) Avatar siwona

Cytat Napisał Kasia_B Zobacz post
    teraz przymierzam się do dośc drastycznego cięcia ... mam baaaardzo długie włosy, ale nie wyobrazam sobie siebie jako mamy z takimi ... ale powoiem szczerze, że bardzo się boję jakiejś radykalnej zmiany i pewnie skończy się na ścięciu do łopatek ... chociaż pewnie krótsze byłyby o wiele wygodniejsze
    To dokładnie tak jak ja, ale już od miesiąca wybieram się do fryzjera i mam stracha jak nie wiem co!! Ale jestem zdecydowana - obcinam króciutko.... tylko nie wiem jeszcze kiedy...

Fan(ka) Avatar Mysza84

Cytat Napisał Kasia_B Zobacz post
    A ja już od bardzo dawna nie farbowałam włosów ... ale teraz przymierzam się do dośc drastycznego cięcia ... mam baaaardzo długie włosy, ale nie wyobrazam sobie siebie jako mamy z takimi ... ale powoiem szczerze, że bardzo się boję jakiejś radykalnej zmiany i pewnie skończy się na ścięciu do łopatek ... chociaż pewnie krótsze byłyby o wiele wygodniejsze
    Ja też mam bardzo długie włosy...no prawie do "pasa", ale jakoś nigdy mi nie przeszkadzały, a jak nie chcę żeby leciały do przodu to je spinam

Co do obcięcia to słyszałam kiedyś że nie powinno się włosów z długich od razu na krótkie obcinać, bo są przyzwyczajone do określonej ciężkości i wbrew temu co się mówi że jak się obetnie to się wzmocnią i nie będą wypadać, właśnie tak się może dziać. Więc jak coś to proponuję obcinać partiami.
    Najpiękniejszą rzeczą w życiu kobiety jest bycie mamą!

„Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie”

Fan(ka)

No własnie ja też tak słyszałam
    jakieś 3 lata temu się przymierzałam do takiego stopniowege cięcia ale skończyło się na łopatkach właśnie
    teraz znowu mam włosy dłuuugaśne ... i to tak do bioder
    przy takiej długości to nawet zmiana uczesania powoduje ból skóry głowy ...

Fan(ka) Avatar Mysza84

Czyli się potwierdza, bo mi tak fryzjerka powiedziała.
    A przecież większość jak ma problemy to od razu z długich na krótkie, a tu się okazuje że to jeszcze gorzej.
    Najpiękniejszą rzeczą w życiu kobiety jest bycie mamą!

„Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie”

Fan(ka) Avatar Violett

Kurcze zazdroszcze wam takich dlugich włoswó. Ja marze o takich ale kurcze nie moge ich jakos ich zapuscic. teraz mam wycieniowane i najdluzsze sa do lopatek i ni ciorta zeby urosly dluzej :(

Fan(ka) Avatar Elzu

Moja przyjaciolka wlasnie obciela niedawno dluugie wlosy na bardzo krotkiego "boba" i jest zadowolna, mowila ze juz dawno miala ochote na jakas zmiane i ze krotkie wlosy myje sie duzo szybciej, a ze ma w miare proste to nawet nie musi przy nich duzo robic.. a jak chce troche "napuszyc" z tylu glowy to nie musi sie meczyc jak przy ciezkich dlugich wlosach tylko lekko natapiruje i sie jej ladnie trzyma :)

Ja osobisie jak scielam z dlugich na krotkie (jakis czas temu) to mi przeszkadzalo ze nie moglam zwiazac i zakonczylo sie na opaskach.. i spinkach :)

Fan(ka) Avatar mama2010

Ja teraz troche z innej beczki :)
    Czy ktora z was sie woskuje? Ja reguralnie zawsze woskowalam bikini tzn brazilian style i teraz mam pewne watpliwosci czy to kontynuowac. Bylam wczoraj i jakos mialam skore chyba wrazliwsza niz normalnie i nie wiem czy dalej chodzic i czy nie odpuscic sobie do produ...hmmm

Entuzjast(k)a Avatar Izula82

Cytat Napisał mama2010 Zobacz post
    Ja teraz troche z innej beczki :)
    Czy ktora z was sie woskuje? Ja reguralnie zawsze woskowalam bikini tzn brazilian style i teraz mam pewne watpliwosci czy to kontynuowac. Bylam wczoraj i jakos mialam skore chyba wrazliwsza niz normalnie i nie wiem czy dalej chodzic i czy nie odpuscic sobie do produ...hmmm
    Osobiście nie chodzę. W ciąży skóra w miejscach intymnych jest dużo bardziej ukrwiona, a co za tym idzie wrażliwsza. Jeśli dobrze zniosłaś zabieg myślę, ze powinnaś chodzić dalej. Jeśli bolało - to odpuść sobie na jakiś czas.

[*] 21.10.2009 Aniołek 7tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś dzieckiem,
    Które o śmierci swej nie wie."

Entuzjast(k)a Avatar Egrunia

Wosk spokojnie można w ciąży tylko niestety nasza skóra jest teraz wrażliwsza i na pewno będzie bardziej bolało.
    No i jeszcze brawo za odwagę,na brazylianę to bym się w życiu nie odważyła.
    Kocham Cię Synku :)

Strona 6 z 60 PierwszyPierwszy ... 5 6 7 11 16 26 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania