221. do 230. z 231
Temat: Szkoła rodzenia
-
30-01-2006, 22:02 #221
Odp: Szkoła rodzenia
Magduśka, ja ostatnio tak pilnie ćwiczyłam parcia na szkole rodzenia, że miałam później skurcze i skróciła mi się szyjka :) Ćwicz ćwicz, a nuż przyspieszysz ;)

-
30-01-2006, 22:20 #222
Spokojnie kobietki, nie przyjcie tak mocno, poczekajcie do lutego.... ;D
-
31-01-2006, 14:12 #223
Magduska - co do tych zamknietych oczu. Pamietam jak na szkole rodzenia mówili nam, żeby zamknąć to nie popekają naczynka. a jak rodziłam Mata to połozna kazała mi otworzyć oczy, żeby uwaga: nie popękały naczynka. I badź tu mądra. :( Fakt, że naczynka mi nie popękały a oczy miałam otwarte. Tylko teraz mam kociokwik w głowie bo juz sama nie wiem co i jak.
-
31-01-2006, 15:09 #224
z tego co ja sie orientuję, to nie chodzi ani o zamknięte ani otwarte, tylko żeby nie przeć "w twarz" tylko ukierunkować parcie w dół... :)

-
22-09-2010, 11:40 #225Początkująca(y)
Moja siostra też miała otwarte i nic się jej nie stało. Poza tym jeśli chodzi o ukierunkowania to położna pomogła jej wyczuć gdzie/na jaki punkt ma przeć :) ostatnio znalazłam ciekawą stronę przedporodem.pl . Piszą tam o wirtulanej szkole rodzenia, zastanawiam się nad takaą opcją ponieważ nie mam czasu dojeżdżać do stacjonarnej szkoły. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym zakresie? warto?
-
30-09-2010, 08:31 #226
Cześć dziewczynki!:)
Ja chodziłam do Szkoły Rodzenia Panie Ewy Kusiak na Swobodnej we Wrocławiu. REWELACJA! Na prawdę z czystym sumieniem polecam ją wszystkim przyszłym mamą. Panie Ewa jest profesjonalistką, nauczyła Nas wszystkiego. Począwszy od porodu, opiekę nad maleństwem i radzenie sobie z nawałem pokarmu w piersiach po porodzie. Ta kobieta wie wszystko!
Byliśmy z mężem oswojeni z tematem i przygotowani na 5. Torba do szpitala spakowana według listy Pani Ewy, krok po kroku postępowanie na porodówce,a sam poród dzięki wskazówkom i ćwiczeniom w Szkole przebiegł sprawnie i wspominam go jako cudowne przeżycie, a nie traumę.
Prócz tego Pani Ewa jest ciepłą i życzliwą osobą. Tworzy na zajęciach bezpieczny rodzinny klimat, a jeśli są jakikolwiek kłopoty po porodzie zawsze pomaga wizytą czy wskazówkami przez telefon.
Życzę Wam wszystkiego dobrego i jeszcze raz polecam Szkołę Pani Ewy Kusiak.
Kasia,synek Iwcio i Maciek
-
30-09-2010, 08:35 #227
[Cześć dziewczynki!:)
Ja chodziłam do Szkoły Rodzenia Panie Ewy Kusiak na Swobodnej we Wrocławiu. REWELACJA! Na prawdę z czystym sumieniem polecam ją wszystkim przyszłym mamą. Panie Ewa jest profesjonalistką, nauczyła Nas wszystkiego. Począwszy od porodu, opiekę nad maleństwem i radzenie sobie z nawałem pokarmu w piersiach po porodzie. Ta kobieta wie wszystko!
Byliśmy z mężem oswojeni z tematem i przygotowani na 5. Torba do szpitala spakowana według listy Pani Ewy, krok po kroku postępowanie na porodówce,a sam poród dzięki wskazówkom i ćwiczeniom w Szkole przebiegł sprawnie i wspominam go jako cudowne przeżycie, a nie traumę.
Prócz tego Pani Ewa jest ciepłą i życzliwą osobą. Tworzy na zajęciach bezpieczny rodzinny klimat, a jeśli są jakikolwiek kłopoty po porodzie zawsze pomaga wizytą czy wskazówkami przez telefon.
Życzę Wam wszystkiego dobrego i jeszcze raz polecam Szkołę Pani Ewy Kusiak.
Kasia,synek Iwcio i Maciek
-
30-09-2010, 15:25 #228Mama i żona :)
- Wpisów do bloga
- 14
Prosze o głosy na Martynke i Kamilka moje najwieksze szczęscia
Autor Renata na obu zdjęciach
Kamil
http://www.bebiko.com.pl/home/konkur...howPhoto=14553
Martynka
http://www.bebiko.com.pl/home/konkur...howPhoto=15634
-
4-10-2010, 11:07 #229Początkująca(y)
Witaj Kasia :)
ja równiez chodziłam na zajęcia do Szkoły Rodzenia Pani Kusiak do Centrum Diagnostyczno-Rehabilitacyjnego Promyk Słońca.Szkołę polecili mi znajomi, którzy chodzili do P. Ewy 7 lat temu ;)
Oczywiście,ja również bardzo Szkołę polecam przyszłym mamą :)
-
13-10-2010, 17:23 #230Początkująca(y)
Polecam wszystkim szkołę rodzenia Ewy Kusiak. Ja chodziałam do lekarza z Dyrekcyjnej i on mi te szkołę polecił. Na zajęciach dowiedziałam się , że większość dziewczyn przyszło tu z polecenia swoich lekarzy. Ta szkoła jest w Centrum Diagnostyczno Rehabilitacyjnym Promyk Słońca na Swobodnej 8a,Mój lekarz mi ją polecił, bo świetnie przygotowuje do porodu. Chodziliśmy z mężem na zajęcia 2 razy w tygodniu przez 2 miesiące i bardzo dużo się dowiedzieliśmy o porodzie, o pielęgnacji maluszka i o karmieniu piersią (z resztą,jak jest jakiś problem to można na panią Ewę liczyć o każdej porze! )tematów jest bardzo dużo (znajomi mówili ze więcej niz w ich szkole)dużo jest praktyki zwłaszcza jeśli chodzi o przygotowanie do porodu, oddychanie,parcie zapobieganie bólom porodowym(działa ), razem z mężem przewijaliśmy i kąpaliśmy niemowlaka ( niezapomniane przeżycia). Jest tez wykład o tym jak tatuś może pomóc w pierwszych dniach w domu (bardzo pożyteczne!) Widzieliśmy jak wygląda oddział porodowy i poszliśmy rodzic bez strachu. Zapewniam was, ze wszystko co nauczyliśmy się w tej szkole przydało się przy porodzie (trwał tylko 4 godziny ), przez te trzy dni w szpitalu z maleństwem nie byłam taka bezradna i potem w domu też potrafiliśmy sobie poradzić. Z panią Ewą jest stały kontakt jakby co. Jeśli chcecie wiedzieć coś więcej o tej szkole to podaję wam jaj adres: [url=http://www.szkola-rodzenia.bluel.pl]Szko