Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 102
    Mamy lutowe'08 Avatar Gosia 78

Domyślnie Odp: Dzidziusiowe sprawunki

Mysza - co do ubranek dla dzidziusia to najlepiej sugerować się listami sporządzonymi przez dziewczyny, które już mają dzieci. Co do reszty to jeśli chodzi o pielęgnację nie kupowałam ani materacyka ani leżaczka do kąpieli. Myślę, że dzidzusiowi najlepiej gdy trzyma go wprawna ręka tatusia lub mamusi, myjka właściwie też mi się nie przydała. Mydła nie używałam nigdy, agrafki do spinania pieluszek, wkładki i ceratki też nie potrzebne jeśli są pampersy.
    Jeśli chodzi o karmienie to jeśli ktoś planuje karmić piersią wystarczy jedna butelka ze smoczkiem na ewentualnie odciągnięty pokarm. Wiele rzeczy z tej listy można kupić już jak dzidzia podrośnie np poduszki czy pościel bo tak to można byłoby zbankrutować realizując całą tą listę.

Fan(ka)

Hej - masz racje - mnie po prostu początkowo przeraziła ta lista - znalazłam ją gdzieś na stronie sklepu więc co się dziwić że dają wszystko temu się zastanawiam co z tego na sam początek zakupić - bo później to jasne że można dokupić
    Starszy brat 4.03.2008 4950 63 :D

Młodsza siostra 25.03.2011 4170 56 :D

Fan(ka)

Hej
    a czy któraś już zaczęła szukać czegoś dla maluszka ?
    Pozdrawiam

Początkująca(y) Avatar TOKAI

Cześć dziewczyny jestem tu nowa,więc na wstępie się przedstawię-jestem Kamila i również w lutym zostanę mamą małej dziewczynki
    Właśnie przeczytałam wątek i skopiowałam listę rzeczy,które trzeba kupić dla maluszka niebawem zacznę ja realizować.
    Sama jestem ciekawa czy kupujecie już ubranka dla Waszych pociech?
    Ja się przymierzam,ale najbliżsi każą się wstrzymać.Z jednej strony już nie mogę wytrzymać a z drugiej strony wstrzymuję się bo starsi maja racje i może popełnię jakiś błąd,którego będę potem żałować.
    Co sądzicie o kupywaniu używanych ubranek w rozmiarze od 0-3mcy np. z allegro?
    Można spotkać tam naprawdę śliczne rzeczy dobrych firm,w małym stopniu zużyte,ale czy warto?Czy przydadzą się w użytkowaniu codziennym?Widziałam tam multum sukieneczek,spodenek,bluzeczek-czy to jest dobre dla noworodka?
    Może moje pytania wydadzą się wam śmieszne,ale to moje pierwsze dziecko,niestety nie mam znajomych,którzy są rodzicami i zostałyście mi tylko Wy moje drogieZ góry dziękuje za odpowiedź, pozdrowienia dla wszystkich mamuś i ich maleństw

Fan(ka)

Hej Zapraszamy na główny wątek - ta mała kruszynka co noszę pod serduszkiem to też moje pierwsze dziecko dziewczyny zawsze coś dobrego napiszą - co kupić a czego nie ja od grudnia wraz z mężem zaczynamy takie prawdziwe zakupy
    Powodzenia w zakupach

Majowa mama 2006; Mamy lutowe'08

no ja z racji tego że będę miała drugiego chłopaka to właściwie nic kupować z ciuszków nie muszę. jedynie jakieś cieplejsze ciuszki typu kombinezonik na zimę, bo Wiktor urodził się jak było ciepło.

TOKAI, myślę że przy noworodku takie "dorosłe" ciuszki są niezbyt praktyczne. Właściwie i tak cały czas będziesz ubierała je w body, śpioszki itp. Może na jakąś okazję kupić sukieneczkę ale to naprawdę pojedyncze sztuki.

Mamy lutowe'08 Avatar dawna cloe

Ja kupiłam dal dzidziusia kombinezon na wiosne jesien Tylko ze nie mogę wkleić bo coś idzie nie takPowalcze jak Julcia da odetchnąć, ale zakochałam się w nim od razu. Taki w kształcie misia...

Fan(ka) Avatar anna_ajra

Talking Dzidziusiowe sprawunki

cloe - to ten kombinezon, który już wcześniej wpadł Tobie w oko? Czekam zatem na zdjęcie!

Ja jeszcze niczego nie kupowałam dla naszego synka. Ale myślałam intensywnie nad wózkiem. Jak zarazie rozważam te dwa: 1. Bexa B3 (ale w innym kolorze), 2. Implast Bolder

Ostatnio edytowane przez anna_ajra : 15-11-2007 - 20:12
    _

Mamy lutowe'08 Avatar patrysia

Hej!
    anna_ajra - fajne wozeczki ja to nie wiem ale jakos podobaja mi sie takie normalne zreszta dam Wam zdjecia 3 wozeczkow wiec same osadzicie a mnie podoba sie bardziej ten drugi z Twoich
    pokaze Wam jeszcze jaki moja znajoma ma juz dla swojego syneczka zamowiony (ten bialy) dla mnie spoko ale sie zniszczy

papa.

Ostatnio edytowane przez patrysia : 26-12-2007 - 19:15

Fan(ka)

Hej Patrysia - ja dostałam już taki wózek na dużych kołach - ale on jest ciężki - i mało sterowny - testy w kawalerce - a i niewyobrażam sobie wniesienia go na 2 piętro - u mnie wujek go wniósł kurcze ale dostałam go więc nie powinnam narzekać oprócz tego że kupię lekką spacerówkę jak już gondolka nie będzie mi potrzebna a składanie - jeśli kupujesz wózek sprawdź w sklepie czy złożysz go - np jeśli będziesz chciała gdzieś jechać autem ja swojego nie potrafię - poćwiczę w lutym jak go z szafy wyciągniemy

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 ... OstatniOstatni