Strona 2 z 27 PierwszyPierwszy 1 2 3 7 12 22 ... OstatniOstatni
11. do 20. z 265

Temat: Kulinaria

I.2004 / II.2010 Avatar shingle

Domyślnie Odp: Kulinaria

Ja od soboty wcinałam grillowane pomidorki. A zrobiłam tak
    Przekroiłam pomidory w poprzek, posypałam czosnkiem, lekko posoliłam, położyłam kawałeczek masła, na to trochę żółtego sera (lepsza by była mozzarella, ale nie miałam) i na górę walnęłam własne zioła Czerwoną bazylię, szczypiorek, tymianek i lubczyk.
    Mówię Wam - niebo w gębie

Początkująca(y)

Ja ja preferuję wszystko co ostre i konkretne, najgorzej jest wieczorem, napada mnie taki wilczy apetyt na coś z cebulą, pieprzem, musztardą francuską itp. najczęściej robie kanapkę kładę cebułe, smaruję musztardą i posypuję pieprzem, po 2 kanapkach i przechodzi.
    Czasami robię szybko sałatkę grecką, dobrze ją przyprawiam, dosypuję jeszcze przyprawę do pizzy i zajadam się tym. Czasami całą olbrzymią michę potrafię zjeść na raz. :)

Dziewczyny co Wy gotujecie na obiad ? Mnie się już znudziły schabowe, mielone czy inne gulasze... Chciałabym coś zrobić szybkiego i "innego". Macie jakieś sprawdzone przepisy ?

Mein Schatz :) Avatar Ilonaa

Wrzucę jeszcze tutaj przepis, bo niechcący z rozpędu dałam go w zły wątek...
    Bananowiec
    Składniki:

• paczka wafli (kwadratowe)
    • 6 bananów
    • 1/2 szklanki cukru
    • 1 kostka margaryny
    • 3 paczki herbatników (pakowane po 8)
    • 3 łyżki kakao
    • 1 galaretka agrestowa
    • 1/3 szklanki wody

Pierw Moje Drogie robimy masę czyli rozpuszczamy na ogniu kostke margaryny dodajac cukier, wode, kakao i dolewamy galaretke rozpuszczoną w szklance wody, Nastepnie do masy skruszamy jeden wafel i 3 paczki herbatników ;D Później rozkładamy 4 wafle na stole i wylewamy na nie tą masę i czekamy az nasiąknie (czasami jak byly takie wafle, , ktore mi nie chcialy nasiaknac bralam pod 2 noze i nad parującą wodą z czajnika machalam nimi i po klopocie) po 1,5 ba Po 1,5 banana połozyc na krancu wafla i zwijać w rulon, aby banan był w samym środku. Zawijamy mocno w kuchenne sreberko czy jak sie to tam zwie i do lodowki na chwil pare

Fan(ka) Avatar Anyolki

Hej dziewczyny!
    Macie może dobre, sprawdzone przepisy na ciasto z owocami sezonowymi? W piątek mamy mieć gości, wracają moi rodzice i chciałam upiec coś fajnego, ale nie mam pomysłu.

An

Mein Schatz :) Avatar Ilonaa

Ja w okresie letnim lubię serniki na zimno :) można w galaretkę "wsadzić" owoce i będzie pyszne :) a serniczki są nawet gotowe z torebkach w sklepie chyba po 3,50, trzeba tylko serki homogenizowane dokupić i mleko o ile się nie mylę

Fan(ka)

mi szewfowa sprzedała przepis na pyszny serniczek. Serek mój ulubiony zemieszany z galretka to jedna wartwa. Robisz ile chcsze warstw. Na góre jakieś owoce i zaleane galeretką. Nie dajędo tego cukru, ale mozna plastry banana między warstwy dac, jesli ktoś słodkie lubi

Shingle ja męzowi zrobiłam sałatkę z pomidorów, ogórka, kukurydzy, do tego pierś z kurczaka podsmazona drobno pokorojona i kilka lisci sałaty i tortilla.

Ostatnio zrobilam placki zmienmiaczane (sto lat nie jadlam)
    Albo faszerowaną parykę (20 minut roboty). Dobre jest też pierść z kurczaka drobno pokorojona, podsmazona wrzucasz jakieś warzywa z patelni i makaron do tego. Szybkie zdrowe.
    Ostatnio edytowane przez _Pysia_ : 8-07-2009 - 18:15

Fan(ka) Avatar dormark

J arobie lazanki ale to jutro dzisiaj nie mam sily na nic.

Moja Mia

Fan(ka)

Mamuśki ja Wam muszę powiedziec,że zanim nie byłam w ciąży nie jadłam ogórków ani kiszonych ani małosolnych a teraz codziennie jem kiszonego ogórka,bo mi smakują.. tak ogólnie to jeszcze niemam typowych zachcianek..narazie dopoki wymiotuję to nic mi sie nie chce jesc..ale mam nadzieje ze szybko to minię i bede mogła korzystac z Waszych porad kulinarnych:) Smacznego!

Ja też mam ciągoty do kwaśnych rzeczy Potrafię nawet zjeść sobie ćwiartkę cytryny No i pomidorki też mi bardziej smakują niż zwykle

Strona 2 z 27 PierwszyPierwszy 1 2 3 7 12 22 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania