1. do 10. z 43
-
7-01-2011, 20:40 #1
-
7-01-2011, 21:22 #2
Odp: Małe Śnieżynki i korzystanie z nocnika
Hej,
ja jestem zdania tego co lekarze-nie ma co przyspieszac. Swoja dwójkę nie goniłam
na nocnik. Koło 2 roku sami chcieli naśladować rodziców. Zresztą wtedy maluchy są bardziej świadome swego ciała i zaczynają nad nim panować. Poszło nam bardzo szybko i łatwo. niektórzy ścigają dzieci na siłę i potem one nawet w dorosłym
życiu np z płciowością lub wypróżnianiem się. My mamy spokojnie rok czasu przed sobą.
-
7-01-2011, 21:33 #3
No wlasnie...Zastanawialam sie kiedy zaczac. Wiesz, nie chodzi, zeby odrazu na sile, ze juz musi i koniec. Kurcze juz nie pamietam jak to ze starszym synem bylo
Ale szybko sie nie nauczyl, to pamietam
Tzn jakos ok 2 lat
Czyli chyba normalnie.
Planujesz odrazu na sedes (z nakladka) czy najpierw na nocniczek?
-
7-01-2011, 21:40 #4
Cześć
My już dawno zakupiliśmy nocniczek, i jak widzieliśmy, że malutka się skupia to ją sadzaliśmy
(oczywiście sama już siedziała)Jakiś czas nie mieliśmy kupki w pampersie, bo Dawała znać, że chce tzn. najpierw delikatnie stęknęła, i już było wiadomo o co chodzi. Aż w końcu nadszedł moment, że się jej odmieniło, i kilka razy zrobiła w pampra
Nie zmuszam, jej jak nie chce to jej nie sadzam, a tak poza tym to nocniczka już nie używamy, bo zauważyłam, że woli na Dorosły kibelek się załatwiać
Nie widzę nic złego w powolnym oswajaniu dziecka z nocniczkiem
Pozdrawiam
-
7-01-2011, 21:47 #5
-
8-01-2011, 10:19 #6
-
8-01-2011, 21:42 #7
-
11-01-2011, 09:41 #8
ja planuje zacząć od roczku..... powoli do niczego go nie zmuszać.... raz drugi go posadze zobaczymy jak zareaguje... Sebuś mój jak miał 2,5 roku to juz całkiem robił na kibelek... z Kuba chce by to jednak było trioszke szybciej dlatego chce tez wczesniej zacząć bo jak wiadomo każde dziecko inaczej na to reaguje.....
-
11-01-2011, 09:59 #9
Ja też chciałabym już spróbować z nocniczkiem,ale też nie na siłę,po prostu spróbować,bo zawsze prawie wiem kiedy Misiu robi kupkę,bo stęka przy tym i nagle przestaje się bawić,poza tym nauczyłam go przy tym mówić "e e"
i on już kojarzy kupkę z e e,więc gdy zacznie mówić "e e " to po prostu spróbuję posadzić go na nocniczek-którego jeszcze nie kupiłam :) Ze swojego doświadczenia wiem,że synek dlużej nie mógł się nauczyć na nocniczek,a córeczki szybko załapały.Michałek jest ruchliwy i tez nie wiem czy usiedzi na nociu :) ale spróbujemy,pewnie w tym tygodniu kupię nocniczek,dobrze,że o tym przypomniałyście :)
-
11-01-2011, 10:05 #10

2Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

[/url]

Facebook

Usunięty temat!!!!!!!!!!!!!!
Dzisiaj, 01:09 w Wcześniaki