Strona 1 z 28 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 279
Drzewko podziękowań4Podziękowań

Temat: Rozwój Naszych Kruszynek!!!!

Fan(ka) Avatar patrycja9009
    Wpisów do bloga
    19

Smile Rozwój Naszych Kruszynek!!!!

Pomyślałam zeby stworzyć taki wątek. Bedziemy tu pisać o tym jak Nasze dzieciaczki sie rozwijają o ich badaniach wynikach badań itp.
    Moj Kubuś ma juz ustalone terminy USG jamy brzusznej (16.03) i USG bioderek (8.04)! Także o wynikach badań damy znać:)))

​Moje Kochane chłopaki :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

mamuśka Avatar meganne

Domyślnie Odp: Rozwój Naszych Kruszynek!!!!

my na razie mamy za soba tylko wizyte poloznej, z której wynikalo ze wszystko ok. za 5 tyg mamy szczepienia i wizyte u pediatry i przy okazji ocene bioderek....

Fan(ka)

My narazie tez nie mamy ustalonej wizyty ale musze zrobic test na sluch w przyszlym tyg.
    Po wizycie poloznej jestem zadowolona bo Emily przybrala ladnie na wadze z 3610 na 4030jest to wynik sprzed 4 dni. Tymbardziej sie ciesze, bo karmie ja piersia i myslalam, ze mam jakis nijaki pokarm

Mama Oliwci i Witusia :) Avatar luczynka

Moje maleństwo w niecałe 4 tygodnie przybrało ponad 600g i lekarka stwierdzila ze to bardzo ladnie. A ja tez sie balam ze mam daremny pokarm.
    A pozatym to nadal walczymy z żółtaczka i ropiejacym oczkiem-prawdopodobnie maly ma niedrozny kanalik łzowy.
    Oliwosek-ur. 20.09.2006r. o godz. 16:30
    3410g i 56cm Naszego Pierwszego Wielkiego Szczęścia

Witosek-ur. 06.02.2010r. o godz. 6:15
    3110g i 56cm Naszego Drugiego Wielkiego Szczęścia

Fan(ka)

Luczynko gdzies czytalam ze by masowac delikatnie miejsce gdzie sie znajduja kanaliki lzowe i powinno pomoc. My na szczescie nie mamy tego problemu. A Wam zyczymy powodzonka

Mama Oliwci i Witusia :) Avatar luczynka

Cytat Napisał monikasia Zobacz post
    Luczynko gdzies czytalam ze by masowac delikatnie miejsce gdzie sie znajduja kanaliki lzowe i powinno pomoc. My na szczescie nie mamy tego problemu. A Wam zyczymy powodzonka
    Masujemy. Przecieramy wodą przegotowaną i solą fizjologiczną. A przez tydzień podawaliśmy nawet antybiotyk w kroplach. I nic. W przyszłym tygodniu wizyta u okulisty.
    Oliwosek-ur. 20.09.2006r. o godz. 16:30
    3410g i 56cm Naszego Pierwszego Wielkiego Szczęścia

Witosek-ur. 06.02.2010r. o godz. 6:15
    3110g i 56cm Naszego Drugiego Wielkiego Szczęścia

Fan(ka) Avatar patrycja9009
    Wpisów do bloga
    19

Cytat Napisał luczynka Zobacz post
    Moje maleństwo w niecałe 4 tygodnie przybrało ponad 600g i lekarka stwierdzila ze to bardzo ladnie. A ja tez sie balam ze mam daremny pokarm.
    A pozatym to nadal walczymy z żółtaczka i ropiejacym oczkiem-prawdopodobnie maly ma niedrozny kanalik łzowy.
    U nas na szczeście żółtaczki nie było a co do ropiejącego oczka to 2 dni temu zauważyłam u małego ropke w oczkach i od razu zaczełam przemywać solą fizjologiczna ale jak narazie nie ma zbyt duzej poprawy :/ na szczescie nie ma tej ropki duzo....
    A co do wagi to byliśmy sie ważyc w 8 dobie zycia i mały skoczył z 3620 na 3730 w 5 dni od wypisu ze szpitala... Teraz bedziemy 11.03 szli sie ważyc i mam nadzieje ze jest juz ponad 4 kg. :)

​Moje Kochane chłopaki :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

Mamusia Bartusia Luty'10
    Wpisów do bloga
    8

My USG bioderek mamy 16 marca o 13:00

W poniedziałek (01 marca) byliśmy na wizycie u lekarki w Ośrodku Zdrowia Bartuś przybrał w 2 tygodnie 400g -> waży teraz 3800g tak jest wszystko w porządku

Po 6 tygodniu życia mamy zgłosić się na szczepienie -> wybraliśmy te 6w1

Nasze Kochane Maleństwo 05.III.2009r. [*]

Mamusia Kamilusia :****
    Wpisów do bloga
    1

my dzis bylismy u lekarki ... maly w miesiac i 9 dni przybral tylko 400g ... ale podobno ten typ tak ma bo wysoki jest 55 cm juz ma ... lekarka powiedziała ze moze odziedziczył po mnie to ze moze duzo jesc a nic a nic nie przytyc a ja karpik

a usg bioderek mamy w pon

mamuśka Avatar meganne

Cytat Napisał joasia89 Zobacz post
    my dzis bylismy u lekarki ... maly w miesiac i 9 dni przybral tylko 400g ... ale podobno ten typ tak ma bo wysoki jest 55 cm juz ma ... lekarka powiedziała ze moze odziedziczył po mnie to ze moze duzo jesc a nic a nic nie przytyc a ja karpik

a usg bioderek mamy w pon
    jesu dziewczynki tak czytam rozmiary waszych dzieciaczków i stwierdzam że mój to jakiś wybryk natury:P hehe ja nie wiem co ja takiego jadłam, ale moje skarby przy urodzeniu miało 62 cm dł i 5260 wagi..... teraz waga pewnie lekko poszła w górę.... lol
    a tak w ogóle to położna mi małego nie ważyła:( i nie wiem dokładnie ile waży.... ehhhhhh

Strona 1 z 28 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania