Strona 3 z 28 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 279
Drzewko podziękowań4Podziękowań

Temat: Rozwój Naszych Kruszynek!!!!

mamuśka Avatar meganne

Domyślnie Odp: Rozwój Naszych Kruszynek!!!!

Cytat Napisał izulka15 Zobacz post
    Meganne, czy chodzi Ci o taki bąbelek na górnej wardze? To ssawka.Samo minie i jest niegroźne. Mają to łakome maluchy. Moja Hania też...
    ooo tak o to chodzi, tylko nie wiem co z tym zrobic bo wyraźnie małego to pobolewa i pic z cyca nie chce....... chociaż z lewego popija z prawego już w ogóle nie............ pociąga dwa razy i w ryk. a pokarmu mam bardzo dużo, dosłownie tryska, więc to raczej nie z powodu małej ilości mleka.....
    Czy Twoja Hania je ładnie z obu piersi?? czy też ma wybraną?

Fan(ka) Avatar izulka15

Hania wcina co popadnie :)) A może prawa pierś jest bardzo twarda przez dużą ilość pokarmu i maluszkowi trudno nawet uchwycic ? Spróbuj przed karmieniem troszeczkę odciągnąć, żeby było mu łatwiej :)) Może to coś pomoże... Albo podawaj pierwszą ulubioną:) pierś , jak zaspokoi pierwszy głód , to przerzuć na drugą. Coś musisz pokombinować bo jak nie chce jednej , to może zrobić Ci się zastój-a to boli bardzo, ponoc....
    url=http://pierwszezabki.pl] [/url]

Zosia + 25.01.08

mamuśka Avatar meganne

Cytat Napisał izulka15 Zobacz post
    Hania wcina co popadnie :)) A może prawa pierś jest bardzo twarda przez dużą ilość pokarmu i maluszkowi trudno nawet uchwycic ? Spróbuj przed karmieniem troszeczkę odciągnąć, żeby było mu łatwiej :)) Może to coś pomoże... Albo podawaj pierwszą ulubioną:) pierś , jak zaspokoi pierwszy głód , to przerzuć na drugą. Coś musisz pokombinować bo jak nie chce jednej , to może zrobić Ci się zastój-a to boli bardzo, ponoc....
    kombinuję i kombinowac będę dalej .... tak łatwo się nie poddam... chcę go karmic cycem, zdrowiej dla mnie i dla niego:D poza tym kocham na niego patrzec jak pije z cycia....

Fan(ka) Avatar izulka15

meganne, oprócz tych cudnych chwil podczas karmienia, to nawet egoistycznie patrząc:) omija nas wyparzanie butelek, wstawanie i gotowanie w nocy itd. Ja karmiłam poprzednie dzieci po 16 miesięcy, wszędzie gdzie popadnie i kiedy trzeba było. I byłam zawsze wdzięczna, ze tak długo sie udawało. Trzymam kciuki!!
    url=http://pierwszezabki.pl] [/url]

Zosia + 25.01.08

Fan(ka)

To ja tez mam lakomczucha bo mojej malej czesto taki babelek wyskakuje i mysle, ze to ja nie boli, bo je chetnie i potem sie usmiecha:)
    Meganne natomiast czasem moja tez sie wierci i kreci glowka przy karmieniu i jak przed chwilka wyczytalam, to moze byc to ze nam pokarm szybko wyplywa i nasze maluchy nie nadazaja polykac i sie wkurzaja:)
    Zalecenie jest takie zeby zmienic pozycje na taka zeby sie polozyc na plecach, dzidzie polozyc na sobie i podac cyca. To jest tzw pozycja do gory. Wtedy pokarm wolniej plynie. U nas jednak nie zdalo egzaminu bo mala nie umiala chwycic brodawki :D

SugarbabyLove
    Guest

aaa taki bombelek na wardze to moj Marcel też ma on jest taki przepadzitek rzuca sie na tego cyca za każdym razem mocno ciągnie :D :) niekiedy nie umie znaleźć cyca a ma go w buzi :D hehe
    tak karmienie piersią jest wygodne nie trzeba gotowac wody w nocy wstawac i szybko szykować flaszki mamy wszystko pod ręką :)

mamuśka Avatar meganne

Cytat Napisał monikasia Zobacz post
    To ja tez mam lakomczucha bo mojej malej czesto taki babelek wyskakuje i mysle, ze to ja nie boli, bo je chetnie i potem sie usmiecha:)
    Meganne natomiast czasem moja tez sie wierci i kreci glowka przy karmieniu i jak przed chwilka wyczytalam, to moze byc to ze nam pokarm szybko wyplywa i nasze maluchy nie nadazaja polykac i sie wkurzaja:)
    Zalecenie jest takie zeby zmienic pozycje na taka zeby sie polozyc na plecach, dzidzie polozyc na sobie i podac cyca. To jest tzw pozycja do gory. Wtedy pokarm wolniej plynie. U nas jednak nie zdalo egzaminu bo mala nie umiala chwycic brodawki :D
    hmmmmm tej pozycji próbowaliśmy w szpitalu, nie dało rady:P hehe

Cytat Napisał SugarbabyLove Zobacz post
    aaa taki bombelek na wardze to moj Marcel też ma on jest taki przepadzitek rzuca sie na tego cyca za każdym razem mocno ciągnie :D :) niekiedy nie umie znaleźć cyca a ma go w buzi :D hehe
    tak karmienie piersią jest wygodne nie trzeba gotowac wody w nocy wstawac i szybko szykować flaszki mamy wszystko pod ręką :)
    hehehe mój robi to samo, mimop ze ma cycia w buzi to szuka dziobem, wkurza sie i płaczki urządza

SugarbabyLove
    Guest

hehe nasze bobaski mają temperament do jedzienia. a jak ze spaniem u was wygląda? u mnie to wygląda tak że raz śpi u siebie a raz ze mną niekiedy tak płacze mocno że śpi ze mną przy cycu :) hehe

Fan(ka) Avatar patrycja9009
    Wpisów do bloga
    19

Cytat Napisał SugarbabyLove Zobacz post
    hehe nasze bobaski mają temperament do jedzienia. a jak ze spaniem u was wygląda? u mnie to wygląda tak że raz śpi u siebie a raz ze mną niekiedy tak płacze mocno że śpi ze mną przy cycu :) hehe
    Moj Kubus śpi w łóżeczku cały czas od przyjścia do domku.. W szpitalu spał ze mna w łóżku...Tylko czasami w ciagu dnia jak mam okazje sie położyc a mały jest marudny to biore go do siebie ale naprawde rzadko moge sobie pozwolic na drzemke w ciagu dnia...

​Moje Kochane chłopaki :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

Mamusia Kamilusia :****
    Wpisów do bloga
    1

Moj maly w tydz przybral na wadze 500 g wiec butla i cycun dobrze dzialaja

Strona 3 z 28 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania