Strona 2 z 212 PierwszyPierwszy 1 2 3 7 12 22 ... OstatniOstatni
11. do 20. z 2115
Drzewko podziękowań331Podziękowań

Temat: Nasze brzuszki i ich brak - wracamy do formy po porodzie

Mateuszek i Kubuś Avatar figa777

Domyślnie Odp: A ja rosne i rosne... Ile kilogramów, centymetrów??

Bobomama no jest nas teraz trójka ale poza brzuszkiem i piersiami nie widać tych 4 kg - cieszę się - widocznie większość z tego co wcinam pochłaniają fasoleczki :) Jak stoję tyłem to nie widać że jestem w ciąży hehe

Nasia jak tu już wielokrotnie stwierdzono każda ciąża jest inna - fajnie że prowadzisz sobie tak dokładne pomiary masz przynajmniej porównanie-może ja też się zacznę mierzyć co tydzień hmmm....

Buźka :*

Fan(ka) Avatar sunshine79

Witam dziewczyny, to i ja sie dolacze, czuje sie lepiej wiec bede sie wiecej udzielac na forum. Wydaje mi sie ze schudlam 1kg moze 2kg, gdyz moja waga waha sie miedzy 48 a 50. Tydzien temu mialam spotkanie z midwife zwazyla mnie i waze 48kg. Biust wiekszy o 1 rozmiar tak jak w czasie okresu a mam spory wiec mam nadzieje ze nie powiekszy sie duzo!

Pozdrowionka

Majowo-lutowa mama

Sunshine, ale z ciebie leciutka osóbka i jeszcze chudniesz!
    Ja myślalam, że z poprzedniej ciaży będę mieć zapisy z karty ciąży, a tu mi ją zabrali i niewiele pamietam jak to dokładnie było
    ......13.05.2007 r. godz. 5:10 nasze małe wielkie szczęście
    ......

......
    +4.11.2009 (8 tc) Żegnaj Serduszko

......2.02.2011 r. godz 9:45 nasz maleńki Dar Boży
    ......
    ....
    ......

mamusia x 3:)))))

tak i ja,waże 70,szok
    poprzednio w dniu porodu waga-75.Mamnadzieje ze dużo więcej mi nie przybędzie......
    ale tak szczerze to aby zdrowy dzidzius:)

Cytat Napisał figa777 Zobacz post
    No to teraz ja
    W biuście przybyło mi 10cm ( równa 100 na centymetrze ) - piersi mam większe, pełniejsze i bardziej okrągłe- nowy stanik kupiony jakis miesiąc temu ehh
    Brzuchol równie sporo większy ( nie wiem ile dokładnie urósł bo ściąga jest na rugim laptopie którego aktualnie nie mam przy sobie ) ale nie wchodzę już w nic swojego - dzisiaj zrobilam generalny przegląd swojej garderoby i kompletnie nic ze spódnic, sukienek czy spodni nie wchodzi mi na dolną część ciała a z bluzek, t-shirtów została mi może 1/3-masakra .
    I przytyłam 4 kg :D
    Jak coś się zmieni to dam znać
    Ostatnio edytowane przez Ewusia31 : 30-07-2010 - 20:47

Zadomowiona(y)

Mi przed ciaza sie waga troche wachala ale w dniu pierwszej wizyty u gin bylo 55,7 a ostatnio jak sie wazylam wyszlo 54;] Ale to przez mdlosci bo przez to dosc malo jem bo mi nic nie smakujeWiec czekam az mi przejdzie i bede mogla sie porzadnie najesc A biust urosl sobie z B na C ;) To mnie akurat cieszy

Fan(ka) Avatar sunshine79

Ewitka to chyba przez wymioty, w ciagu tych 10 tygodni mialam 3 dni ze wymiotowalam cale dnie tylko wieczorami jedzenie mi pozostalo w brzuszku...teraz mam sposob, jem lody zawsze po kolacji i jest ok :) w sumie ciekawa jestem ile przytyje, moja siostra blizniaczka rodzila w tym roku w marcu i przytyla 16 albo 14 kg (tez jest szczupla) szybko wrocila do swojej figury, po samym porodzie miala 9 kg mniej

Fan(ka) Avatar dziubasek08

sunshine, super waga!
    Ewitak, ja w poprzedniej ciąży przytyłam ok. 18 kg... Szkoda, że ci zabrali kartę ciąży, jak swoją gdzieś mam, muszę poszukać i porównać przyrosty.
    Po pierwszej ciąży została mi lekka nadwaga :) i ważyłam na pierwszej wizycie 65 kg (!!!), po miesiącu ważę 64 kg, ale muszę dodać, że w międzyczasie przestałam karmić piersią więc to pewnie z tego powodu.

Zadomowiona(y) Avatar ewela.s

Domyślnie Nasze brzuszki

Chciałabym żeby w tym temacie każda z nas pisała o swoich spostrzeżeniach co do ciążowego brzuszka i może do tego jakieś fotki z czasem.
    Mi się trochę już powiększył i czuję jak codziennie się wyciąga

Początkująca(y) Avatar BeatkaT

Domyślnie Odp: Nasze brzuszki

ja mam to samo :)

Dosłownie z dnia na dzień brzuszek staje się coraz większy. Jak ubiorę luźną bluzkę to wiadomo, jeszcze nic nie widać, ale jak obcisłą to super się oznacza mała piłeczka :):)

Koleżanka mówiła, że jej już brzuszek wyskoczył w 10 tygodniu, mi w końcówce 11-tego, a niektórym dziewczynom dużo później, jednak wszystko jest normalne :)

Pozdrawiam

Początkująca(y)

Domyślnie Odp: Nasze brzuszki

Jestem w połowie 13 tyg. i już nic nie da się ukryć, a brzuch urósł nie wiadomo kiedy Już chodzę w ciuchach ciążowych bo w nic się nie dopinam, chyba, że jest gumka. Najbardziej chce mi się śmiać z sąsiadów, jak zerkają potajemnie na mój brzuch. Dzidzia rośnie, więc nie ograniczam jej miejsca zakładając coś obcisłego na siłę, a niech se macha nóżkami a co.

Zasady Postowania