Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 107
Drzewko podziękowań26Podziękowań

Temat: Z pamiętnika naszych dzieci - czyli podsumowania ważnych etapów...

mama VIKTORII i KUBY:)
    Wpisów do bloga
    19

Domyślnie Odp: Z pamiętnika naszych dzieci - czyli podsumowania ważnych etapów...

Cytat Napisał Suseł Zobacz post

Wczoraj ważną umiejętność nabyła- jedzenie z butelki u tatusia na rękach.
    gratulacje dla tatusia ;)
    Suseł dziękuje za post.

Fan(ka) Avatar ligotka

Domyślnie Odp: Z pamiętnika naszych dzieci - czyli podsumowania ważnych etapów...

A my wczoraj skonczylysmy miesiac i dzis jak by nie to dziecko sie mi obudzilo...
    Zaczela od dwoch usmieszkow w odpowiedzi na usmiech mamy
    Potem polezala na brzuszku, czego nie znosi
    Glowke trzyma pieknie! Jak podnosze do odbicia to juz nie kladzie jej na ramieniu, ale pieknie trzyma i sie rozglada
    Dzis przeczytalalm ze nalezy robic kolka dzieciom przed oczkami jakims przedmiotem, ja wzielam swoj rekaw czarnego sweterka i mala wodzila za nim oczkami, poza tym pieknie oglada misie z karuzeli, nawet przez kilkanascie minutek
    No i tez wczoraj jadla pierwszy raz z butelki od taty :)

Wpisów do bloga
    19

Cytat Napisał ligotka Zobacz post
    A my wczoraj skonczylysmy miesiac i dzis jak by nie to dziecko sie mi obudzilo...
    Zaczela od dwoch usmieszkow w odpowiedzi na usmiech mamy
    Potem polezala na brzuszku, czego nie znosi
    Glowke trzyma pieknie! Jak podnosze do odbicia to juz nie kladzie jej na ramieniu, ale pieknie trzyma i sie rozglada
    Dzis przeczytalalm ze nalezy robic kolka dzieciom przed oczkami jakims przedmiotem, ja wzielam swoj rekaw czarnego sweterka i mala wodzila za nim oczkami, poza tym pieknie oglada misie z karuzeli, nawet przez kilkanascie minutek
    No i tez wczoraj jadla pierwszy raz z butelki od taty :)
    :) oj, tatusiowie nam się rozwijają :)))

gratulacje ligotka - ja tez uważam, że stymulacja dziecka jest najaważniejsza dla jego rozwoju , a poza tym nie ma to jak zabawa z naszym skarbem :))))
    ligotka dziękuje za post.

Fan(ka) Avatar margoz

moja tez bardzo interesuje się różnymi rzeczami, a za bratem to chce oczy pogubić :))
    coś nam tylko nie bardzo idzie podnoszenie główki, najpierw się strasznie darła, a teraz poszła na łatwiznę i co ją położę na brzuszku to sobie leży i zaraz uderza w kimonko

Fan(ka) Avatar ligotka

margoz u nas lezenie na brzuszku konczy sie tak samo :) trzeba pocwiczyc... ja staram sie zawsze jak ma dobry nastroj...
    margoz dziękuje za post.

Leniuszkowa mama Avatar polis1010

Ja z ta glowka tez probuje ale kiepsko nam idzie. Lenka jak tylko ja poloze na brzuchu to zabiera sie za lizanie swojej raczki i ani nie mysli nic podnosic Za to przy odbijaniu radzi sobie niezle.
    margoz dziękuje za post.

Wpisów do bloga
    19

Viki tez na poczatku czasem glosno dawala do zrozumienia co mysli o lezeniu na brzuszku - u nas sparwdzila sie ta poducha do karmienia - robi na niej takie ewolucje akrobatyczne , że czasemnie możemy wyjsć z podziwu - a leżac na tapacznie zazwyczaj ma ochotę własnie na spanko na brzuszku - no chyba że dojrzy cos ciekawego - np w tv albo za oknem - wtedy pręży się i wygina jak...sprężyna:))))

Fan(ka) Avatar nasia

Mój Igor wczoraj skończył 2 miesiące i nawet nie wiem kiedy to zleciało! Duży z niego facet bo waży juz 5800 i ma jakieś 62cm - mierzone przeze mnie. Co do osiągnięć to wszystko chyba w normie. Potrafi pięknie unosić główkę i podpiera się na przedramionach, trzymany za rączki podnosi tułów, zrobił się też bardzo ruchliwy i przewraca się na boczki. Kilka dni temu odkrył swoje rączki, śmieje się cudnie i wita mnie zawsze uśmiechem. Zaczyna tez gaworzyć, na razie na samogłoskach. Obraca główkę za zabawką. A dziś pierwszy raz zasnął sam w łóżeczku!! Bo ze spaniem w dzień to u nas kiepskawo. No i z karmieniem ale pracujemy nad tym I uwielbia lampy Śmieje się całą buzią jak tylko jakąś zlokalizuje na suficie. Nawet w aucie wyczaił lampkę i śmiał się do niej w podróży. Jest cudny!! Kocham go nad życie!!
    vikiigus dziękuje za post.

Fan(ka)

A Nina zaliczyła dzisiaj pierwszy świadomy uśmiech:) leżała obok mnie na kanapie, ja jadłam jabłko i zagadywałam do niej. I w pewnym momencie pięknie się do mnie uśmiechnęła:)

mama Ali i Mai Avatar maran-atha

no u nas tez podobnie, usmiechy sa piekne :) wydaje tez dźwieki z siebie jakby gadać ze mna chciała, główke to ona umie podnosić chyba od zawsze hehehe... no i na przedramionach sie unosi jak dziecko 3miesieczne co najmniej :) silna babeczka z niej, po kapieli sama usypia bo w dzień to różnie bywa, ale w dzien to kolki ma wiec inna sparawa... rączki odkryła też i uwielbia je do buzi wsadzać i ćmoka przy tym jakby jadła najpyszniejsze rzeczy na świecie :) dziewczyny a jak Wy piszecie, że Wasze maluszki spią na brzuchu to u mnie nigdy tego nie było, ona w ogóle nie chce położyć główki jak na brzuchu leży a czasem bym chciała by tak pospala troche bo wówczas ma ulge dla brzuszka...

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania