Strona 1191 z 1191 PierwszyPierwszy ... 1171 1181 1186 1190 1191
11 901. do 11 907. z 11907
Drzewko podziękowań150Podziękowań

Temat: Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Owocny Luty 2009 Avatar ardzesh

Domyślnie Odp: Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Cześć babeczki.
    Drugi rok z rzędu starałam się o przedszkole i zaś się nie dostałam. Tym razem uruchomiłam nawet znajomości :)))) i nawet to nie pomogło. Znam w przedszkolu przedszkolankę i mój kuzyn ma firmę ochroniarską, która ochrania właśnie to przedszkole - i często chłopaki pomagają nosić czy montować różne rzeczy (czyli wychodzą ponad swoje obowiązki)... tylko, że w pierwszej turze dyrektorka nie miała żadnego wpływu na przyjęcia. Dopiero w drugiej turze.... więc pozostaje mi czekać i mieć nadzieję.
    Ale przedszkole przyjmuje tylko 16 dzieci w tej grupie wiekowej a chętnych było 130 :))) haha!
    zastanawiam się jeszcze czy na szybko nie wziąć rozwodu z mężem - coby szanse wzrosły ;)
    Oprócz tego - jak czytam co umieją i robią wasze dzieci - w szoku jestem... Mila w tyle ;) ale nadgania powoli :) i baaardzo chce do przedszkola do dzieci. Babcie już jej się znudziły. Jak się nie dostanie w drugiej turze to załatwimy jakieś prywatne.
    Przedszkole o którym mówiłam przed chwilą - koszt 500 zł! (państwowe)
    Koszt jednego prywatnego u nas ok 380. rozglądnę się za innymi i wtedy zdecydujemy....

Podwójna mama Avatar nimfii

Domyślnie Odp: Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

ardzesh a widzisz w naszym przedszkolu mozna dac dyrektorce w łape aby sie dziecko dostalo :P
    Ale dowiedzialam sie po fakcie.... Co znie zmienia faktu ze to nie jest sprawiedliwe.... I tak bym tego nie zrobila.

No ale nic.... Gdzie tutaj oczekiwac uczciwosci....
    W "naszym" przedszkolu przyjeto 125 dzieci w wieku 3-6lat. Po 25 dzieci na kazda grupe. Ponoc chcetnych bylo dwa razy tyle co sie dostalo.

Szkoda mi Macka, bo wlasnie teraz zaczelo mu zalezec na kontakcie z rowieniskami...
    A ma w zasadzie "aż" jedenego kolege w naszym bloku :(

Fan(ka) Avatar larkaa

Kurczę....my płacimy za prywatne 700 zł miesięcznie za 8 h dziennie plus 11 zł za wyżywienie dziennie ;/
    W okolicy tańszych przedszkoli u nas brak, eeeech.
    Rekrutację mamy dopiero w drugiej połowie maja.

IV/V 2005, II 2009 Avatar elwis_m

Gaba od września do grudnia chodziła do prywatnego przedszkola (800zł) i w trakcie roku, tj. od stycznia (jak skończyła lata) udało jej się dostać do państwowego przedszkola (ok 300zł). w trakcie roku dwoje dzieci się "wykruszyło" i udało się ją wcisnąć.

Fan(ka) Avatar daggy75

A u nas dzis było ogłoszenie wyników i Ola sie dostała do panstwowego przedszkola!!! I to tuż obok naszego bloku....Nawet w kapciach iść mogę ...Znamy dyrektorkę i powiedziała że sie pewnie uda....ale...stres był, bo jakby przyszło sporo samotnych matek to i znajomosci nie pomogą....

Cieszę sie bardzo....ale i boję , jak Ola sie zaadaptauje...ona kocha to swoje przedszkole i swoja ukochaną pania.......
    Elwisku a jak Gaba to znosła?

Hankowa Matka-Wariatka :) Avatar Martussa82

Daggy - super!!! mam nadzieję, że sie bezboleśnie uda przeniesienie z jednego do drugiego przedszkola.

Hanka po zapisach i naborze jest pierwsza na liście... rezerwowych.
    Julianku - walcz, Chłopcze:)

IV/V 2005, II 2009 Avatar elwis_m

Cytat Napisał daggy75 Zobacz post
    A u nas dzis było ogłoszenie wyników i Ola sie dostała do panstwowego przedszkola!!! I to tuż obok naszego bloku....Nawet w kapciach iść mogę ...Znamy dyrektorkę i powiedziała że sie pewnie uda....ale...stres był, bo jakby przyszło sporo samotnych matek to i znajomosci nie pomogą....

Cieszę sie bardzo....ale i boję , jak Ola sie zaadaptauje...ona kocha to swoje przedszkole i swoja ukochaną pania.......
    Elwisku a jak Gaba to znosła?
    znakomicie
    nie było żadnego problemu.

Zasady Postowania