21. do 30. z 6675
-
10-02-2010, 16:45 #21
Odp: karmienie piersią i nie tylko
I widzisz.. ja mam opinię lekarzy.. kilku pediatrów, którzy porównywali stężenia simetikonu w obu preparatach i dlatego wiem że jest to dokładnie jedno i to samo...
co innego się tyczy esputikonu (równiez w kropelkach dla dzieci)... ten preparat to zupełnie inne działanie, choć producent gwarantuje że również na kolki...
W każdym bądź razie espumisan u nas działał dokładnie dobrze jak sab simplex.. a kupić go można w każdej aptece i nie trzeba kombinować z zagranicznymi zakupami..
-
10-02-2010, 16:48 #22
To prawda niby to samo a inaczej działa na każde dziecko.U nas nie pomagały zadne tego typu kropelki,córeczka i tak miała okropne kolki mimo mojej diety bezmlecznej.W końcu dostałam od lekarza lek robiony na receptę działający podobnie jak No-spa dla dorosłych i to był strzał w dziesiątkę podawałam małej w razie bólu aż do 10-tego miesiaca.U nas przyczyną kolki była alergia na białko mleka krowiego.
Tak naprawdę mogę być doradcą w sprawie karmienia piersią bo syna karmiłam 10m a córkę aż 19 i to z własnego wyboru i oczywiście jej
Powiem Wam że lekko nie było
zaczynając od płaskich brodawek ,przez napięcie mięśni które miała córeczka i nie bardzo chciała ssać po alergię i moją dietę,ale dałam radę bo jak chcieć to móc
-
10-02-2010, 16:57 #23
aga znalazłam stronkę gdzie można też sab simplex kupić.. w miarę normalnej cenie... nie trzeba sprowadzać z niemiec czy czech:
SAB SIMPLEX krople suspensja 30ml
-
10-02-2010, 17:07 #24nataliakGuest
-
10-02-2010, 17:13 #25
Ja karmilam piersia do poltora roku, co nie znaczy, ze chcialam, az tyle karmic... Chcialam do roku tylko maly nie chcial sie od cycka odsadzic... Ja karmilam na zadanie tak mi tu kazali. I teraz mysle, ze bedzie podobnie. A wprawe juz mam, trening przeszlam, wiem co to jest. Dla mnie najtrudniejsze to bylo odstawioenie od cycka, a nie przystawienie...
-
10-02-2010, 17:14 #26
o miałam to - bylo super. Teraz tez zamierzam sie w to zaopatrzec...
O karmieniu piersią mogę napisać tyle, ze potwierdzam teze sprzedawaną mamom przez pediatrów: "mleko jest w głowie" i która sie uprze że chce karmić, to bedzie karmić...
Zaobserwowałam jeszcze jedną właściwość (nie wiem czy Wy tez tak uwazacie) w duzyh piersiach - niekoniecznie jest duzo mleka...
Płaskie jak deski dziewczyny karmią dluzej...
Ja karmilam Antosia do 8 m-ca... Gruby byl na tym cycu - ze hej...
Pamietam, ze mleko ciekło mi z takim cisnieniem, ze zalewałam dziecko i siebie - maskarycznie, niestety nie mijało to z czasem - no moze po 5-6 miesiacach...
Z dobrych rad pamietam, ze im czesciej sie przystawia tym szybciej pobudza sie laktacje. Dobra rada to rowniez zaczynac karmić od piersi na ktorej sie skonczyło... aby oproznic ja do max. konca...
Wszystkie resztki ktore w piersi zostają daja sygnał do mozgu ze mleka jest za duzo - i trzeba zmiejszać...
Przychodzą rowniez kryzysy laktacyjne - ktore trzeba przeczekac - bo inaczej dziecko dokarmiane butelką - zmiejsza zapotrzebowanie i mozg zaczyna ograniczac laktacje
Na nawały - dobry laktator i zamrazanie nadwyżek
Na zapalenia - w umiarkowanym stadium - okłady z lisci podmrozonej/zimnej obtłuczonej kapusty
Pogryzione sutki - smarować bepenathenen...
jak sobie jeszcze cos przypomne to Wam mamy napisze... moze sie przydac
-
10-02-2010, 17:16 #27nataliakGuest
-
10-02-2010, 17:18 #28
-
10-02-2010, 17:20 #29
-
10-02-2010, 17:21 #30nataliakGuest

963Podziękowań
LinkBack URL