Strona 7391 z 7940 PierwszyPierwszy ... 7371 7381 7386 7390 7391 7392 7396 7401 7411 ... OstatniOstatni
73 901. do 73 910. z 79394
Drzewko podziękowań13820Podziękowań

Temat: Maj 2010

Szczęśliwa mamusia:)
    Wpisów do bloga
    1

Domyślnie Odp: Maj 2010

Cytat Napisał malina29 Zobacz post
    mam biovax - szampon+maska dla włosów farbowanych
    wpadłam na 2 pomysły, albo Mac, albo kawiarnia (ale ta chyba odpada, bo mało miejsca i niewygodne stoliki)
    ja mam taką Wax Henna for Blondes, maska regenerująca do włosów jasnych, 240 g - Portal Dbam o Zdrowie jak na razie się sprawdziła:)
    Cytat Napisał estragon Zobacz post
    aga moim zdaniem jeśli Tomek tak cuduje, to po prostu za wcześnie go kładziesz. Ja wolę sobie i dziecku oszczędzić nerwów i kłaść później. Dzięki temu Karollo zasypia w 5 minut. Dzisiaj obudziliśmy się o 8, pokładał sie na drzemkę ok. 13, ale nie pozwoliłam mu zasnąć i przed 20 wołał, ze chce juz isć się kąpać i spać. Jak śpi w dzień, to woła do kąpieli zwykle o 22. Chyba, że u was to chwilowe, to rzeczywiście nie rezygnuj z bycia konsekwentną i przeczekaj.
    u nas jest podobnie, jak za wszelką cenę chciałam wcielić w życie plaan usypiania i o 20 ją uypiałam to trwało to do 22, majka znerwicowana ja również, 2godziny szlag trafił wiec odpuściłam = mała siedzi do 21 po czym wystarczy że 3-4 razy ziewnie pełną gębą i już śpi. Ona szczęśliwa ja spokojna -żyć nie denerwować się:)

Fan(ka) Avatar aureolcia

aga moim zdaniem jeśli Tomek tak cuduje, to po prostu za wcześnie go kładziesz. Ja wolę sobie i dziecku oszczędzić nerwów i kłaść później. Dzięki temu Karollo zasypia w 5 minut. Dzisiaj obudziliśmy się o 8, pokładał sie na drzemkę ok. 13, ale nie pozwoliłam mu zasnąć i przed 20 wołał, ze chce juz isć się kąpać i spać. Jak śpi w dzień, to woła do kąpieli zwykle o 22. Chyba, że u was to chwilowe, to rzeczywiście nie rezygnuj z bycia konsekwentną i przeczekaj.
    Cytat Napisał julita1212 Zobacz post
    ja mam taką Wax Henna for Blondes, maska regenerująca do włosów jasnych, 240 g - Portal Dbam o Zdrowie jak na razie się sprawdziła:)

u nas jest podobnie, jak za wszelką cenę chciałam wcielić w życie plaan usypiania i o 20 ją uypiałam to trwało to do 22, majka znerwicowana ja również, 2godziny szlag trafił wiec odpuściłam = mała siedzi do 21 po czym wystarczy że 3-4 razy ziewnie pełną gębą i już śpi. Ona szczęśliwa ja spokojna -żyć nie denerwować się:)
    u nas jest dokładnie tak samo, jak idzie spać za wcześnie to cyrki odstawia, a jak go kładziemy trochę później to zasypia w max 20 minut

jutro niestety juz muszę iść do pracy i żeby było ciekawie to od razu na 10 godzin także spadam już spać, dobranoc :)

mamusia synusia:P Avatar estragon
    Wpisów do bloga
    1

Cytat Napisał julita1212 Zobacz post

I to mi sie wydaje rozsądne. Jeśli nie ma takiej koniecznosci, jak np u Afi, gdzie Jagódka wstaje rano do żłobka, a w dordze jest maleństwo, to nie ma co na siłę dostosowywać dziecka do czegoś, co staje się powodem do nerwów dla obydwóch stron. Ogólnie zauważyłam, że teraz jest takie parcie, że dziecko coś MUSI. Najpierw szybko siedzieć, później szybko chodzić, sikać do nocnika najlepiej jak skończy rok, jak ma 1,5 roku, to powinno mówić pelnymi zdaniami, a za chwilę się pewnie dowiem, że trzylatek powinien płynnie mówić po angielsku. Zastanawiam się czy tylko ja odczuwam taką presję?

Szczęśliwa mamusia:)
    Wpisów do bloga
    1

I to mi sie wydaje rozsądne. Jeśli nie ma takiej koniecznosci, jak np u Afi, gdzie Jagódka wstaje rano do żłobka, a w dordze jest maleństwo, to nie ma co na siłę dostosowywać dziecka do czegoś, co staje się powodem do nerwów dla obydwóch stron. Ogólnie zauważyłam, że teraz jest takie parcie, że dziecko coś MUSI. Najpierw szybko siedzieć, później szybko chodzić, sikać do nocnika najlepiej jak skończy rok, jak ma 1,5 roku, to powinno mówić pelnymi zdaniami, a za chwilę się pewnie dowiem, że trzylatek powinien płynnie mówić po angielsku. Zastanawiam się czy tylko ja odczuwam taką presję?
    nasza zawsze miła niechęć do spania ale cóż to po mamusi więc nie powinnam jej mieć tego za złe;P

mojej szefowej córka ma 7 mc i zapodaje po całym mieszkaniu w chodziku, natomiast koleżanki synek jesy tydzień starszy i ona go nawet na siłe nie sadza więc to kwestia podejścia rodzica do wychowania.

Fan(ka) Avatar JustMe5
    Wpisów do bloga
    1

O żesz! Musiałam przegapić.
    Ja mialam w niedziele imieniny i pamietala tylko jedna przyjaciolka...
    Cytat Napisał afiliacja Zobacz post
    Hmmm… nie wiem jak to się stało… :/ poprawię się następnym razem ;)

Witam :)
    Zakwalifikowali mnie do porodu!!!!! :D
    spoko, przypomnimy się

Afi, ale o co cho z zakwalifikowaniem się? Że do cesarki??

Cytat Napisał malina29 Zobacz post
    właśnie pierdzielnęła nam płyta elektryczna!!!! zajefajna wizja kolejnego nieplanowanego wydatku!!!! możecie coś polecić????
    ...rozumiem, że nie macie już gwarancji?? Moje koleżance totalnie nawaliła indukcyjna 2 tyg PRZED końcem gwarancji na szczęście...

Cytat Napisał bali Zobacz post
    z góry przepraszam, że nie nawiązuję do innych wątków
    siedzę, czekam i drżę na każde poruszenie dziecka
    dziś zamienił na poczcie smoka na paczkę z kolejką, śpi z kolejką, ale czy w nocy nie będzie mega ryku .....
    No to trzymamy kciuki za kolejkę

Aga, co do zasypiania, to u nas tez do pewnego momentu było fajnie, bo Franio spał od 20.00 ale się skończyło i teraz chodzi spać o 21.00 i zasypia max po 10 minutach..............

Widziałam się z 2 koleżankami z poprzedniej pracy- fajna jest świadomość, że spotykamy się 3-4 razy w roku i zawsze mamy miliony tematów....

A teraz jeszcze kilka ciuszków do prasowania, żeby sterta nie narosła i lulu...
    bali dziękuje za post.

:)) Avatar alcia1

Witam się czwartkowo!!!!

OOO! Dziś emotikonkim mi działają! No, jak ładnie z ich strony, że się odblokowały

Jak dotąd wirus mnie omija i liczę, że tak zostanie.

Niestety z Matulkiem musimy iść do lekarza, bo rozwolnienie przybiera na sile i zaczyna mnie to mocno niepokoić, bo było lepiej.

W nocy napadało troszkę śniegu i jest dość przyjemnie na dworku, ale w związku z tym cała komunikacja już jest godzinowo rozregulowana

Oczywiście szans nie mam, by Was ponadrabiać, więc pozwólcie, że:
    1. wszystkim schorowanym Maluszkom życze dużo zdrówka!!!!
    2. wszystkim Majówkom, które również podupadają na zdrowiu życzę oczywiście szybkiego powrotu do zdrówka!!!
    3. wszystkich Dzieciaczków, których Dzień Imienin przegapiłam serdecznie przepraszam i jednocześnie ślę masę spóźnionych, ale najszczerszych życzonek i uścisków!!!!!
    4. wszystkim Dziewczynom, których przegapiłam jakiekolwiek święto (Imieniny, Urodziny, Rocznice) również wirtualnie ściskam i z góry przepraszam!!!
    5. Majówkom, które dzielnie się uczą i zdają egzaminy gratuluję wytrwałości i oby tak dalej!!!!!
    6. wszystkim Mamusiom, których Pociechy dają do wiwatu serdecznie współczuję i mogę zapewnić Was, że nie jesteście w tym stanie osamotnione (inaczej bym częściej do Was zaglądała i odpisywała regularnie na posty!!!)
    7. odnośnie jedzonka i omawiania obiadków, deserków, itd., proszę wszystkie kulinarnie uzdolnione kobitki o wpisywanie swoich sprawdzonych przepisów, bo to jest ogromna kopalnia wiedzy i sporo już ich wypróbowałam i na prawdę są pycha!!!!
    8. wszystkim odchudzającym się i mającym efekty - przeogromnie gratuluję!!!!
    9. Mamuśkom, którym jest żle na duszy, mogę jedynie mocno uściskać i zapewnić, że z pewnością nadejdą milsze czasy

Na chwilę obecną to chyba tyle. Mam nadzieję, że nie poczujecie się urażone tak "hurtowym" podejściem, ale jak tylko w robocie sie mi trochę uspokoi, to postaram się o poprawę swojego postowania

A teraz życzę Wam miłego dzionka

mama

dzien dobry :)

Fan(ka)

Bry Dzień :)

idealnie to Estragon napisałaś jak zwykle "po mojemu" tylko innymi słowy
    Ja też naokoło słucham,ze Pitek jeszcze nie nocnikuje,ucinam temat mówiąc,że ma jeszcze czas na to
    Nocnik cały czas ma do dyspozycji.
    Niekoniecznie do noszenia go na głowie jak ostatnio,ale wie,że na nim też się siedzi w negliżu

bali gadaj jak po nocce?
    Afi no to teraz git,jak wszystko wiadomo co i jak.Tylko czekać,ło matko ,tylko 3 miesiące już? zleciało,że hoho
    Wiolan co jestem to zapominam,maluj jak tam Wasz koci kociamber ?
    bali i afiliacja dziękują za post.

Fan(ka) Avatar strega

Dzien dobry u mnie z rana tylko -10 )))

odpisze Afi najpier a pozniej lece czytac dalej....

Cytat Napisał afiliacja Zobacz post
    Strega, myśli, że cie zwolnią? Dlaczego?
    tydzien temu moja firma oglosila zmiane organizacji w Europie ..czego rezultatem jest zamkniecie HQ w Brukseli ..przeniesienie do Szwecji i zwolnienie ok 1000 white collars w Europie. aktualnie jest nas ok 5.000..czyli latwy rachunek 20% out ( z czego ok 200 osob we wloszech). tydzien temu masowo pozwalniali managerow wyzszych szczeblow. Polecial szef mojej szefowej m.im i jego szef szczebel wyzej. Od jakiegos czasu E nie przedzie dobrze ...sprzedaz spadla drastycznie z miesiaca na miesiac wiec mozna bylo sie spodziewac zwolnien ..ale w taki drastyczny sposob a do tego masowy. Teraz czas na weryfikacje stanowisk ktore sie ostaly itp. Jedyne pocieszneie to ,ze we Wloszech istneije artykul 18..to taki artykul, ktory niesie ze soba szereg amortyzatorow socjalnych dla osoby zwalnianej. O ile pierwszy rzut zwolnien mnie ominal tak drugi moze dotknac..nikt nie jest pewny swojego stolka...
    Ostatnio edytowane przez strega : 9-02-2012 - 08:46

mama majowego szkraba:* Avatar elwiwas

hej laski;

młody wstał o 7 - mimo, że nie miał drzemki wczoraj, dobrze, że była mama i dała mu mleko, wczoraj wróciłam o pierwszej więc byłam nieprzytomna

wczoraj sobie uświadomiłam, że od narodzin zużyliśmy dopiero pierwszy krem do pupy

justme - czy Ty musisz mnie tak upokarzać publicznie a tak serio to dzięki

Zasady Postowania