Strona 17 z 17 PierwszyPierwszy ... 7 12 16 17
161. do 166. z 166
Drzewko podziękowań7Podziękowań

Temat: nianie, żłobki, przedszkola i szkoły

lat 26 ;) Avatar wampi

Domyślnie Odp: nianie, żłobki, przedszkola i szkoły

Tak sobie wczoraj z ciekawości zerknęłam jak tam cenowo przedstawia się nasze osiedlowe przedszkole. Otwarte od 6 do 17, między 8-13 bezpłatnie, pozostałe godziny 2,08. Za drugie dziecko połowa ceny, a 3 bezpłatnie. 3 posiłki 5zł, 2 posiłki 4zł, 1 posiłek 2,5. Płatne do 5 każdego miesiąca.

Teraz tak sobie zerknęłam na stronie szkoły córci ile będę płaciła za ubezpieczenie, okazało się, że o 8zł więcej (w tamtym roku było 42, teraz 50zł), mam nadzieję, że co roku nie będą podnosili o tyle zł

Fan(ka) Avatar strega

no ja za ubezpieczneie Mateusz w zlobku place 250 euro rocznie a miesieczny koszt zlobka 500€ ..pampersy i jedzenie wliczone na szescie ..od 7.30-18.00. calosciowa kwaota dla nie rezydentow to 605€ do 18.00 a do 18.30 625€. Dal rezydentow zawsze 105 euro doplaca comune.
    We wlsozech w zlobkach komunalnych czyli panstwowych koszt dzinnego wyzywienia to 4,5€

moja koleznka ma syna w zlobku panstwowym i placi max 600€ czyli tyle co ja za prywatne. W panstwowych opata meisieczna wyliczna jest na podstwie zarobkow rodzicow... wypelnia sie takie cos zwane ISE i pozniej przeliczaja ..ale wystarczy ze dwojka rodzicow ptracuje i zarabia minimu czyli kazdy rodzico tu to ok1000€ to juz wskakuje w najwyzsza stawke...conajmniej jakby z miesiecznym dochodem 2000e na rodzine bylby sie bogaczami
    ..porabane to wszystko na sczescie przedszkola juz troche tansze..wiec trzeba przezyc pierwsze trzy lata i poznije bedzie mozna odetchnac...jak sie znajdzie miejsce w panstwowym przedszkolu

mama

u nas przedszkole czynne od 7:30 do 15:30 , trochę krótko , no ale to urok wsi , mam nadzieje ze do czasu jak Lilka pójdzie to troche wydłużą godziny

Jagody i Jaśki:) Avatar Oleśka1977

Wampi, to identyko jak w przedszkolu Jagody, tyle że za jedzenie jest za 5,50zł.

mamusia synusia:P Avatar estragon
    Wpisów do bloga
    1

Cytat Napisał krewetka Zobacz post
    u nas przedszkole czynne od 7:30 do 15:30 , trochę krótko , no ale to urok wsi , mam nadzieje ze do czasu jak Lilka pójdzie to troche wydłużą godziny
    to i tak nieźle, bo tam, gdzie ja mieszkałam, to przedszkole było czynne tylko przez 4 godz dziennie...

mama

estragon, niby tak, tam gdzie teraz mieszkam to jest czynne 3x w tyg po 4h, tam gdzie bede ja zapisywac to niby dluzej , jesli znajde prace to będzie kłopot.....mam wrazenie ze te godziny to dla niepracujacych rodziców sa... a nie kazdy moze liczyc na pomoc dziadków, którzy odprowadza i odbiorą dziecko

Strona 17 z 17 PierwszyPierwszy ... 7 12 16 17

Zasady Postowania