Strona 6 z 17 PierwszyPierwszy ... 5 6 7 11 16 ... OstatniOstatni
51. do 60. z 166
Drzewko podziękowań7Podziękowań

Temat: nianie, żłobki, przedszkola i szkoły

Jagody i Jaśki:) Avatar Oleśka1977

Domyślnie Odp: nianie, żłobki, przedszkola i szkoły

krewetka, nieee, ja nie idę do pracy. Przynajmniej jeszcze przez rok. A potem zobaczę ile jeszcze posiedzę. Ale na pewno, jak juz Jasiek też będzie w przedszkolu to będę szukać.

mama

ufff to jeszcze mamy trochę czasu.... :)

szczęśliwa mama

Cytat Napisał estragon Zobacz post
    jesooo. współczuję
    mój się uspokaja natychmiast po zaspokojeniu jego potrzeby:d, chyba nigdy nie było tak, żeby płakał non stop chocby przez 10 minut
    on się uspokajał na chwilę, jak przytuliłam, potem odkładałam z powrotem do łóżeczka, a on zaczynał się drzeć i tak w kółko
    Cytat Napisał krewetka Zobacz post
    oleśka a ty chyba sie nie wybierasz? to z kim ja bede gadać?
    jak to z kim? ze mną, ja się nigdzie nie wybieram

mama

aga to dobrze, bo same tu ambitne babki i za niedługo bede sama ze sobą gadać :(

Fan(ka) Avatar Agnieszka77

Do mnie pani ze żłobka ma dzwonić na koniec lutego,miejsce w żłobku zaklepane,koszt 650 zł.Nie martwię się o nią, bo sobie poradzi.Od marca będę ją adaptować w żłobku,kiedy ją dam ? zapewne jak będzie stawiać pierwsze kroki,grupa żłobkowa jest ograniczona-do 5 dzieci i 3 panie.Państwowy żłobek jest za 200 zł,dzieci w grupie od 1-3 lat i jest ich 40 i 8 pań,ale boję się,że będzie tam chorowała,chociaż żłobek jest 5 minut ode mnie,a ten prywatny na drugim końcu miasta...

Fan(ka) Avatar strega

Cytat Napisał Agnieszka77 Zobacz post
    Do mnie pani ze żłobka ma dzwonić na koniec lutego,miejsce w żłobku zaklepane,koszt 650 zł.Nie martwię się o nią, bo sobie poradzi.Od marca będę ją adaptować w żłobku,kiedy ją dam ? zapewne jak będzie stawiać pierwsze kroki,grupa żłobkowa jest ograniczona-do 5 dzieci i 3 panie.Państwowy żłobek jest za 200 zł,dzieci w grupie od 1-3 lat i jest ich 40 i 8 pań,ale boję się,że będzie tam chorowała,chociaż żłobek jest 5 minut ode mnie,a ten prywatny na drugim końcu miasta...
    no niestety chorobska to niestety taki bonus i nie uniknie sie go w prywatnym przedszkolu...owszem moze mniej dzieci.
    ale wystarczy,ze brat kolegi ze zlobka ma brata co chodzi do szkoly czy przedszkola...i on przyniesie do domu jakiegos bakcyla, azarazi brata a brat przyneisie do zlobka i jak zabawa to zabawa...podaj dalej .-))))

My wlasnie po 2 tygodnia zlobka mamy mega katar...modle sie ,zeby to sie tylko na katarez skonczylo bo ja mam isc do pracy w poniedzialek

Jagody i Jaśki:) Avatar Oleśka1977

Ja tak samo, ale z racji dwójki dzieci przedłuży mi sie to trochę, do 5 lat.
    Ale nie mam ochoty wracać do jakiejś nędznej pracy, no ale muszę choć na jakąś emeryturę zapracować (nędzną).
    Pewnie 3/4 wypłaty będzie szło na przedszkole dla dzieci i potrzebne materiały edukacyjne.

Fan(ka) Avatar Agnieszka77

Cytat Napisał strega Zobacz post
    no niestety chorobska to niestety taki bonus i nie uniknie sie go w prywatnym przedszkolu...owszem moze mniej dzieci.
    ale wystarczy,ze brat kolegi ze zlobka ma brata co chodzi do szkoly czy przedszkola...i on przyniesie do domu jakiegos bakcyla, azarazi brata a brat przyneisie do zlobka i jak zabawa to zabawa...podaj dalej .-))))

My wlasnie po 2 tygodnia zlobka mamy mega katar...modle sie ,zeby to sie tylko na katarez skonczylo bo ja mam isc do pracy w poniedzialek
    Ja miałam na wstępie zastrzeżone,że jeśli dziecko będzie chore,nie bedzie przyjmowane.5 dzieci,to nie 40...
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka77 : 23-01-2011 - 00:50

Szczęśliwa mamusia:)
    Wpisów do bloga
    1

Wiecie jak się cieszę że mam moją mamę "pod ręką", idę dopracy spokojna że mała jest pod dobrą opieką i że gdybym musiała tak jak np dziś zostać dłużej w pracy to mama ma czas zostać dłużej, nawet jak chcę jechać zrobić zakupy nie muszę pakować małej w samochód i ciągać jej po sklepach.
    To tylko jakoś nie mogę się przełamać i zostawić małej i wyść gdzieś z małżem we dwoje;///

a żeby było tak w miarę na temat to tak sobie myśle że jak Maja skończy 3 lata to też bym chciała posłać ja do przedszkola żeby pobyła więcej z dziećmi, chociaż w sąsiedztwie mamy dużo dzieci w wieku właśnie Majeczki.

Fan(ka) Avatar strega

Cytat Napisał Agnieszka77 Zobacz post
    Ja miałam na wstępie zastrzeżone,że jeśli dziecko będzie chore,nie bedzie przyjmowane.5 dzieci,to nie 40...
    u nas katar nie wyklucza wyslania do zlobka...jak mu sie leje z nosa..to nie powinni dzwonic zeby zabrac dziecko do domu..dzwonia jak wymiotuje ..ma biegunke...moze neir az ale jak mu sie 2 razy pod rzad zdarzy ....no i przede wszystkim jak ma goraczke

Strona 6 z 17 PierwszyPierwszy ... 5 6 7 11 16 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania