Strona 61 z 61 PierwszyPierwszy ... 41 51 56 60 61
601. do 603. z 603
    Początkująca(y)

Domyślnie Odp: Gotowanie wg Pięciu Przemian

Cześć. Zastanawiam się czy warzywa, owoce i inne produkty, które używamy do gotowania można kupić w normalnym sklepie (supermarkecie) czy musimy zakupić w sklepie bio, ekologicznym?

Entuzjast(k)a Avatar aisa80

calineczka - ja nie kupuje w żadnym EKO ale na róznych giełdach. W markecie tez sie zdarzy, jednak na szczescie Mąż pracuje na Giełdzie tzw Sielance w P-niu i tam ma naprawde sprawdzone warzywka od rolników.

Czy jest tu jeszcze ktos kto gotuje wg PP?

Początkująca(y)

Witam,
    niedawno znalazłam ten portal i przeczytałam wszystkie wpisy dotyczące gotowania według 5 przemian. Ja od około 2 miesięcy gotuję w ten sposób. Mam nadzieję, że nie przejdzie mi ochota na gotowanie bo potrawy są pyszne.
    Na razie korzystam z książek autorstwa Anny Ciesielskiej i jestem w trakcie czytania ich. Mam też książkę Bożeny Cyran "Jedz i żyj zgodnie z porami roku" ale nam bardzo smakują potrawy mięsne z książek Ciesielskiej więc częściej z nich korzystamy.
    Dwoje moich starszych dzieci to alergicy a córka na dodatek ma początki astmy. Mam nadzieję, że spowolnimy rozwój choroby odżywiając się zdrowiej.
    Najmłodszy synek (9 miesięcy) na razie bardzo mało je innych posiłków niemlecznych i nie ma objawów alergicznych ale planuję podawać mu potrawy ugotowane według 5 przemian.

Strona 61 z 61 PierwszyPierwszy ... 41 51 56 60 61

Zasady Postowania