31. do 36. z 36
Temat: pieluszkowe zapalenie skóry
-
18-10-2006, 21:37 #31Fan(ka)
-
20-10-2006, 07:09 #32
Odp: pieluszkowe zapalenie skóry
Melduję, że od poniedziałku smarujemy pupcię i inne okolice maścią robioną i jest już super! :) No i wczoraj powróciliśmy do Pampersów (bo te Happy co kupiliśmy to jakieś dziwne są, za duże czy jak... Filip non-stop się w nich przesikiwał, mimo, że po "otwarciu" pieluszki okazywalo się, że wcale nie było duże siku. Zobaczymy...
-
7-12-2007, 22:53 #33Początkująca(y)
witam wszystkich !!!

moja coreczka skonczyła wsłasnie miesiac ,i nie stety podłapała pieluszkowe zapalenie
skory jej pupe smaruje kremem o nazwie Alpika.Jak na razie stosuje go dwa dni co prawda efektow jeszcze nie widze ale mysle ze rowniez powodem zapalenia moga byc pieluszki Pampers -czy to mozliwe ?
jesli tak to jakie pieluszki powinnam wybrac dla swojego malenstwa??? prosze pomozcie mi-z gory dziekuje!!!
-
8-12-2007, 08:30 #34
Oliwia, u nas pieluszkowe zapalenie skóry było od pieluszek Huggies, jak tylko wróciłam do Pampersów jest już super.
Musisz próbować różnych pieluszek, np. Happy.
www.szymciu.blox.pl
www.kuchniakreatywna.blox.pl - gotowanie wg Pięciu Przemian
www.ivka.blox.pl - haftowane pamiątki
-
5-04-2011, 15:49 #35Początkująca(y)
Ja na pzs używam gencjany...wiem ze moze nie jest to fajne i proste(bo farbuje na fioletowo) ale bardzo dobrze dezynfekuje skore i co najważniejsze pomaga... trzeba tez zrezygnować z uzywania chusteczek i pupcie przemywac tylko woda i mydelkiem a potem posmarowac pupke wacikiem nasaczonym gencjana(wystarczy 2 do 3 razy dziennie). najlepiej wszystko wykonywac w rekawiczkach zeby nie miec fioletowych rak...powiem szczerze ze tez juz uzywalam wszystkiego od sudocremu po bepanthen i nic nie pomoglo :( a gencjane poradzila mi znajoma pielegniarka z oddzialu noworodkow...:)
-
30-05-2011, 16:42 #36
Ja od siebie to nic nowego i innowacyjnego polecić nie mogę, o czym byście już Wy dziewczyny w tym wątku nie pisały, ale może komuś przyda się taki artykuł jaki znalazłam który też porusza temat tego, czym jest i jak się leczy właśnie pieluszkowe zapalenie skóry. Nóż widelec któraś z Was na nim skorzysta :))