Strona 14 z 14 PierwszyPierwszy ... 4 9 13 14
131. do 138. z 138
    KingaP
    Guest

Domyślnie Odp: Skurcze łydek :-((

Cytat Napisał sylwia532
    kinga wiem wiem ze B6 pomaga magnezowi sie wchlaniac tylko mi chodzilo ze jezeli mam juz B6 w prenatal to czy nie wystarczy sam magnez????????????????????????
    aaaa, to nie wiem :(

Marcowa Mama Agatki 2006

wykończą mnie te skurcze łydek w nocy!!! ;(
    zaczęłam pic duzo kakao, łykam magnez... to chyba kara za to, że odpuściłam sobie na jakiś czas magnez, bo mi nic nie było :(

Marcowa mama '06 Mamy lutowe'08

można bez problemu brać magnez z B6. wyczytałam to gdzieś że witaminy B nigdy nie jest za dużo w oprgabniźmie a jak już to zostaje wydalona bez problemu. głowa do góry

Fan(ka) Avatar sylwia532

Agawa dzieki ;)
    osinka mnie lapia w dzien jak ide np.przez miasto nie dosc ze czlapie sie jak slon(zawsze maz mnie szuka bo 5m od siebie idziemy :laugh:) to jeszcze kustykam ::)...............w nocy raz mnie udo i posladek zlapal to myslalam ze zaraz bede wrzeszczec(opanowalam sie bo bylo bardzo pozno)
    Kacper

KingaP
    Guest

Cytat Napisał osinka
    wykończą mnie te skurcze łydek w nocy!!! ;(
    zaczęłam pic duzo kakao, łykam magnez... to chyba kara za to, że odpuściłam sobie na jakiś czas magnez, bo mi nic nie było :(
    a kakao to ma dużo węglowodanów ???

Początkująca(y)

Exclamation Odp: Skurcze łydek :-((

hej ja też ma okropne skurcze łydek,jestem w 7 miesiącu i to podobno jest normalne w ciąży,powiedziałam o tym mojemu lekarzowi i powiedział żebym kupiła sobie magnez!!!ale w sumie nic to mi nie dało,podobno tez pomaga jedzenie pomidorów bo w nich jest dużo magnezu i potasu

Początkująca(y)

ja na przykład takie uporczywe skórcze łydek miewam ostatnio każdego ranka i trwa to juz kilka tygodni, od dłuższego już czasu oprócz feminatalu biorę dodatkowo asparaginian magnezu i potasu, więc jak widzicie magnezu mi nie brakuje, a skórcze jak były tak są, później ból łydek utrzymuje się w ciągu dnia. Do końca kwietnia jeszcze będę pracowała, a później idę sobie odpoczywać, w tej chili jestem w 18 tygodniu ciąży, mam taką pracę, że całe 8 godzin muszę stać na nogach i tak sobie myślę, że może to jest przyczyną tych moich dolegliwości Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy :)

Początkująca(y)

Wiem coś o tym, straszna sprawa ;/ mnie to męczyło dość mocno, do tego zmęczenie i ogólna niechęć do robienia czegokolwiek. Lekarka powiedziała, że może to być spowodowane dużymi niedoborami magnezu i potasu, szczególnie że piję dużo kawy, która podobniez te pierwiastki wypłukuje bardzo skutecznie z organizmu. No i tak też było, więc tak jak koleżanki mówią, kupić sobie suplement z magnezem i spróbować. U mnie jak ręką odjął. Natomiast zamiast tych nowych wymysłów typu magnefar itd wybrałam asparaginiam megnez+potas, za opakowanie aż 100 (stu!) tabletek dałam w aptece u siebie w knurowskiej "za grosze" raptem kole 6 złotych. Dla mnie rewelka, polecam się rozejrzeć i korzystać, naprawdę skuteczny i dobry zestaw tych dwóch składników, idealny na skurcze.

Strona 14 z 14 PierwszyPierwszy ... 4 9 13 14