21. do 30. z 151
Temat: Szczepionka MMR
-
8-03-2007, 14:50 #21
-
8-03-2007, 15:27 #22Czerwcowa mama'08
Odp: Szczepionka MMR
i MMR II i Priorix są na odrę,świnkę, różyczkę; ja się wstrzymam do czasu wyjaśnienia sprawy ze szmerami w serduchu u małego
poczytajcie sobie - warto do ostatniej strony
[url=http://www.dzieciaczki.xip.pl/forum/viewtopic.php?t=2300&postdays=0&postorder=asc&star t=0]Szczepienie przeciw grypie zaliczone i MMR II, dzieci - porady dla rodzic
-
9-03-2007, 20:32 #23Marcowe Mamy 06
A ja dopiero dzisiaj przeczytalam watek i jestem przerazona
troche na ten temat poczytalam i sama nie wiem co o tym wszystkim sadzic
W przyszlym tygodniu jedziemy do naszego lekarza i porozmawiam z nim .
jak juz wczesniej pisalam szczepimy Selinke u lekarza z polecenia a nie w przychodni, po tym jak sie nasluchalam jak to lekarze badaja dziecko na odczepnego i podaja szczepionki
a pozniej pojawiaja sie powazne powikladnia
-
14-03-2007, 01:05 #24
dziewczyny przeczytalam watek podany przez Iwosz i rozumiem z niego tyle min ze ta priorix ma rtec a mmr II nie tak??
kurcze ja mam w paiatek to szczepienie i mam coraz wiecej obaw
podobno kare 5000 tys zlotych wprowadzili za odmowe szczepienia obowiazkowego
juz nie wiem co robic??
a jak dokladnie nazywa ise ta szczepionka MMR II czy ktoras z was wie??
bo jak mi wyciagnie lekarka fiolke to zebym wiedziala czy mi jakiegos swinstwa nie wciskaja z rtecia !!!!!
-
14-03-2007, 09:15 #25azikGuest
ani MMRII ani Priorix nie mają rtęci - w wątku głównym wstawiłam linka i dane o Priorixie
niebezpieczne sa dlatego (jak każda ogólnie rzecz biorac szczepionka) że wprowadzają do organizmu na raz trzy szczepy bakterii
a ile jest tych powikłań?
- badania pokazują ze powikłań po szczepionkach jest mniej niz powikłań po chorobach - tu i tu ryzykujemy - ale biorac jakikolwiek lek ryzykujemy działania uboczne - to w takim trazie powinnyśmy w ogóle nie chodzić do lekarza i sie nie leczyć, nie badać - bo i tak wszystko co robimy (leki, badania) mogą doprowadzić go groźnych powikłań.
nie dajmy sie zwariować, jest we mnie lęk przed podaniem każdego antybiotyku, każdego syropu, nie mówiąc o sterydach, które biora moi chłopcy...
my biorąc np tabletki antykoncepcyjne tez nie wiemy jakie robimy spustoszenie w naszym organiźmie...
to samo szczepienie, czy na grypę, czy koki, czy odrę, czy żółtaczkę - jest to wprowadzenie (pod kontrolą) do organizmu szczepów bakterii - z którymi organizm musi sobie poradzić
o ile jest to lepsze niz choroba - o tyle że jesteśmy pod ścisłą opieką lekarza i nalezy się spytać o to jakie sa najczęstsze objawy poszczepienne i które sa patologioczne.
Moja pediatra równiez nie miałą u siebie pacjenta z patologicznymi powikłaniami po jakiejkolwiek szczepionce, a też pracuje kilkadzieisąt lat.
cywilizacja ma dwie strony medalu, niestetyOstatnio edytowane przez azik : 14-03-2007 - 09:59
-
14-03-2007, 09:17 #26azikGuest
tego w wątku głownym nie pisałam by straszyć -tylko by uspokoić Kasiulla - coś mi nie wyszło
po prostu jak dziecko jest zdrowe (tu i teraz - a Ty najlepiej będziesz wiedziała czy zachjowuje sie normalnie, a lekarz zbada) to wszsytko będzie OK
np moje dziecie wylkucza sie na razie ze szczepień
-
14-03-2007, 09:54 #27
-
14-03-2007, 10:00 #28
A mnie lekarka mówiła że to priorix jest niebezpieczny a ta generacja mmr jest spoko.....choc jakiś czas temu w tvn w uwadze był program na temat tego że mmr wywołuje autyzm u niektórych dzieci oczywiście........nie wiadomo co tak naprawdę się dzieje....Kuby siostry synek był szczepiony to mmrII i po tym szczepieniu miał tylko jeden dzień 38-39 stopni..ale to po każdej szczepionce tak może być.
I zgadzam sie z Mokkate i Azik ...nie można się dać zwariować.
-
14-03-2007, 14:57 #29Mamy marcowe 06
-
14-03-2007, 21:21 #30
Właśnie wypisałam długi post odnośnie zdania mojej pediatryczki na temat bezpieczeństwa szczepionki MMR, ale strona się wysypała
Nie mam siły pisać go raz jeszcze, więc napiszę tylko:
Wg mojej lekarki ta szczepionka jest bezpieczna.
Poza tym ona zaleca szczepienie przeciwko ospie wietrznej. Koszt: 180zł
www.szymciu.blox.pl
www.kuchniakreatywna.blox.pl - gotowanie wg Pięciu Przemian
www.ivka.blox.pl - haftowane pamiątki