1. do 10. z 54
Temat: przesady ciazowe
-
17-10-2006, 15:12 #1
-
17-10-2006, 17:45 #2
Odp: przesady ciazowe
Anija - super ten pierwszy, z tego wynika że u nas będzie CHŁOPCZYK, bo tata tyje wprost proporcjonalnie do mamy
Z tym przełykiem nie moge sprawdzić, bo mam jeszcze przy jakimkolwiek schylaniu odruchy wymiotne...he he.
Ja tylko słyszałam o ciuszkach i moja mama przypomina mi to co chwila ze nie mozna kupować, a dobrze wiem ze nawet ona już cos podkupiła i chowa przed nami.
-
17-10-2006, 19:26 #3
-
17-10-2006, 21:15 #4AgutekGuest
no to szykuje sie synus
jezu, jak ma ten przelyk wystawac-jak mamusia sie nachyli i wystaje jej przelyk to urodzi sie chlopak
nie potrafie sobie tego w ogole wyobrazic
i najulubienszy:
-jak mamusia sie maluje w ciazy i nosi chlopca to bedzie on tranzwescytom

no comments
co do ciuszkow - moi rodzice i tescie tez sa z ''tamtych'' czasow i ciagle powtarzaja, ze wszystko sie kupi jak dziecko sie urodzi. Tylko ciekawe jak oni sobie to wyobrazaja, ze co, ze ja z wielka podpaska miedzy nogami i bolacym kroczem, polece do sklepow miedzy jednym a drugim karmieniem i kupie cala wyprawke
Do tego ciagle mowia, zeby przypadkiem nie byc ciekawskim i nie poznawac plci, bo musi byc niespodzianka...
A tesciowa to nawet nie chce patrzyc na USG, jakby sie tego bała, albo bała sie zapeszyć i mowi, ze ona poczeka zeby obejrzec maluszka jak sie juz urodzi. Co prawda kilka razy zerknela na zdjecia, ale tylko przez ulamek sekundy jakby mialo ja ugryzc
dziwny jest ten swiat
-
17-10-2006, 21:25 #5
-
17-10-2006, 21:40 #6AgutekGuest
no jeszcze jest z uroda, ze jak mama brzydnie to corka, bo zabiera jej urode, a jak nie zmienia sie na twarzy to synus
cos tez slyszalam o wystajacym pepku - synus....
i cos bylo z ksztaltem brzucha...znacie to
-
17-10-2006, 22:15 #7MelanieGuest
ze jak łądny okrągły wystający jak piłeczka to chłopak
a jak taki bardziej... rozlazły
to laska
a ja znam jeszcze taki przesąd
ze jak sie ma zgage w ciązy to dziecko bedzie mialo długie wloski
moje dziecko nie ma do teraz włosków za bardzo, to po cholera mi była ta zgaga ????
skladam reklamacje !!!
przesądy są the best
-
18-10-2006, 17:36 #8
-
18-10-2006, 17:45 #9AgutekGuest
-
18-10-2006, 19:20 #10
z tym okrągłym i rozlanym to słyszała ale odwrotnie
moja sąsiadka jak zobaczyła mój brzusio to odrazu powiedziała chłopak, bo jest rozlany a ona w ciąży też taki miała, urodziła 3 synów