11. do 20. z 246
-
29-06-2010, 09:20 #11
Odp: Mały alergik - dieta mamy i dziecka, pielęgnacja, leczenie
Ja Was bardzo podziwiam... Nie pociągnęłabym tak długo

Kuba jest oczywiście na Bebilonie Pepti i ładnie go je. Jak to pani alergolog określiła - "nie mieszajmy już mlek (bo dawałam mu też swoje), a po Bebilonie rosną chłopy jak dęby"
3x dziennie dostaje też do mleczka po 4 krople Fenistilu.
Do tego kąpiemy go i smarujemy Emolium i na szczęście skóra zrobiła się całkiem ładna, oprócz buzi, na której od czasu do czasu coś wyskakuje i brzuszka, na którym został taki placek i nie chce zejść:

Wcześniej miał takie na łokciach, udach i buzi...
Zastanawiam się tylko, co będzie z rozszerzaniem jego diety. Będę musiała na najbliższym szczepieniu, 20 lipca porozmawiać o tym z pediatrą.
-
29-06-2010, 09:31 #12
eeech... ja jadam ciemne piczywo (ale każde przed kupnem czytam sklad bo niektóre zawierają kwas mleczny), chuda wędlina, czasami kiełbasa ale nie za tłusta i ugotowana, pasztety puszkowe odpadają bo też mają laktoze lub inne pochodne mleka, ... z dżemów to porzeczkowy lub z dzikiej róży i też najczęściej z waflami ryżowymi. Makaron razowy lub też bezjajeczny, ryż, wszystkie kasze, ziemniaki (najczęściej z piekarnika z odrobiną oliwy
) - z mięsa to głównie drób, czasami jakieś pulpety gotowane na parze, warzywa: cukinia, brokuł (czasami)...z owoców jabłka, mango, awocado.
SŁODYCZE: ciastka owsiane firmy "OSKROBA" pyyyyyyyyyyyyyyyyyyszne
-
29-06-2010, 09:35 #13
-
29-06-2010, 10:20 #14
Blueberry nie wiem co uczula małego tak do końca, ale na pewno banany i pomidory, oczywiście mleko i tego typu produkty chyba też. Co do ryżu to jak najbardziej, tylko ja średnio lubię. Jeśli chodzi generalnie o jedzenie to wydaje mi się, że najskuteczniejsza dieta, to jeść dozwolone produkty, ale w małych ilościach i jeśli coś się wprowadza to czekać conajmniej tydzień na reakcje. U Franka jest tak, że jego nie wysypuje od razu jak coś zjem, dopiero musi się tego alergenu troche w nim nazbierać. tak było z ciastkami owsianymi, wysypało go dopiero jak zjadłam większą ilość w krótkim czasie.
Fiołkowa my próbujemy przejść na nutramigen, ale idzie nam na razie kiepsko, Mały tylko raz zjadł w stosunku mleka mojego i nutramigenu pół na pół. Dziś spróbuję mu znów podać z mniejszą ilością nutramigenu i zobaczymy.
-
29-06-2010, 10:26 #15
-
29-06-2010, 13:05 #16
A u nas znów lipa przy podawaniu nutramigenu
dałam 20 ml nutra i 50 ml swojego i nic, płakał i krzywił się strasznie. Nie wiem o co chodzi bo raz zjadł bez problemu i to w większej proporcji pół na pół. Spróbuje mu jutro podać butelkę z mlekiem tylko moim, może on się do butelki zraził
Czekam na Wasze pomysły jak przekonać do tego mleka Franka
-
29-06-2010, 13:33 #17
-
29-06-2010, 13:37 #18
-
29-06-2010, 13:55 #19
Jeszcze nie probowalamsojowego, dopiero dzis sproboje, Pat nie mial na nie uczulenia, a narazie widze ze mala ma wszystko tak jak on, tylko chyba nieco gorzej z nia jesli chodzi o mleko. Blueberry a probowalas kozie mleko? jaki to ma smak? smierdzi tak jak koza? ja nie za bardzo potrafie je znalesc, w zwyklych marketach nie ma. Ryzowe mleko mi nie smakowalo, do sojowego moglam sie przyzwyczaic.
mysza m mi z Patem zajelo z jakies 4 dni wprowadzanie nutramigenu, tylko ze ja wprowadzalam odrazu, bez mieszania, nie wiem czy to dobrze bylo, ale nikt mi nic nie poradzil, lekarka tez nic nie mowila wiec zaczelam odrazu... po tych kilku dniach mlody pil nutramigen jak zwykle mleko.
-
29-06-2010, 14:00 #20

16Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Usunięty temat!!!!!!!!!!!!!!
Dzisiaj, 01:09 w Wcześniaki