21. do 30. z 1796
Temat: 100 pytań do... :-)
-
18-07-2010, 16:03 #21
-
18-07-2010, 17:54 #22
Odp: zwiazek pomiedzy brakiem apetytu w ciazy a mdlosciami
oj tego to jeszcze nie mam i mam nadzieje ze nie przyjdzie -
mdlosci mi wystarcza
-
18-07-2010, 18:38 #23
Przeziębienie i inne choroby w ciąży
No i stało się to czego najbardziej się obawiałam, dopadło mnie silne przeziębienie

Wiem, że w I trymestrze wszystko może zaszkodzić fosolinie, ale niestety domowe sposoby przestały działać
tj. syrop z cebuli i czosnku, mleko z miodem, herbatka malinowa z cytyną itp.
Jutro więc udaje się do lekarza, ale mam mieszane uczucia, słyszałam, że interniści lubią przepisywać leki,które w załączonych ulotkach są niewskazane w czasie ciąży
Dziewczyny prośba do Was, napiszcie na jakie leki i antybiotyki uważać?
Które tabletki są najbardziej skuteczne? mowa także o antybiotykach.
Mam nadzieje, że wątek przyda się dla innych ciężarówek, w końcu przed nami jeszcze jesień i zima
P.S Czy to prawda, ze kaszel działa wczesnoporonnie?
-
18-07-2010, 18:46 #24
-
18-07-2010, 18:51 #25
Odp: Co na mdłosci?
mnie z kolei zaczyna mdlić jak poczuje wędlinę typu mielonka, parówki i inne przetworzone mięsko bleee...
oprocz tego papierosy, mocne perfumy... unikam tego jak ognia!
ogólnie mdłości lekko mi mijają, a na takowe pomagają mi migdały, sucharki, herbatka z cytryną i soki owocowe :)
teraz to jednak mam inne zmartwienie... przeziębienie
-
18-07-2010, 19:16 #26
oby nie ale jak sie pojawi to wtedy bede myslec bo poki co to mam problemy z apetytem czsem jest a czesem nie ten moj dzidzius to mi daje popalic na nic nie ma ochoty nic nie chce jesc
dzis jedyny posilek jaki zjadlam to miseczka rosolu teraz wieczorem i finito....oby to sie skonczylo predko wole przytyc niz schudnac... a co do zgagi to sprobuj jesc mniej a czesciej przeczytalam ze to pomaga moze warto sprobowac?
-
18-07-2010, 20:11 #27
-
18-07-2010, 20:37 #28
Odp: Przeziębienie i inne choroby w ciąży
Witaj namia!
Trochę mnie nie było na forum i właśnie przeglądam co naskrobałyście i jest tego bardzo dużo. Będę miałą co czytac
Odnośnie Twojego pytania to dokładnie wiem z czym się zmagasz. W poprzednich ciążach już na samym początku dopadało mnie przeziębienie. Ból gardła, osłabienie, dreszcze itp.
Z tego co jest bezpiecznie i działa miejscowo to Bioparox do wdychania na drogi oddechowe i wszelkie problemy gardłowe. Spokojnie możesz wziąc tantum Verde w aerozolu a w razie konieczności paracetamol. W drugiej ciąży miałam antybiotyk, ale nie dało się inaczej. Myślę, że lekarz dokona dobrej oceny i nie będzie Cię faszerował lekami. Co do kaszlu to jeśli jest częsty i mocny to owszem, bywa trochę niebezpieczny ( też miałam), ale to się zdarza bardzo rzadko więc się nie martw.
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i pozdrawiam!

urodzony 19sierpnia 2008 waga 2870, 52cm
<object width="120" height="180"><param name="movie" value="http://babystrology.com/tickers/baby...</param><param
-
18-07-2010, 21:17 #29
-
19-07-2010, 09:11 #30
Odp: Co na mdłosci?
kurcze mam nadzieję że mdłości mnie nie dopadną ... bo jak ja to wszystko czytam... to ja nie wiem jak z takim stanem wytrzymać
podziwiam was

326Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks
Od 10 tyg jadłam podwójne posiłki i nadrobiłam

Facebook

Usunięty temat!!!!!!!!!!!!!!
Dzisiaj, 01:09 w Wcześniaki