Strona 3 z 180 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 1796
Drzewko podziękowań326Podziękowań

Temat: 100 pytań do... :-)

MAMA 00 08 11 Avatar poziomki

Domyślnie Odp: zwiazek pomiedzy brakiem apetytu w ciazy a mdlosciami

Dziewczyny apetyt przyjdzie z czasem Od 10 tyg jadłam podwójne posiłki i nadrobiłam
    Macie jakiś domowy sposób na zgage???

Fan(ka) Avatar buziaczek1

oj tego to jeszcze nie mam i mam nadzieje ze nie przyjdzie - mdlosci mi wystarcza

Początkująca(y) Avatar namia

Domyślnie Przeziębienie i inne choroby w ciąży

No i stało się to czego najbardziej się obawiałam, dopadło mnie silne przeziębienie

Wiem, że w I trymestrze wszystko może zaszkodzić fosolinie, ale niestety domowe sposoby przestały działać tj. syrop z cebuli i czosnku, mleko z miodem, herbatka malinowa z cytyną itp.

Jutro więc udaje się do lekarza, ale mam mieszane uczucia, słyszałam, że interniści lubią przepisywać leki,które w załączonych ulotkach są niewskazane w czasie ciąży

Dziewczyny prośba do Was, napiszcie na jakie leki i antybiotyki uważać?
    Które tabletki są najbardziej skuteczne? mowa także o antybiotykach.

Mam nadzieje, że wątek przyda się dla innych ciężarówek, w końcu przed nami jeszcze jesień i zima

P.S Czy to prawda, ze kaszel działa wczesnoporonnie?

Cytat Napisał buziaczek1 Zobacz post
    oj tego to jeszcze nie mam i mam nadzieje ze nie przyjdzie - mdlosci mi wystarcza
    Niestety kochana ale będziesz miala sporo szczęścia jak zgagi nie będziesz miała
    A ta paskuda pojawia się pod koniec 2 trym

Początkująca(y) Avatar namia

Domyślnie Odp: Co na mdłosci?

mnie z kolei zaczyna mdlić jak poczuje wędlinę typu mielonka, parówki i inne przetworzone mięsko bleee...
    oprocz tego papierosy, mocne perfumy... unikam tego jak ognia!

ogólnie mdłości lekko mi mijają, a na takowe pomagają mi migdały, sucharki, herbatka z cytryną i soki owocowe :)

teraz to jednak mam inne zmartwienie... przeziębienie

Fan(ka) Avatar buziaczek1

oby nie ale jak sie pojawi to wtedy bede myslec bo poki co to mam problemy z apetytem czsem jest a czesem nie ten moj dzidzius to mi daje popalic na nic nie ma ochoty nic nie chce jescdzis jedyny posilek jaki zjadlam to miseczka rosolu teraz wieczorem i finito....oby to sie skonczylo predko wole przytyc niz schudnac... a co do zgagi to sprobuj jesc mniej a czesciej przeczytalam ze to pomaga moze warto sprobowac?

Cytat Napisał buziaczek1 Zobacz post
    oby nie ale jak sie pojawi to wtedy bede myslec bo poki co to mam problemy z apetytem czsem jest a czesem nie ten moj dzidzius to mi daje popalic na nic nie ma ochoty nic nie chce jescdzis jedyny posilek jaki zjadlam to miseczka rosolu teraz wieczorem i finito....oby to sie skonczylo predko wole przytyc niz schudnac... a co do zgagi to sprobuj jesc mniej a czesciej przeczytalam ze to pomaga moze warto sprobowac?
    Jak narazie to wogóle mało jem Narazie nie martw się brakiem apetytu to jest normalne
    Ok 12 tyg wszystko się zmienia najgorsze dolegliwości ustępują i zaczynasz cieszyć się ciążą
    Dopiero w pod koniec dokuczają bóle pleców,jest ciężko itd. Przed Tobą najlepszy okres

Miłośc to poezja życia... Avatar Nastoria

Domyślnie Odp: Przeziębienie i inne choroby w ciąży

Witaj namia!
    Trochę mnie nie było na forum i właśnie przeglądam co naskrobałyście i jest tego bardzo dużo. Będę miałą co czytac
    Odnośnie Twojego pytania to dokładnie wiem z czym się zmagasz. W poprzednich ciążach już na samym początku dopadało mnie przeziębienie. Ból gardła, osłabienie, dreszcze itp.
    Z tego co jest bezpiecznie i działa miejscowo to Bioparox do wdychania na drogi oddechowe i wszelkie problemy gardłowe. Spokojnie możesz wziąc tantum Verde w aerozolu a w razie konieczności paracetamol. W drugiej ciąży miałam antybiotyk, ale nie dało się inaczej. Myślę, że lekarz dokona dobrej oceny i nie będzie Cię faszerował lekami. Co do kaszlu to jeśli jest częsty i mocny to owszem, bywa trochę niebezpieczny ( też miałam), ale to się zdarza bardzo rzadko więc się nie martw.
    Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i pozdrawiam!

urodzony 19sierpnia 2008 waga 2870, 52cm

<object width="120" height="180"><param name="movie" value="http://babystrology.com/tickers/baby...</param><param

Mama Piotrusia i Bartusia Avatar Scarletka

brakiem apetytu bym się nie martwiła, bo w poprzedniej ciąży miałąm tak samo, żyłam na pomarańczach, mandarynach i soku pomarańczowym, a potem to wszystko nadrobiłam. za to teraz pochłaniam jak odkurzacz

yea! to ja!

Domyślnie Odp: Co na mdłosci?

kurcze mam nadzieję że mdłości mnie nie dopadną ... bo jak ja to wszystko czytam... to ja nie wiem jak z takim stanem wytrzymać podziwiam was

Strona 3 z 180 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania