Strona 2 z 23 PierwszyPierwszy 1 2 3 7 12 22 ... OstatniOstatni
11. do 20. z 230
Drzewko podziękowań4Podziękowań

Temat: kulinaria

Fan(ka) Avatar catedra

Domyślnie Odp: kulinaria

ja do makreli dodaję majonezu i duuużo szczypiorku

Mama X 2009 Avatar nutria

Cytat Napisał catedra Zobacz post
    ja do makreli dodaję majonezu i duuużo szczypiorku
    a od tego szczypiorku nie zwdyma.. ? (nie mam pojęcia co wzdyma, bo generalnie mnie prawie wszytko... aaa)..

------------------------------------------------------------------------------------
    Basia i Piotruś

http://taka-babska-proba.blogspot.com/

Zadomowiona(y) Avatar martikka

A ja wczoraj chciałam czegoś wiosennego i zrobiłam pyszny krem z cukinii i brokułów świeżutki, nie mdły- w sam raz na mój wczorajszy apetyt :)

Fan(ka)

Cytat Napisał martikka Zobacz post
    A ja wczoraj chciałam czegoś wiosennego i zrobiłam pyszny krem z cukinii i brokułów świeżutki, nie mdły- w sam raz na mój wczorajszy apetyt :)
    To podziel się przepisem kochana bo brzmi smacznie

Zadomowiona(y) Avatar martikka

Zupka krem z cukinii i brokułów:

w wywarze (takim jaki możecie ugotować, bo ja typowo mięsnego nie mogę... ) ugotowałam różnorakie warzywka: ziemniaczki, seler, por, pietruszka, marchewka (nie za dużo bo zupa będzie pomarańczowa)- wszystko pokrojone, aby się szybciej ugotowało. Gdy warzywa zmiękły dodałam 1,5 cukinii i kilka różyczek brokułowych, 3 ząbki czosnku. One nie muszą się długo gotować, więc parę minut później wszystko zmiksowałam i dodałam serek topiony śmietankowy. To jedyny sposób na zagęszczenie jaki znam i wyszło super. Oczywiście do smaku przyprawy- ja wolę ciut ostrzej, dlatego wszystko wg uznania :)
    Zjadłam ze świeżą natką pietruszki i tartym serem żółtym. Mniam!

Już nie mogę się doczekać powrotu z pracy, bo jeszcze troszkę zostało, więc mam obiadek gotowy!

A po weekendzie już niestety wprowadzamy w domu dietę- mężuś ma wysoko zawyżone enzymy wątrobowe i zły cholesterol... Posolidaryzuję się z nim i też postaram się podietować (w granicach rozsądku i zachcianek oczywiście )

Zadomowiona(y) Avatar halsowa_panna

ja proponuje pyszne tościki z masłem i serem żółtym

Fan(ka)

to ja po toster gonię

Zadomowiona(y) Avatar halsowa_panna

polecam

Fan(ka) Avatar mayo

Ja ostatnio podlapalam przepis na prosty obiad od mojej mamy Jajka na twardo w sosie koperkowym(np) z ziemniaczkami.
    Sos jest latwy. Rozpuszczamy 1/4 kostki margaryny,dodajemy lyzke maki i mieszajac dolewamy wode do uzyskania konsystencji gestego budyniu,wsypujemy pokrojony koperek(ilosc wg uznznia) i dolewamy ok 250ml smietany (zauwazylam ze lepiej taka ponizej 30% bo wtedy sos nie jest taki ciezki). Przegotowac i gotowe!;) Jesli chcemy zrobic sos musztardowy (chrzanowy) po mace (przed woda) dodajemy 2 lyzki musztardy,reszta jak powyzej. Smacznego

Mamy styczniowe 2007 Avatar AbEjA

cyniczna żeby nie bałaganic w wątku głownym - tu Ci napiszę - potrawka wyszła wyśmienita! i nawet mężowi nie przeszkadzał koperek o dziwo. Zjadł aż mu sie uszy trzęsły i powiedział, że mam robic częsciej

Niestety brokułowa nie przejdzie w moim domu. No chyba, ze dla samej siebie, a to mi sie srednio chce, poza tym ja nie umiem gotowac takich małych porcji

Strona 2 z 23 PierwszyPierwszy 1 2 3 7 12 22 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania