Strona 1 z 83 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 825
Drzewko podziękowań33Podziękowań

Temat: Rozwój i postępy naszych dzieciaczków

mamusia Anusi Avatar asienka_r

Domyślnie Rozwój i postępy naszych dzieciaczków

Elisabeth zaproponowała założenie nowego wątku, żeby ten z wizytami w poradniach był bardziej "chorobowy" to zakładam. Możemy tu pisać, co nasze dzieciaczki już potrafią, czyli kiedy się przewrócą z plecków na brzuszek itp.

Fan(ka) Avatar Petinka

Domyślnie Odp: Rozwój i postępy naszych dzieciaczków

Fajny wątek, więc ja już pierwsza się chwalę, bo kilka dni temu zamartwiałam się ty, że Filip nie podnosi główki. Otóż dzień po tym, jak pani doktor od rehabilitacji kazała natychmiast rehabilitować dziecko metodą Vojty, Filip wysoko, wysoko uniósł głowę Wczoraj to się powtórzyło, a dzisiaj leżąc na brzuszku trzymał ją sztywno co najmniej pół minuty
    Ma tendencję do obniżonego napięcia, więc nie wiem czy się jednak nie okaże, że rehabilitacja będzie potrzebna, ale okazuje się, że czasem warto dać dziecku czas( Gemelo dzięki)
    Przed chwilą chciałam położyć go spać na brzuszku, ale nie byłam w stanie, bo ta pozycja kojarzy mu się z gimnastyką i od razu zaczyna dźwigać głowę, więc śpi sobie terazw łóżeczku(!) na pleckach
    Wiem,ze dla mam, których dzieci 3 dni po wyjściu ze szpitala podnoszą główki, to żadna rewelacja, ale dla mnie ogromny sukces

No to gratuluję jako pierwsza pierwszego sukcesu Filipka

Fan(ka) Avatar Petinka

Oj, dziękuję Ale tak sobie myślę, że pierwszym sukcesem wszystkich naszych dzieciaczków było uwolnienie się z naszych brzuchów a te główki, brzuszki to już kolejne sukcesy Oby jak najwięcej stron liczył ten wątek...

Fan(ka) Avatar Izaa

Petinka, to świetne wieści

Amelka od wczoraj zaczęła śmiać się i śmiać (do taty!!!, zazdrość się włączyła ) i "gadać"

Październik 09' Avatar boozqowa

Super! Bardzo się cieszę!
    No własnie ja zauważyłam, że moja mała nie chce ni cholery wysoko główki podnosić...
    lekko podnosi i opada twarzą do łóżka... przekręca wtedyna bok i popłakuje, muze pilnowac by zawsze przekręcała główkę by mi się nie udusiła. Jak ją noszę w pionie, czy jak leży to ładnie trzyma, a na brzuszku nie chce...

mama październikowa2009 Avatar kasiulec

Cytat Napisał Petinka Zobacz post
    Fajny wątek, więc ja już pierwsza się chwalę, bo kilka dni temu zamartwiałam się ty, że Filip nie podnosi główki. Otóż dzień po tym, jak pani doktor od rehabilitacji kazała natychmiast rehabilitować dziecko metodą Vojty, Filip wysoko, wysoko uniósł głowę Wczoraj to się powtórzyło, a dzisiaj leżąc na brzuszku trzymał ją sztywno co najmniej pół minuty
    Ma tendencję do obniżonego napięcia, więc nie wiem czy się jednak nie okaże, że rehabilitacja będzie potrzebna, ale okazuje się, że czasem warto dać dziecku czas( Gemelo dzięki)
    Przed chwilą chciałam położyć go spać na brzuszku, ale nie byłam w stanie, bo ta pozycja kojarzy mu się z gimnastyką i od razu zaczyna dźwigać głowę, więc śpi sobie terazw łóżeczku(!) na pleckach
    Wiem,ze dla mam, których dzieci 3 dni po wyjściu ze szpitala podnoszą główki, to żadna rewelacja, ale dla mnie ogromny sukces
    gratuluję
    Moja dzidzia również nie lubi leżeć na brzuszku

Cytat Napisał Izaa Zobacz post
    Petinka, to świetne wieści

Amelka od wczoraj zaczęła śmiać się i śmiać (do taty!!!, zazdrość się włączyła ) i "gadać"
    właśnie miałam się spytać czy Wasze dzieciaki usmiechają się już świadomie?
    IZA- czy Twoja Ami śmieje się już w głos cyz tylko to był uśmiech?
    Cytat Napisał boozqowa Zobacz post
    Super! Bardzo się cieszę!
    No własnie ja zauważyłam, że moja mała nie chce ni cholery wysoko główki podnosić...
    lekko podnosi i opada twarzą do łóżka... przekręca wtedyna bok i popłakuje, muze pilnowac by zawsze przekręcała główkę by mi się nie udusiła. Jak ją noszę w pionie, czy jak leży to ładnie trzyma, a na brzuszku nie chce...
    no to mamy podobny problem, widocznie na wszystko trzeba czasu
    Ostatnio edytowane przez kasiulec : 3-12-2009 - 17:14
    www.zaczarowanykadr.pl fotografia dziecięca, sesje noworodkowe, niemowlęce, sesje rodzinne Warszawa, Piastów, Pruszków, Brwinów, Milanówek, Grodzisk Mazowiecki, Zyrardów, Błonie

Fan(ka) Avatar Petinka

kasiulec Pytanie o śmiech Ani to chyba do Izy
    Izaa gratuluję śmiechuTo cudowne uczucie Niestety moje dziecko raczej do tych poważnych należy i jego śmiechu u nas jak na lekarstwo, za to jak już się śmieje, to my prawie do sufitu skaczemy ze szczęścia

A w ogóle to córka Izy ma na imię Amelka

mama październikowa2009 Avatar kasiulec

Cytat Napisał Petinka Zobacz post
    kasiulec Pytanie o śmiech Ani to chyba do Izy
    Izaa gratuluję śmiechuTo cudowne uczucie Niestety moje dziecko raczej do tych poważnych należy i jego śmiechu u nas jak na lekarstwo, za to jak już się śmieje, to my prawie do sufitu skaczemy ze szczęścia
    Cytat Napisał asienka_r Zobacz post
    A w ogóle to córka Izy ma na imię Amelka
    POPRAWIłAM SIE JUż
    myślałam o Izie, ale spojrzałam na jej cytat gdzie wymieniła Petinkę, stąd ta pomyłka

Amelka = Ami tym razem się nie pomyliłam Moja koleżanka ma córeczkę Amelkę i zdrobniale mówi do niej Ami, mam nadzieję Iza że nie masz nic przeciwko
    Ostatnio edytowane przez kasiulec : 3-12-2009 - 17:18
    www.zaczarowanykadr.pl fotografia dziecięca, sesje noworodkowe, niemowlęce, sesje rodzinne Warszawa, Piastów, Pruszków, Brwinów, Milanówek, Grodzisk Mazowiecki, Zyrardów, Błonie

Strona 1 z 83 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania