Strona 1 z 170 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 1697
Drzewko podziękowań47Podziękowań

Temat: Wizyty u pediatry, w poradniach, czyli kłopociki z naszymi dzieciaczkami.

LuizaPatrycja
    Guest

Domyślnie Wizyty u pediatry, w poradniach, czyli kłopociki z naszymi dzieciaczkami.

To ja jako pierwsza melduję że odbebniliśmy pierwszą wizyte u pediatry naszczęście tylko kontrolnie.
    Z Igusiem wszystko dobrze waży już 4200, ale niestety niewiem ile ma wzrostu.
    Wybraliśmy uż szczepionki które zaczynamy podawać już za 2 tyg. Wybraliśmy szczepionki skojarzone, u nas płatne 120 zł za dawke, a dawek jest 3. więc to niejest tak dużo jak myśleliśmy, można płacić odrazu przy szczepieniu.

Jestem zadowolona z wybranej pediatry, jest naprawde super babką i dała nam kilka skierowań m.in do ortopedy do neurologa, chirrga, też tak kontrolnie.Woli dmuchać na zimne....

Fan(ka) Avatar Petinka

Domyślnie Odp: Wizyty u pediatry, w poradniach, rozwój i postępy naszych dzieciaczków.

My jesteśmy po pierwszej wizycie położnej. Niestety nie miała ze sobą wagi, możemy podjechać w czwartek po południu do przychodni i sprawdzić czy dziecko przybiera. Dziecko zdało egzamin, pani nie miała żadnych zastrzeżeń, kazała kłaść go 5 razy dziennie na brzuszku na 5 minut.W tym lub w przyszłym tygodniu ma przyjść na wizytę pediatra. Później, ze wzgl. na to, że Mały chorował czekają nas wizyty kontrolne u okulisty, neurologa i laryngologa.

IV-V 2005, X 2009

Domyślnie Odp: Wizyty u pediatry, w poradniach, rozwój i postępy naszych dzieciaczków.

My po pierwszej wizycie na dzieciach chorych, bo Ignaś zżółkł znowu, ale na razie obserwujemy. W przyszły wtorek mamy wizytę na dzieciach zdrowych, to dowiemy się ile przyrósł. Teraz od razu dostaliśmy skierowanie do neurologa i ortopedy.
    Położna była wczoraj, obejrzała moją pogryzioną brodawkę, która dzięki kapturkom już się praktycznie zagoiła. Spytała też o pokój dziecka, czym mnie zdziwiła, bo za pierwszym razem się nie pytała. Ale to może dlatego, że jest starszy synek?
    Chłopaki-rozrabiaki

Ciekawe, że z pokolenia na pokolenie dzieci są coraz gorsze, natomiast rodzice coraz lepsi, a więc z coraz gorszych dzieci wyrastają coraz lepsi rodzice.
    — Wiesław Brudziński

Fan(ka)

My już kolejną wizytę odbębniliśmy. Trzecią chyba. Tym razem u ortopedy, gdzie jest wszystko w porządku. U niego mamy się pojawić za 6 tygodni z usg bioderek. Po ostatniej mierzonej wizycie Max ważył 4 kg i 52 cm (urósł 5 cm w 5 tygodni i przytył w 3 tygodnie 1,5kg) a Alex 3,450 kg i 53cm. Kolejna wizyta 28 października u neurologa, a u neonatologa 4 listopada. Jestem ciekawa jeszcze czy nam okulisty nie dorzucą. Przynajmniej powinni...
    http://cardamomma.blogspot.com - mój kulinarny blog

IV-V 2005, X 2009

Gemelo nie wiem czy coś się zmieniło ale do okulisty nie ma skierowań, przynajmniej nie było jak mój starszy się urodził, ja tak czekałam na zbawienie, że niby na moje sugestie (mały zezował długo) w końcu pediatra da mu skierowanie a jak powiedziałam jej to mi powiedziała, że nie ma skierowań i myślała, że dawno dziecko zapisałam do okulisty . Każdego wcześniaka powinien obejrzeć okulista więc może zorientuj się, może nadal nie ma skierowań tylko się zapisuje gdzie się chce. My państwowo początkowo chodziliśmy na niekłańską a teraz z Krystianem chodziliśmy do prywatnie ale do lekarza z CZD.
    Chłopaki-rozrabiaki

Ciekawe, że z pokolenia na pokolenie dzieci są coraz gorsze, natomiast rodzice coraz lepsi, a więc z coraz gorszych dzieci wyrastają coraz lepsi rodzice.
    — Wiesław Brudziński

Mama X 2009 Avatar nutria

My już po pierwszej wizycie kontrolnej żółtaczkowej - niestety nie jest jeszcze idealnie (teraz podajemy małemu moje gotowane mleko.. ). jutro idziemy na kolejną wizytę, zobaczymy co dalej.

umówiłam się na kontrolną wizytę w przychodni dopiero za 11 dni.. chyba nie musimy się wcześniej zgłaszac? prawda?
    mam nadzieje, że będzie dobrze

właśnie - czy macie już wpisanego maluszka pod opieką NFZ? ... jak to się robi i gdzie załatwia??

------------------------------------------------------------------------------------
    Basia i Piotruś

http://taka-babska-proba.blogspot.com/

IV-V 2005, X 2009

nutria a on Ci pije takie mleko, bo nam też pediatra mówiła, żeby spróbować do gorącej wody, bo w 70 stopniach giną te enzymy z mleka, ale mój nie ruszy butli i nie mamy jak mu dać.
    Próbowaliśmy też z glukozą (wypłukuje bilurbinę) i niestety też nie ruszył.
    Normalnie wisi na smoku i udaje, że śpi, jak tylko próbujemy mu butlę zapodać.
    Chłopaki-rozrabiaki

— Wiesław Brudziński

Fan(ka)

Cytat Napisał J@god@ Zobacz post
    Normalnie wisi na smoku i udaje, że śpi, jak tylko próbujemy mu butlę zapodać.
    Cwaniak
    Ja muszę najpierw zbadać go w kierunku retinopatii. Co mnie już teraz przeraża bo się naczytałam opisów tego badania. Aczkolwiek z tego co wiem to akurat na to badanie skierowanie musi być. Chyba, że się mylę, ale to ustalę pewnie na dniach.

Nutria, chodzi Ci o rodzinną książeczkę ZUSowską?
    http://cardamomma.blogspot.com - mój kulinarny blog

LuizaPatrycja
    Guest

Nutria chodzi ci o zapis do przychodni? u nas kilka dni po porodzie była połozna wziela dane malego i saa podala w przychodni od tamtej pory jestesmy zapisani.

mamusia Anusi Avatar asienka_r

Nasza Anulka dzisiaj zaliczyła po raz kolejny nurse. Waży już 3190 i wszystko w porządku. Jutro mamy wizytę u naszego lekarza.

Strona 1 z 170 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania