Strona 3 z 59 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 588
Drzewko podziękowań139Podziękowań

Temat: Dobra KSIĄŻKA I FILM

Fan(ka) Avatar kroma

Domyślnie Odp: Dobra KSIĄŻKA I FILM

ja fanką wampirów nigdy nie byłam, jakoś nie lubiłam tych legend, ale jakoś zmierzch mnie wciągnął i pierw oglądnęłam pierwszą część, nie dawno w Hbo i zaraz książki kupiłam, przeczytałam, wręcz pochłonęłam pierwszą książkę, potem przeczytałam drugą i dopiero oglądnęłam film, tak samo przy trzeciej. Teraz kończę czwartą, ale jakoś mnie wkurza, może że wszystko takie idealne tam jest. Ale zobaczę tę sagi z Anne Rice.

Ja zawsze lubiłam mocne książki,trochę fantastyczne, horrory, dramaty, społeczne, kryminały, thrillery. Romanse to jedynie czytałam "Sagę ludzi lodów" i to jak w podstawówce byłam w ukryciu przed mamą, ale tam troszkę magi było.

Lubiłam też kiedyś Kontza, ale już w sumie mało jego drukują, kiedyś więcej się pojawiało, ostatnio czytałam Frankenstein i u nas ukazały się tylko dwie części, a reszty nie tłumaczą, a w Stanach już chyba 5nta wyszła.

Ja z filmów polecam Temple Grandin, tego Benjamina Buttona też , ostatnio Kod Nieśmiertelności, Insepcje z Leonardem i Wyspa Tajemnic też Z DiCaprio.

Jeśli chodzi o starsze to ja jestem fanką Denzela Washingtona i tak Czas Zabijania, i też jest książka John Grisham. i mogłam bym tu wymieniać prawie każdy jego film, ale godne to Deja Vu, Człowiek w Ogniu, Johny Q,

a z horrorami już mi przeszło, jakieś oklepane są, np ta Piła, sama sieczka i flaki, aż się nie chce jeść. Kiedyś to były dobre typu Milczenie owiec i dalsze części Hannibala.

Za młodu to się oglądało takie głupie typu "Postrach z ulicy wiązów".

W sumie ostatni horror jaki oglądałam to był "Ostatni dom po lewej" i gdyby nie koniec to był by fajny.

Kwiat pustyni- czytałam i oglądałam i dopiero jak oglądnęłam to ryczałam jak opętana, ta scena z obrzezania, jak się czyta to i jak się ie widzi to jeszcze można jakoś przeboleć.
    Ostatnio edytowane przez kroma : 2-06-2011 - 15:24

Fan(ka) Avatar renata borysek

Kroma ostatni dom po lewej to samo mogę powiedzieć-dlaczego wymyslili taki koniec

Fan(ka) Avatar kroma

renata- czasem potrafią dobry film popsuć, cały był jak dobry thriller a tu taka masakra jak w Pile.

od teraz serca mam dwa.. Avatar Alicja z Krainy Czarów

"koszmar z ulicy wiązów" to był mój pierwszy horror jaki w życiu obejrzałam - ledwo od ziemi odrosłam, zostaliśmy z bratem sami w domu, więc dawaj obejrzymy sobie horror, był ok północy, brat usnął zanim sie zaczął ja dzielnie wytrwałam do końca a później przez kilkanaście nocy z rzędu miałam koszmary :-P do tej pory jak oglądam tą serie to mam ciarki na plecach ale jak juz zrobili "Freddy vs Jason" taka porażka że szok..

Fan(ka) Avatar kroma

większość horrorów teraz to porażka, ja już wyrosłam, a pierwszy mój to Piła mechaniczna, szło chyba tak Meksykańska maskara piłą mechaniczną i nalałam w łóżko, miałam koszmary i do tej pory po nocach mi się śni obdzieranie ze skóry, więc nigdy moim dzieciom nie puszczę w tak młodym wieku horroru.

Fan(ka) Avatar renata borysek

A ja pamiętam o tej laleczce co zabijała,kurcze zapomniałam nawet jak miała na imię ale to jakoś ze 20 lat temu leciało,straszne dla mnie,moja pierwsza nieprzespana nocka w życiu,za nic w świecie nie mogłam usnąć bo wydawalo mi się że ona stoi w pokoju i tylko na mnie czeka

Pracująca mama! Avatar Roxannka

renata, chyba ci chodzi o laleczkę chucky. Oj ja też się bałam, i jeszcze "koszmar z ulicy wiązów" aż bałam się zasnąć ;)

od teraz serca mam dwa.. Avatar Alicja z Krainy Czarów

oj tak..w życiu takiej lalki brzuchomówcy nie chciałabym mieć! podobnie jak takiej małpki z talerzami w łapkach - tez w niektórych horrorach występowała

Zadomowiona(y) Avatar tomas2209

Ja oprócz tych wymienionych polecam bunkier i azyl. Naprawdę spoko filmy.

Fan(ka) Avatar kroma

a ja przez tą laleczkę chuky to wszystkie lalki pochowałam, a ja jeszcze bałam sie tych horrorów o wampirach, przykrywałam się po samą głowę, żeby nic mnie nie pogryzło.

Bunkier oglądałam- nawet fajny był.

Strona 3 z 59 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania