Strona 325 z 356 PierwszyPierwszy ... 305 315 320 324 325 326 330 335 345 ... OstatniOstatni
3 241. do 3 250. z 3557
Drzewko podziękowań1033Podziękowań

Temat: Obawy dotyczące niemowląt

Fan(ka)

Domyślnie Odp: Obawy dotyczące niemowląt

KANIA ja z liścia jeszcze nie oberwałam póki co. Alicja ogólnie nie ma w zwyczaju bić ani mnie ani męża, więc nie pomogę.
    Kania78 dziękuje za post.
    głupio jest żyć całe życie przyszłością, której może nie być.

Fan(ka)

KANIA-ja też czasem oberwę,nie toże mały przybiegnie i mi z liścia da.Ale czasem mnie walnie w nogę czy w głowę jak jest zły,albo jak się przekomarza.Ja mówię z powagą wielką że tak nie wolno i mu pokazuje, że trzeba 'cacy' robić a nie bić i głaszczę jego rączką po mojej nodze,no i on wtedy to podłapuje i zaczyna głaskać zamiast bić.

Fan(ka) Avatar kroma

Kania mój Arek też jak coś źle zrobi to spuszcza głowę, jak ja nakrzyczę, że źle, albo brzydko, mnie nie bije, nie zdarzyło się, starsza miała tak etap ale jakoś jak miała z 1,5 roku to mnie lała, ale rzadko kiedy w twarz, bardziej w rękę. Teraz już nie robi tak, zawsze jej mówię, że jak kogoś bije to może jej ktoś oddać i to mocniej. Ogólnie starsza się mniej słucha, ma ciężki charakter, Arek jest bardziej usłuchany, tylko on wiele razy jak ja mu mówię to się cieszy, dopiero jak krzyknę, to jakoś reaguje. Moją Olkę musiałam nauczyć, ze jak jej coś nie idzie i chce kogoś uderzyć, żeby odreagować stres to nie może bić ludzi i ja jej każę w coś pod ręką np podłogę.

Fan(ka) Avatar wioli83

Kania bardzo dobrze zareagowalas Kubuś raczej z liścia mi nie dajeAle kiedyś walnol tatusia bo dałam mu spróbować jego jogurtu do tego naciognal mu warge minę miał jakby chciał powiedziec co mi stary wyzerasz niemasz swojego ja w takiej sytuacji zawsze mówię nie wolno stanowczym głosem jak niepomaga odkladam go na podłogę przechodzi jak ręka odjal

tu i teraz :)))

Kania mój nigdy nas nie uderzył, ale jak to dziecko w parku zabaw uderzył to w sumie nie wiedziałam co zrobić
    Lepiej późno poznać prawdę niż wcale.

show must go on... Avatar happybeti

Ja wczoraj oberwała od Amelki,ale to niechcący było-wywijała taką drewnianą "terkotką" ,no i dostało mi się w policzek.Złapałam się za niego -"Ała,to boli!Tak nie wolno!" i zrobiłam bardzo smutną minę.A Amelka jak to zobaczyła,tez buzia w podkówkę i już by płakała ,gdybym jej nie przytuliła i nie powiedziała,że już dobrze.Na szczęście celowo mnie nie bije.
    ​...take it easy,babe...take it as it comes...

Fan(ka)

HAPPY-jak ja zrobię smutną minę ipowiem ałaaa,to boli,to na twarzy małego pojawia się uśmieszek i mi poprawia drugi raz - no bo w końcu taką fajną minę wtedy robię i takie to śmieszne jest.Zero empatii...

Fan(ka) Avatar dawidowe

Nice Przemucio i Laura to chyba jeden wychówek

show must go on... Avatar happybeti

Nice,dawidowe- to nie zazdroszczę.Aczkolwiek takie "przegięcie " w drugą stronę jak u mojej Amelki tez nie jest dobre- ta jej natychmiastowa rozpacz i to,że to ja ją musze wtedy pocieszać.
    ​...take it easy,babe...take it as it comes...

Fan(ka) Avatar dawidowe

happy wiesz jak by dostała z liscia, zaraz poszarpana za włosy z powodu płaczu,a za mówienie nie wolno ugryziona to byś wybrała tączarną rozpacz
    happybeti dziękuje za post.

Zasady Postowania