Strona 21 z 612 PierwszyPierwszy ... 11 16 20 21 22 26 31 41 ... OstatniOstatni
201. do 210. z 6115
Drzewko podziękowań848Podziękowań

Temat: Zakupowo - Wyprawkowy

matka Króla Avatar sugar_and_spice

Domyślnie Odp: Zakupowo - Wyprawkowy :)

Nie wiem, wydaje mi się, że skoro coś nazywa się fotelik samochodowy, to służy w samochodzie? Ale mogę się mylić Bo w marketach są setki ludzi wożących dzieci w fotelikach wpiętych w stelaż wózka... a piszą mądrzy lekarze, że to bardzo niezdrowe, bo dziecko jest wystawione wprost do światła jażeniowego i nie chronione żadną osłonką przed zarazkami

tu i teraz :)))

właśnie zawsze mnie trafia jak widzę wycieczki po centrum handlowym z małym dzieckiem w foteliku samochodowym
    Lepiej późno poznać prawdę niż wcale.

Fan(ka) Avatar lolisza

Sugar bo to jest bardzo niezdrowe - sam supermarket nie jest dla takiego malucha dobrym miejscem, światło tak jak napisałaś też mu nie odpowiada a dłuższy pobyt w foteliku jest niezdrowy dla bardzo silnie rozwijającego się w tym okresie układu kostnego. Fotelik ma zabezpieczyć dziecko w czasie jazdy samochodem, ewentualnie na krótkie zakupy można je tak zabrać, ale wyjazd do supermarketu czy spacer w foteliku to dla takiego dziecka żadna przyjemność a konsekwencje zdrowotne również mogą być.

chustomama :) Avatar ulisia

Cytat Napisał Nina6x Zobacz post
    Też myślałam o Bugaboo i dalej się zastanawiam, bo nie dość że jest bardzo modny to ma masę udogodnień więc cena jest adekwatna do jego funkcjonalnośći.Ale ja nadal jeszcze myślę o tym stokke:)
    Stokke mi się wizualnie nie podoba :D jakiś taki kosmiczny

A Bugaboo tak wygląda:
    Marcelku, witaj na świecie!

Fan(ka) Avatar frogg

Faktycznie dla mnie ten wózek też jest kosmiczny szczególnie wersja ze spacerówką

Zadomowiona(y)

ulisia wg mnie te małe kółka są za małe. ALe nie widziałam na żywo więc być może racji nie mam. W peg perego miałam trochę większe i się nie sprawdzały.
    Fotelika używałam wyłącznie niosąc Anastazję do szczepienia (trasa samochód - przychodnia) czy do rodziców (gdy nei chciałam jej wyciągać bo np. spała). Więc wogółe nie wpinałam w stelaż....
    TT rzeczywiście imituje kobiecy sutek ale do pół roku i tak karmiłam wyłącznie piersią (więc butle były zbędne) a później poszedł w ruch niekapek i butelki Aventu (super sprawa z trójprzepływowym smoczkiem do kaszki).
    Sugar polecam szczerze FRIDE do noska (lepsze niż gruszka). Parę stron wcześniej pisałam co sprawdziło się u mnie szczególnie.
    Dobry pomysł z zakupem różnych pieluszek! My ciągniemy na pampersach pampersa bo inne się nie sprawdziły (huggies są jakies takie twarde) ale minusem jest cena (a idzie tego sporo zwłaszcza na początku!)
    Na pępuszek wycinałam dziurkę nożyczkami

Entuzjast(k)a Avatar agrafa

Bardzo bym chciała karmić tylko cycem ale, że to pierwsza ciąża, to sama jestem ciekawa jak nam wyjdzie, a butelki tak na wszelki wypadek (dlatego kupiłam te cycate TT), jak będę musiała gdzieś wyjść (np lekarz, fryzjer itd), no i przy okazji z butlą i odciągniętym pokarmem można też zaangażować tatę (w nocy...). A gdyby nam nie wychodziło karmienie piersią, to w domu już będzie jakaś butla na szybko. No i pewnie później przydadzą się do herbatek, wody i soczków- tylko wymienię smoki na większe.

Właśnie odebrałam przesyłkę i wszystko jest takie fajne malutkie z TT .

Fan(ka)

Ja dziś też idę odebrać paczkę ale z ciuszkami i rożkiem :)
    Moni i Leni odstrzelone :)

Fan(ka) Avatar lolisza

Mi z zakupów zaplanowanych na maj zostały wkładki laktacyjne, wkładki poporodowe i krem do brodawek. Może dziś się za tym w sklepie rozglądnę - czasu jeszcze na to sporo, ale że zrobiłam sobie tę listę z podziałem co i kiedy to staram się jej trzymać - no chyba, że spotkam na promocji cos co zaplanowałam na inny miesiąc to zrobię zamianę :) Na liście majowej były jeszcze pojemniczki do mrożenia mleka, ale skorzystam z rady i użyję jałowych pojemniczków na mocz :) Muszę też dziś zrobić porządek w piżamach, w zasadzie mam tylko 2 koszule nocne bo nie znoszę spać w koszulach więc muszę i nad tym tematem pomyśleć. Czas strasznie leci (nie żebym się nie cieszyła, w sumie chciałabym już wrzesień i poczuć ten klimat zbliżających się wielkimi krokami narodzin malucha), juz połowa maja, za 4 dni kontrolna wizyta a po 2 tygodniach od niej już USG połówkowe - po nim chyba zdecyduję się odpocząć i wyjadę na wieś do rodziców dotlenić maluszka i jak wrócę to akurat będę odliczała dni do końca czerwca. Lipiec i chociaż połowę sierpnia mam nadzieję uda mi się przepracować a potem to już pewnie L4 po w szpitalu z dużym brzuszkiem średnio wygodnie będzie zwłaszcza, że pewnie spuchnę. Anie się obejrzę a nadejdzie ten wyczekiwany wrzesień a wtedy jak znam życie zacznę sprawdzać wszystko czy aby na pewno gotowe, końcem września już pewnie do szpitala a tam dopiero poczuje "klimat" - oj leci czas leci, juz nie mogę się doczekać :)

I nic wczoraj o dziwo pobytu w galerii nie kupiłam :) Swoją drogą mój mąż wczoraj wieszając pranie stwierdził, że malucha jeszcze nie ma na świecie a już ma więcej ciuchów niż my, i chyba ma rację :) Co jakiś czas dla "dopchania" pralki dorzucam rzeczy dzidziusiowe bo nie są nowe więc chce je odświeżyć jeszcze przed gruntownym praniem i faktycznie uzbierało się już 2 wielkie szuflady w komodzie. Muszę posegregować rozmiarowo i zobaczyć czego mi brakuje i nad tym sie skupić. Na pewno mam tylko 2 pary rajstopek więc pewnie mało, bodziaków juz bardzo dużo, kaftaników kilka, dużo mam też dresów, jeansy, sztruksy i bojówki. Patrząc na ciuszki wszyscy mówią że raczej z mojej neutralności wyszła tendencja na chłopca - kto wie, może podświadomie tak czuje i tak kupuje. Mam też już Bawełniany ale dość gruby kombinezon, jeden maleńki sweterek i bluzę. Chyba muszę rozglądać się dalej za wierzchnimi ciuszkami bo ciężko takie malutkie bluzy kupić. No i trzeba mysleć o jesiennym a potem zimowym kombinezoniku i to mi sen z powiek spędza bo w sklepach bryndza w tym temacie straszna.
    Ostatnio edytowane przez lolisza : 16-05-2010 - 06:33

Entuzjast(k)a Avatar fasolkaania

Ja właśnie wypatrzyłam, że w lidlu od 24 maja będą te śpiworki fajne: LIDL i myślę, że cena fajna, chyba się skuszę na jeszcze jeden:)

Zasady Postowania