71. do 80. z 6115
Temat: Zakupowo - Wyprawkowy
-
15-04-2010, 00:25 #71Początkująca(y)
Odp: Zakupowo - Wyprawkowy :)
dziewczyny, dzięki za listę wyprawki,ja na pewno skorzystam,to moje pierwsze dziecko i zielonego pojęcia nie miałam co kupować :) a teraz już wiem :)
-
15-04-2010, 09:09 #72
A nam wczoraj przywiezli paczkę z naszymi pierwszymi zakupami

Mam już sterylizator (mikrofalowy), laktator, podgrzewacz, buteleczki i smoczki oraz przybornik z obcążkami, termometrem , gruszką i szczoteczka do włosków. Aha no i kosz na pieluchy z kilkoma wkładami. Wszystko z serii tommee tippee. Ale mi to radość sprawiło
. Dalsze zakupy po komunii... bo nie wydolę hehe.
-
15-04-2010, 17:09 #73
Ja niani nie kupuje Bo mam mieszkanko 50 m, bardzo ciche więc nie potrzebuje, przewijak kupuje w Ikei taki pompowany na pralke za 19 zł, więc wydatek żaden, będzie mi łatwo dziecko zaraz po kąpieli w łazience wytrzeć i ubrać i tylko w tym celu go biore bo normalnie moge przewijać na łóżku, że mi spadnie nie boje się, bo z pracy na OIOM noworodkowym mam nawyk trzymania ciągle jednej ręki na dziecku, gdy po coś sięgam to jedna mi wystarcza, z tego samego powodu kupie monitor oddechu, niestety zbyt duże doświadczenie z wieloma przykrymi sytuacjami których można było uniknąć/wcześniej wychwycić. Mimo, że jestem nauczona że ważniejsze od monitorów i wszelkiej aparatury jest nasz słuch wzrok i czujność, mimo, że potrafię nawet z daleka usłyszeć że noworodek/niemowle oddycha nie tak jak powinno to będę czuła się bezpieczniej wiedząc, że mam pomoc w tym monitorze oddechu bo w przeciwnym razie jestem gotowa zeschizować i w nocy czuwać nad łóżeczkiem. Znam sytuacje, w których monitor zaalarmował rodziców i to uratowało dziecko, on wykrywa momenty gdy dziecko przestaje wykonywać ruchy oddechowe, małym dzieciom niestety zdarzają się bezdechy, nawet tym zupełnie zdrowym. Może ja mam takie zboczenie zawodowe ale moi koledzy/koleżanki z pracy również tak postepują, chyba jak człowiek pewne rzeczy widział i ma taką namacalną świadomość tego co może się stać podchodzi inaczej do wielu rzeczy. Jak mi kasy zabraknie to go po prostu pożyczę na 6 miesięcy albo rok, zobaczymy.
Dorisday zazdroszczę zakupów i przyznam, że nad koszem na pieluszki też się zastanawiam - jakie to jest duże?
Jeszcze dopisze sie w kwestii łóżeczek turystycznych - również moim zdaniem one nie są stabilne, mam kilka koleżanek, które kupiły je tylko z myślą o wyjazdach (rodzina, wakacje itp) i mówią że i tak miały pewne obawy. Dla bardzo małego dzidziusia który niewiele waży i nie rusza sie jakoś specjalnie to może jakoś będzie ale potem zostawić dziecko samo w takim łóżeczku żeby się bawiło i np iść obiad gotować to strach bo moim zdaniem aktywne roczne dziecko to łóżeczko przewróci jak sie dobrze postara.
-
15-04-2010, 19:01 #74
Lolisza ten kosz ma około 45cm z pokrywą / a jakieś 33cm bez pokrywy. szeroki jest 27 na 25cm - takze pojemny. Podobno jeden wklad do takiego kosza wystarcza na około miesiąc. Ja tez nigdy nie miałam takiego czegos zwlaszcza , ze wczesniej najczęściej stosowałam pieluchy tetrowe. Teraz jednak , ze wzgledu na powrót do pracy i oczywiscie zwiazana z tym wygodą chcę używać tylko pampersów. Nie jest to napewno niezbedne (taki kosz) , ale bardzo nam sie podobał pomysl na takie rozwiazanie zużytych pieluch.
-
15-04-2010, 19:26 #75
dorisday kupowałaś może na allegro albo przez internet? Możesz podrzucić namiary na ten przybornik? Byłabym wdzięczna
-
15-04-2010, 21:17 #76
tak Madlein kupowalam na allegro. Link do przybornika zamieszczam tutaj , generalnie inne rzeczy tez kupilam u tego sprzedawcy. Za wieksze zakupy dorzuca gratisa
u mnie były to wkłady do kosza - miło.
OKAZJA!!! Zestaw pielęgnacyjny TOMMEE TIPPEE (993669582) - Aukcje internetowe Allegro
-
16-04-2010, 16:24 #77
Kupiłam dzisiaj dwie mega paki pampersów. Sztuka wyniosła 49gr. Wydawało mi się, że to tanio. Znajoma mówiła, ze jak paka jest po około 40zł to brać.
-
16-04-2010, 17:41 #78
Lilosza ciesz sie ze poparlas moj pomysl z monitorem oddechu.
Nie obrazcie sie dziewczyny ale nie uwazam ze to wybryk czy niepotrzebny wydatek....ja osobiscie wole kupic tanszy wozek niz z niego zrezygnowac.
A odnosnie wozkow nie wiedzialam ze moga byc azzzzzzzzzzzzzzzzzzzz tak drogie.
No szczenka mi opadla na widok co poniektorych cen........... nie dalabym NIGDY za wozek ponad 2 tys zlotych nawet jakby ze zlota byl...toz to szalenstwo.
Macie juz cos upatrzonego?????????
-
16-04-2010, 18:17 #79
smoniq czytasz w moich myślach bo właśnie chciałam wkleić link do wózka na który się zdecydowałam, link przypadkowy chcę po prostu Chicco S3 i na pewno używkę ale poczekam jeszcze ze 2 miesiące.
Dla mnie podstawą jest możliwość przewożenia dziecka w gondoli w samochodzie, dużo jeździmy i chcę żeby mały/mała jeździła na płasko, dla Sebastiana miałam Bebe Confort ale teraz mam ochotę na 3-kołowca, poza tym w tej gondoli jest regulowana wysokośc zagłówka co jest na plus no i cena niższa :)
Chicco Trio S3 wielofunkcyjny wózek +mega gratisy (999898487) - Aukcje internetowe Allegro
-
16-04-2010, 18:25 #80Fan(ka)
Ja sobie upatrzyłam wózeczek - gondola, spacerówka i fotelik w jednym. Ok 1000zł kosztował. Ale i tak się wstrzymam conajmniej do 20tygodnia.
Moni i Leni odstrzelone :)

848Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Usunięty temat!!!!!!!!!!!!!!
Dzisiaj, 01:09 w Wcześniaki