Strona 3 z 47 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 469
Drzewko podziękowań48Podziękowań

Temat: czas na nocniczek :)

Mama Karola i Bartka Avatar baśka
    Wpisów do bloga
    37

Domyślnie Odp: czas na nocniczek :)

Magda ale nie wiem nawet czy jak bys miała siłę to byś ją oduczyła - jak sie dziecko przez sen moczy to po prostu układ niedojrzały i ciężko tego oduczyć, trzeba czekać aż dojrzeje bo jakies tam wysadzanie w nocy czy dawanie mało pić nie działa, przecież ona nie czuje w nocy że siusia...i nie przejmuj sie bo ona mała jeszcze jest- ja naprawde nie pamiętam kiedy Karolowi przestałam zakładać pampa w nocy ale chyab mniej wiecej w takim wieku jak Jula- ale widziałam że pamp jest zazwyczaj suchy-inaczej to nie ma sensu
    i nie obwiniaj sie o to że to wskutek twojego treningu bo jamysle że to po prostu taka jej reakcja na negatywne emocje- nie zwiazana wcale z trenin=giem...
    u nas może nie ma takiego typowego sikania ale jest popuszcanie notorycznie- czeka tak długo aż nie może już wytrzymać...
    magda12345 dziękuje za post.
    [/url]

Fan(ka) Avatar miranda

wakacyjna mama ;-)

jestem skolowana...

Jaska uczylam zalatwiania sie na nocnik pozno - mial ponad 2 lata...korzystalam z podrecznika "Jak nauczyć dziecko korzystać z nocniczka w 7 dni" - Gina Ford - Sklep internetowy KDC.pl - Aktualna cena: 18 zł (cena rynkowa: 19 zł). Tania i szybka wysyłka: Warszawa, Opole, Poznań, Lublin... i faktycznie okres przygotowawczy - 7 dni (Jasiek w ogole nie chcial siadac na nocnik) a potem nauka zasadnicza i 6tego dnia gacie nie byly pobrudzone

myslalam ze z Monia zrobie podobnie ale jak bylismy zmieniac adres w zlobku to pani dyr powiedziala ze jak zacznie Monia siadac to mamy ja na nocnik sadzac...

no i co robic?

Nie daj się, Ludzie niech swoje myślą. Nie daj się, Z diabłem do piekła wyślą.
    Nie daj się, Warto być zawsze tylko sobą.

mama wspaniałej trójki
    Wpisów do bloga
    3

W kwestii nocnikowania moge powiedziec tyle nocnik bez zbednych bajerów nawet pozytywka może byc żle przyjeta przez dziecko, poniewaz może się jej wystraszyc i potem na długo na nocniku nie usiąśćDo roku to naprawdę nie wiele dzieci kojarzy siusiu czy kupke z nocnikiem to że ja zrobi do nocniczka to raczej czysty przypadek zreszta dziecko w tym wieku często siusia. Choc zdarzaja sie cudowne przypadki dzieci świadomie uzywających nocniczka koło roczku lecz jest to naprawde rzadkie. Dziecko koło półtorej roku dopiero zaczyna sobie zdawac sprawe z tego co to jest kontrola moczu ale nadal ma pełne prawo siusiac jeszcze w pampersa. Dopiero koło 2 lat dziecko jest gotowe do treningu czystości a i to nie zawsze. Do 3 lat to jeszcze jest norma.
    Mozna czasem posadzic dziecko po to zeby sie oswoiło z nocniczkiem ale nie nalezy oczekiwać od dziecka że odtąd bedzie zaczynało lekcje czystości bo to długa i żmudna droga.
    Ja spokojnie zaczekam do nastepnej wiosny, przyjdzie pora to sie nauczy, niestety moje dzieciaki nie sa w tej kwestii geniuszami
    [B]

mamusia Eryczka :))) Avatar madzior

u mnie nocnik mieszka w szafie od kilku miesięcy hehe
    kupiłam kiedyś w tesco - akurat promocja była - z Kubusiem Puchatkiem i pachnący - chyba do pierwszego użytku hihi
    ale jak tu naczytałam, to czas go wyciągnąć i pokazać Eryczkowi o co chodzi :)
    a co myślicie o cudnych wynalazkach - tron z fanfarami, czy cudo ze spłuczką?

wakacyjna mama ;-)

ja taki tron posiadam po Jaśku...podobał mu się ale raczej do zabawy - wysikać się do niego za chiny nie chciał

ja po niedzieli śmigam do sklepu i kupuje najzwyklejsze nocniki - 2 jednakowe, w jednakowym kolorze czasem dzieci mają jeden nocnik w domu a inny np. u babci i jest ryk bo na ten u babci nie usiądzie bo chce sikać na różowy a u babci jest...żółty

aha...uwaga na pozytywki - po jakims czasie nawet jak nocnik suchy to potrafi się badziewie w środku nocy włączyć

Nie daj się, Ludzie niech swoje myślą. Nie daj się, Z diabłem do piekła wyślą.
    Nie daj się, Warto być zawsze tylko sobą.

Fan(ka)

Cytat Napisał rubi Zobacz post
    ja taki tron posiadam po Jaśku...podobał mu się ale raczej do zabawy - wysikać się do niego za chiny nie chciał

ja po niedzieli śmigam do sklepu i kupuje najzwyklejsze nocniki - 2 jednakowe, w jednakowym kolorze czasem dzieci mają jeden nocnik w domu a inny np. u babci i jest ryk bo na ten u babci nie usiądzie bo chce sikać na różowy a u babci jest...żółty

aha...uwaga na pozytywki - po jakims czasie nawet jak nocnik suchy to potrafi się badziewie w środku nocy włączyć
    zgadzam sie
    i bardzo czesto sie psują po kilku użyciach

Fan(ka) Avatar miranda

My od dzisiaj zaczęłyśmy nocnikowanie, efekt, pierwsze oklaskane przez rodziców siu siu.

Sierpniowa mama Gabrysi Avatar Efe1980

Nasze pierwsze siusiu w nocnik było wczoraj;) Rodzice cieszyli się bardziej niż dziecko a matka jak wariatka zdjęcia komórką pstrykała, bo aparat się gdzieś zapodział hihi

mama Majeczki 2009 :)) Avatar izabela...

brawo dla Jagódki i Gabi
    a skąd wiedziałyście, że teraz pora siusiu żeby posadzić na nocnik?

Strona 3 z 47 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 13 23 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania