1. do 10. z 1233
-
27-08-2010, 16:35 #1
Czy już czas na kolejne maleństwo?Następne pokolenie...
Hej drogie mamy...
Zakładam nowy wątek poświęcony rozmyślaniom i być może też staraniom o następne maleństwo... Szczerze mówiąc, to wolę pisać o moich marzeniach niż przerabiać je w rzeczywistość. Chciałabym mieć już kolejnego szkraba, ale nasza sytuacja obecnie jest trudna i ledwo wiążemy koniec z końcem. A jakie są Wasze doświadczenia i Wasze pragnienia w kwestii następców naszych sieprniowych pocieszek?
-
27-08-2010, 17:18 #2
Odp: Czy już czas na kolejne maleństwo?
neverend
my juz czekamy na jedno "posierpniowe" dzieciątko
może basia1807 nam tu coś napisze 
ja mogę Ci tylko tyle powiedziec że przy drugim dziecku jest dużo łatwiej finansowo
o ile nie pozbyłaś się ciuszków i osprzętu ale z tym ostatnim to raczej nie bo w sumie wszystko jeszcze potrzebne 
więc jeśli fizycznie i psychicznie jestes gotowa to róznica 2 lat jest niczego sobie
a starania zawsze miłe
-
27-08-2010, 17:33 #3
-
27-08-2010, 17:41 #4
ja też wszystko po Jasku mialam ale wozek dziadek zasponsorowal
becikowe dostaniesz - kupisz co trzeba bo przy drugiej dzidzi to w sumie tylko na pampki i szczepienia (ewentualnie) kasa idzie...potem wiadomo jedzonko ale ponoc gdzie 3 je tam i 4 sie naje 
a poza tym... jak tak myślisz i myślisz to chyba tego bardzo chcesz a jak bardzo chcesz to znaczy że wszystko się uda - dasz radę
-
27-08-2010, 18:14 #5
jaki fajny temat:) ja już bym chyba chciała kolejnego bobasa... wychodzę z założenia, że skoro dajemy sobie finansowo radę we 3, to w 4 też damy (może to naiwne, don`t care); w każdym razie chcielibyśmy zacząć się starać jakoś pod koniec roku:)
EACH PLACE HAS ITS OWN ADVANTAGES - HEAVEN FOR THE CLIMATE AND HELL FOR THE SOCIETY [M. TWAIN]

Leosiowe ząbki:
-
27-08-2010, 21:37 #6
-
28-08-2010, 08:34 #7
Ja czasem jak popatrzę na zdjęcia Marcela malutkiego to mi aż się łza kręci w oku, i znów chciałabym to przeżyć, i żeby miał rodzeństwo, ale kurka u nas finansowo też leżymy, i ledwo do końca m-ca starcza
teraz postanowiliśmy zrobić remont kuchni na co poszło w *uj kasy jak na nasze możliwości
potem ja myślę o pracy żeby jakoś podreperować nasze konto a potem... marzy mi się dzidziak 2
tylko jak nam to wyjdzie?
-
28-08-2010, 09:03 #8
to mi również marzy się drugie dzieciątko, tylko męża coś mi trochę ciężko namówić

jakby się trafiło drugie, to nie musiałabym wracać do pracy-na razie (co mi czasami spędza sen z powiek), wyprawka jest-zostawiam właśnie z myślą o 2-gim dziecku
problem to finanse-na razie dajemy radę, ale dodatkowa wypłata to na pewno duży plus, chodzi o to, że nie wiem jakby to wyglądało na dłuższą metę, tym bardziej że myślimy o budowie domu (kredyt) lub kupnie auta w leasing
co do starań, to chciałabym zacząć wiosną 2011, żeby było na wiosnę 2012, ale jakby się trafiło wcześniej, to też bym/byśmy się cieszyła/cieszyli
choć przyznam szczerze, że czasami zdarza się nam bez "gumki" i mąż mówi, że jak się trafi to będzie
to tak namieszałam trochę
-
28-08-2010, 11:08 #9
Ja dokładnie czuję to samo, choć Marysia też była zaskoczeniem i jakoś przecież sobie poradziliśmy. Udało mi się skończyć studia, co prawda mieszkamy na stancji, ale teraz kupujemy samochód i jakoś to jest:)
Tylko ten strach, co ze mną...? Chciałabym bym w pełni zdrowa....
-
28-08-2010, 11:22 #10
no Kochane siepniówki!

pierwsze dziecko było zaskoczeniem i to na maxa, pozostałe zaplanowane i bardzo chciane i powiem WAm ze za kazdym razem mysli się jak to będzie a co z kasą a co z pracą, ja porzuciłam te wszystkie mysli w kąt ponieważ nie zdecydowałambym się ze strachu a bardzo chcialam mieć dzieci!!!
i tak to mam sliczne bąbelki i jak widze jak Angelinka z Alicją się dogadują a Rafcio mi pomaga i ma z tego radość to mi to wystarcza
mamy tez chwile kiedy czasami do pierwszego nie starcza ale to tylko ze względu lepszego życia, przykrócić pasa i juz w nastepnym miesiącu jest ok. Teraz jak wezme piąte dziecko pod dach to 1200zł na plus będzie
więc do dzieła kobietki!!!

308Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Usunięty temat!!!!!!!!!!!!!!
Dzisiaj, 01:09 w Wcześniaki