Strona 1 z 51 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 506
Drzewko podziękowań35Podziękowań

Temat: Ząbki

Mama Karola i Bartka Avatar baśka
    Wpisów do bloga
    37

Domyślnie Ząbki

na zęby nie ma żadnej reguły, od tej kolejności wzorcowej tez zdarzają się odstępstwa...mój pedzi jak szalony i przypuszczam że i trzonowce wyjdą przed rokiem, Karol zaraz po roczku miał 12 zębów...teraz się zastanawiam nad tym że za mycie trzeba się wziąc niestety...a znam i takie maluchy z czerwca 2006 co pierwszy ząbek miały w 10-11 mcu

ponieważ temat się rozwija na innych watkach - ostatnio na butelkowych....moze by przeniść na osobny dyskusje pastach, szczoteczkach i zabkach po prostu:)
    Ostatnio edytowane przez aneczka2425 : 24-03-2010 - 23:26
    [/url]

Mama Marysi:) Avatar neverend

Domyślnie Odp: Butelkowe maluszki

U nas góra idzie pełną parą. Już mamy na wierchu jedną dwójeczkę.
    I cały czas wyłażą.
    My myjemy już ząbki pastą NENEDENT BABY od 6m-ca. Fajna i Mania lubi jak ją masuję po dziąsełkach:)

Sierpnióweczka 2009 Avatar mitemil

Ja zakupiłam szczoteczkę taką na palec silikonową jak tylko pojawił się pierwszy ząbek Rytuałem jest codzinne mycie przy wieczornej kąpieli.
    Moja dentystka powiedziała, ze paste moge wprowadzić jak mała będzie miała conajmniej 4 zęby i poleciła elmex (jej syn ma 19 lat, od zawsze myje nią zęby i nie wie co to borowanie ). Elmex nie ma smaku (w przeciwieństwie do innych past) dzięki czemu dziecko, które zaczyna od razu od tej pasty, chętnie nią myje ząbki.

Aniołek 19.02.2011 (12 tydz)

My też myjemy wieczorami przed kąpielą już 3 ząbki:)
    I jak pisałam tą pasta NENEDENT Baby do kupienia w aptece za 25zł.
    I ja mam też tą szczotkę silikonową, jednak wolę z mikrofibry.

Fan(ka) Avatar malbertka

Cytat Napisał neverend Zobacz post
    U nas góra idzie pełną parą. Już mamy na wierchu jedną dwójeczkę.
    I cały czas wyłażą.
    My myjemy już ząbki pastą NENEDENT BABY od 6m-ca. Fajna i Mania lubi jak ją masuję po dziąsełkach:)
    ooo dobrze wiedziec o tej pascie bo też musimy zacząć zębiska szorować - a ona ma jakiś smak?

co do szczoteczek to ja kupiam juz dawno takie ***NUBY*** SZCZOTECZKI __ 3 sztuki __ 3 etapy 7m+ (914755546) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
    i moja strasznie lubi tą pierwsza tak do zabawy jako gryzaczek na swędzące dziąsła

A co do elmexu to sie zgodze - b. dobra pasta

Nie ma smaku ani fluoru. Jest specjalna dla dzieci od 6 m-ca życia.
    Oto link:
    Nenedent baby - Stomatologia dziecięca Nenedent baby Pasta do nauki pielęgnacji ząbków.

Mama Karola i Bartka Avatar baśka
    Wpisów do bloga
    37

ja używam elmex dla Karola i ma piekne ząbki, kupiłam też te nuby ale Bartek ich nie lubi (a kupe kasy wydałam, widziałam teraz odpowiednik babdream w rossmanie za jedną trzecią ceny:)) chyba ta na palec lepsza...
    my mamy 5 zębów i chyba na razie chwilę przerwy - choc w buzi oczywiscie grzebie ale pewnie z kości kolejne wychodzą i swędzi
    [/url]

Fan(ka) Avatar _karincia_

A Adrianek nadal nie ma żadnego ząbka
    Ja miałam późno zęby, pierwszy ząb wyszedł jak miałam rok i miesiąc więc może i Adi będzie miał tak późno??

Sierpniowa mamusia 09 Avatar Jolit@84

Cytat Napisał malbertka Zobacz post
    ooo dobrze wiedziec o tej pascie bo też musimy zacząć zębiska szorować - a ona ma jakiś smak?

co do szczoteczek to ja kupiam juz dawno takie ***NUBY*** SZCZOTECZKI __ 3 sztuki __ 3 etapy 7m+ (914755546) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
    i moja strasznie lubi tą pierwsza tak do zabawy jako gryzaczek na swędzące dziąsła

A co do elmexu to sie zgodze - b. dobra pasta
    Mam te same gryzaki a tej szczoteczki bedziemy uzywac pozniej,jak juz tak naprawde zaczniemy zeby myc...ale najpierw musza sie pojawic bo jak narazie ani widu ani slychu...
    Nakladke na palec silikonowa tez mam...smaruje malej dziasla zelem dentinox i wtedy masuje ta nakladka.Siedzi cicho zdziwiona co to tez mama jej w buzce kombinuje

Mama Juli i Jasia Avatar magda12345

Domyślnie Odp: Ząbki

baśka myślę że jeszcze szóstego w niedługim czasie możecie się spodziewać, bo z tego co pamiętam zęby parami wychodząmi Jasiek jak na razie nic nie pozwala włożyć do buzi...

Strona 1 z 51 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania