1. do 10. z 1482
Temat: Zakupy
-
25-01-2008, 08:08 #1
ciuszki ciążowe i sposoby na ich przerabianie
Witam,
nie wiem czy mnie Cyprysiowa nie upomni za nowy wątek- ale najwyżej go usunie.
Otóż rośniemy drogie Panie
, i stare ciuszki przestają na nas pasować. Oczywiście można już kupować ciuszki ciążowe, ale można tez stare " zmodernizować". A ponieważ najlepsze pomysły wynikają z oszczędności liczę , że i Wy dodacie kilka swoich. Oto moje:
- spodnie: zwykła gumka z pasmanterii do " majtek" przewiązana od guzika do dziurki. Na to dłuższa bluzeczka i niktnie zauważy że nam się rozporek nie dopina, a stare spodnie jeszcze służą
- spodnie i spódnice:w sklepach z tkaninami można kupić tkaniny z lajkrą. Ja wycinam pas naciągliwego materiału i wszywam w spodnie. Wychodzą normalne ciążówki, tylko za znacznie mniejszą kaskę. Póki w biodrach się mieszczę ,póty spodnie mi posłużą.
- przykrótkawe bluzki: w sklepach ina allegro można kupić pasy ciążowe - grube pasy znaciągliwego materiału które zasłonią duży już brzuszek. Można kupić...ale można też uszyć za psie pieniądze i w bardzo prosty sposób. Potrzebujemy tylko uciągliwy materiał, np. z lajkrą
- rajstopy: ciążowe trochę jednak kosztują. A wystarczy kupić zwykłe rajstopy z dużym klinem i zalożyć je klinem na brzuszek.Oszczędność jak 3:1, tylko trzeba kupować rajstopy bez wyprofilowanych stóp
.
Ja jeszcze cieszę się, że teraz jest taka moda na dłuższe tuniki i ponieważ mam ich sporo sprzed ciąży wykorzystuje je namiętnie.
A jak Wy radzicie sobie z powiększającym się rozmiarem?
Może znacie adresy sprawdzonych sklepów z odzieża ciążową?
Ponieważ wątek się znacznie rozrózł podaję małą sciągę do niego:
- lista rzeczy niezbędnych dla maluszka podana przez nasza niezastąpioną Asię---> strona 5 tegoż wątku
- rozmiarówka dziecięca---> strona 28
- lista rzeczy niezbędnych do szpitala na poród made by doświadczony Asioczek---> strona 36
Owocnych poszukiwań życzę
-
25-01-2008, 09:25 #2
Odp: ciuszki ciążowe i sposoby na ich przerabianie
Otóz. Co do nowego wątku to myśle że możnaby o ciuszkach ciazowych pisac na "zakupach" bo jednak zakupy to wszystko co zwiazane równiez z oszczednością a tutaj myśle że na temat zostanie dodanych kilka postów i na tym koniec,a wątek nowy jest.
Ja np. zaczynajac czytac Twojego posta muslalam wlasnie o pasach ciazowych ale juz to napisalas. Pas nachodzi tez na spodnie wiec nie trzeba miec wcale dopietych. Ja mam kilka par biodrówek pociązowych a ze wtedy bylam grupa to teraz jeszcze mi spadają.
Wracając jeszcze do wątku to mysle zeby zrobić normalny zkupowy. Co o tym myślicie?
I tam pisać o wózkach, ubrankach, łóżeczkach i ciuszkach ciązowych również.
A na przyszłość to jeżeli ktoś chciałby założyć nowy wątek to myśle że fajnie byłoby gdybyśmy najpierw pytały sie wszystkich na głównym co o tym myślą. W ten sposób unikniemy bałaganu jak i mojej dodatkowej pracy

Mama Cyprianka(4180g 59cm), Ksawerka(3400g 57cm) i Aniołka (10tc)
Zanim zostałeś poczęty - PRAGNEŁAM CIĘ,
Zanim się urodziłeś - KOCHAŁAM CIĘ,
Zanim minęła 1 minuta Twojego życia - BYŁAM GOTOWA ZA CIEBIE UMRZEĆ.
Może dla świata jesteś tylko dzieckiem... Ale dla mnie jesteś CAŁYM ŚWIATEM! ....(Mamusia)

-
25-01-2008, 09:44 #3
-
25-01-2008, 09:53 #4
-
25-01-2008, 12:22 #5
Zakupy
No to rozmawiajmy o zakupach dla dzidzi i dla nas, wstawiajmy fotki,chwalmy sie, jednym słowem szalejmy

Może dla świata jesteś tylko dzieckiem... Ale dla mnie jesteś CAŁYM ŚWIATEM! ....(Mamusia)

-
25-01-2008, 12:24 #6
Odp: Zakupy
Połaczyłam ten watek z watkiem co stworzyła Sali... Mam nadzieje ze mnie nie zabijecie

-
25-01-2008, 13:16 #7
-
26-01-2008, 19:32 #8
-
27-01-2008, 11:10 #9
-
27-01-2008, 12:56 #10