1. do 10. z 312
-
6-12-2009, 13:59 #1
Piękne i zadbane sierpnióweczki :)
Dziewczynki postanowiłam założyć ten wątke ponieważ wydaje mi się że juz w waszych głowkach tak jak i w mojej zaczynają sie tłoczyć mysli jak uniknąć rozstepów w ciąży i po

Oczywiście mam nadzieje że bedziemy tu plotkowac nie tylko na temat rozstępów ale również jak pięknie wygladać z brzuszkiem i przez całe 9 miesięcy
Macie juz na oku jakieś kremy czy oliwki przeciw rozstępom? Ja zaczęłam sie powolutku zastanawiać nad tym i naprawde nie wiem na co sie zdecydowac.
Zapraszam do dyskusji
-
6-12-2009, 14:18 #2
Odp: Piękne i zadbane sierpnióweczki :)
Super wątek

Z doświadczenia byłych ciężarówek, a teraz już mam, wiem, że najlepsze są najzwyklejsze oliwki dla dzieci
Używały i tańsze kremy i droższe i najbardziej cenią sobie właśnie oliwki
Jedna używała kremów Vichy i stwierdziła, że największe dno, a za takie pieniądze...
A reszta dziewczyn jak myśli?
-
6-12-2009, 15:29 #3
ja w poprzedniej ciąży używałam polskiej ziajki na rozstępy i mimo sporego brzucha nie pojawiły się wtedy rozstępy a skłonności do takich "atrakcji" mam tylko ona jak dobrze pamiętam jest do stosowania od czwartego miesiąca
za jakiś czas pokaże Wam mój brzuch z poprzedniej ciąży to same ocenicie
-
6-12-2009, 15:53 #4
Ja nie miałam problemów z rozstępami i nic nie stosowałam ale też słyszałam że najlepsze są oliwki dla dzieci

w pracy mam w ulubionych zapisany link do jednej z nich ponoć bardzo dobra to jutro Wam wkleje
-
6-12-2009, 21:25 #5
ćwiczyć trzeba (oczywiscie to, co mozna na danym etapie), spacerować i zachować aktywnosc, to najwięcej da. kremy i inne gady to tylko wspomagacze. polecam książke "Aktywna w ciąży", jest tu odmiana ciążowa jogi miedzy innymi, co daje i aktywnosc i relaks w jednym i rozciaga odpowiednie miesnie, np. dna miednicy.
fajnie sie czasem zrelaksowac i sprawiac sobie kobiece przyjemnosci, wiec dawajcie swoje sposoby :)
-
6-12-2009, 21:29 #6
kurcze a ja nie znosze oliwek
moze jakis kremik znajde nie za drogi, bo macie racje nie ma co kupowac drogich... bo efekt jest ten sam
martuska ja teraz chodzilam na fitnes, ale musze zrezygnowac bo byl dosyc intensywny, mysle o tej jodze dla kobiet w ciązy
zobacze moze poszukam tej ksiazki co polecasz
( p.s ja tez ze stycznia jestem -17go )
-
6-12-2009, 23:30 #7
Hej dziewczynki, tak się składa, że jestem mgr kosmetologii:D i możecie uderzać do mnie jak w dym jeżeli chodzi o pielęgnację skóry własnej i dzieciątka:)
Otóż, zapewne czym są rozstępy już pewnie wiecie. Czasami nie da się zapobiec rozstępom, jeżeli czyjaś skóra jest uwarunkowana genetycznie (jest cienka) bardzo szybko powstaną na niej rozstępy (czyli w miejsce największego napięcia skóry zostanie wbudowana tkanka łączna).
Jeżeli zauważycie, że wasza skóra w pewnych miejscach jest zaczerwieniona, swędzi, pojawiają się czerwone smugi to oznacza, że w tym miejscu będzie tworzyła się nowa tkanka zwana pospolicie rozstępem. I co tu zrobić?
Tak jak piszecie oliwka jest dobra, powiem szczerze, że ona jest dobra, ale tylko w połączeniu z masażem.
Najważniejsze to:
- zapobiegać utracie wody ze skóry, na skórze suchej łatwiej powstają rozstępy, może to być oliwka, krem nawilżający itp,
-masaż usprawniający krążenie krwi, najlepiej podszczypywać skórę (już w zaawansowanej ciąży, obecnie można masować dłońmi, przyrządami),
- można pobudzić krążenie wykonując naprzemienny strumień ciepłej i zimnej wody,
- dobre jest również wykonywanie peelingu (najlepiej cukrowego, nie zawiera on zbędnych konserwantów), usprawnia krążenie i przygotowuje skórę do wchłaniania składników aktywnych z preparatów przeciwrozstępowych).
buziaki
-
6-12-2009, 23:50 #8
-
7-12-2009, 07:21 #9
-
7-12-2009, 08:14 #10

9Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Usunięty temat!!!!!!!!!!!!!!