71. do 80. z 33513
Temat: Sierpień 2010
-
3-12-2009, 14:49 #71
Odp: Sierpień 2010
powiem Wam, że spacer zmniejsza wszelkie dolegliwości. wcześniej ziewałam jak najęta od rana i nie mogłam wyjść z wyrka (ponoć charakterystyczne w 5. tygodniu :P). teraz wróciłam i jest super, podobnie było wczoraj i przed wczoraj, więc to naprawdę działa! polecam :)
-
3-12-2009, 15:02 #72
|Jejku ja nie mam ostatnio czasu na spacer:( siedzę przy kompie od rana do wieczora i wieczorkiem kiedy chcę gdzieś wyjść to leje:D

Ale biorę męża i psa pod pachę dzisiaj i wyskoczymy gdzieś za miasto. Tylko ziiiiiiimno jest u nas. Ponadto ja mam niezły kaszel:( mam nadz że przejdzie.
-
3-12-2009, 15:15 #73
no ja mam zawalone poniedziałki i wtorki na uczelni z kolei, wracam lekko zrypana, ale czas na spacerek musze znalezc, chocby wysiadam z tramwaju kilka przystanków wczesniej żeby sie przejść. od stycznia zaczynam prace (na szczescie prowadze kursy, wiec to tylko kilka godzin w tygodniu), mam nadzieje, ze znajde czas na wszystko, bo to maleństwo jest dla nas baaaaaaaaaaaaardzo ważne. to moja pierwsza ciąża i nie chcialabym mieć z niej złych wspomnień.
u nas też juz zimno, ale na szczęście nie pada
a Ty jak masz kaszel, to może lepiej sie podlecz jakimś miodzikiem i soczkiem malinowym, zanim wyjdziesz na wiatr i deszcz, co by nie było gorzej.
-
3-12-2009, 15:19 #74
Dzisiaj będę zajadała się czosnkiem:D a co tam,
dziewczyny super stronka: Brzuszek.Net - Tydzień 1
-
3-12-2009, 17:44 #75
-
3-12-2009, 17:46 #76
a więc dzięki za gratulacje i również gratuluje

masz juz jakieś objawy?
-
3-12-2009, 17:53 #77
O tak
Boli mnie podbrzusze, a w zasadzie to naprawdę czuję jak rozciąga się macica, bo boli aż w pachwinach i nie są to skurcze tylko takie właśnie rozpieranie. Piersi bolą tylko przy dotyku. Jak chodzę to rzadko się odzywają. Uczucie głodu mnie częściej dopada. Mam wodnisto-kremowy śluzik już od owulki. Jest mi cały czas mokro (sorki jeśli to kogoś razi) No i potwornie chce mi się SPAĆ! W robocie ledwo siedzę, ale spacery jak już wcześniej pisałyście naprawdę pomagają
-
3-12-2009, 18:11 #78
no to podobnie jak u mnie, czyli nie jest jakoś strasznie 'inwazyjnie'. i dobrze
-
3-12-2009, 19:58 #79
Hej dziewczyny, i ja dołączam do sierpniowych mamuś

Po prawie 3 latach staranek
Co prawda testu sikanego nie robiłam, ale zamiast niego badanie beta HCG i wynik piękny: 1166 mlU/ml !
Co do objawów to oczywiście brak @, cyce zamiast piersi
i takie ćmienie (?
) w podbrzuszu oraz czasem wieczorem zgaga.
Wg kalkulatorów porodu termin mam na 7 sierpnia.
W środę idę na wizytę u gina
no i pewnie za niedługo USG 
Pozdrawiam Was wszystkie sierpnióweczki
P.S. Idę pozmieniać suwaczki
-
3-12-2009, 20:40 #80
Witajcie dziewczyny!
Serdecznie gratuluje Wam ( i sobie oczywiście też) Fasolek :) Ja też mam termin na początek sierpnia. To moja druga ciąża, nasze pierwsze dziecko ma juz ponad 2 lata. Czasem pisywalam na forum wrzesień 2007, ale już dawno sie nie udzielałam.
Póki co, bolą mnie piersi i mam mdłości, ale ogólnie dobrze się czuję :). Na szczęście nie wymiotuję, ale nos mam wyczulony na każdy zapach!!

15318Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Wczoraj wieczorem na teście II a dziś beta 238 

Facebook

Usunięty temat!!!!!!!!!!!!!!
Dzisiaj, 01:09 w Wcześniaki